Pistol cu aer cald

  1. Protecţie la suprasarcină

    Poate că nu este un aspect la care să vă gândiţi prea mult, dar este important să reţineţi că un pistol cu aer cald se poate supraîncălzi cu uşurinţă. Căldura este reflectată înapoi spre pistol de piesa la care lucraţi. Din fericire, majoritatea pistoalelor cu aer cald sunt protejate împotriva acestui fenomen, deoarece altfel s-ar putea supraîncălzi înainte să realizaţi ce se întâmplă, provocând pagube.

    Majoritatea pistoalelor cu aer cald sunt prevăzute cu protecţie termică, denumită şi control constant al căldurii. Acest mecanism controlează temperatura maximă prin oprirea elementului principal de încălzire când aparatul se supraîncălzeşte, în timp ce ventilatorul funcţionează în continuare pentru a răci motorul. Elementul de încălzire reporneşte apoi automat când este atinsă temperatura normală. Marele avantaj îl reprezintă faptul că dvs. nu observaţi nimic, aşa că vă puteţi vedea în continuare de lucru.

    Unele pistoale cu aer cald sunt prevăzute cu control electronic pentru a asigura o temperatură constantă. Această protecţie la supraîncălzire este controlată automat, aşa că puteţi utiliza chiar şi duze cu diametru mic pentru diverse lucrări de lipire, dezlipire şi sudură. Componentele electronice controlează temperatura maximă prin reducerea automată a temperaturii când aparatul începe să se supraîncălzească, fără ca dvs. să observaţi acest aspect.