Skip to content

Modul de obţinere a celor mai bune rezultate la şlefuire

  1. Modul de obţinere a celor mai bune rezultate la şlefuire

    Calitatea rezultatului şlefuirii depinde de diverşi factori. De exemplu, este important să înlocuiţi foile de şlefuire uzate în timp util. Nu vă recomandăm să utilizaţi aceeaşi foaie de şlefuire atât pentru lemn, cât şi pentru metal. De asemenea, trebuie să ţineţi cont de granulaţia foii de şlefuire.
  2. Porniţi şlefuitorul Delta înainte ca baza de şlefuire să intre în contact cu piesa de lucru. Ghidaţi scula de-a lungul suprafeţei de lucru şi mai degrabă în paralel cu aceasta, decât în unghi, pentru a evita urmele neplăcute de şlefuire. Astfel, vă asiguraţi şi că distribuiţi presiunea pe întregul vârf Delta şi preveniţi uzura rapidă a vârfului.
  3. Majoritatea şlefuitoarelor Delta sunt prevăzute cu un picior rotativ. Poziţionaţi baza cu vârful orientat în faţă în momentul şlefuirii colţurilor şi a muchiilor. Dacă doriţi să efectuaţi o mişcare continuă de şlefuire pe o suprafaţă plată, este mai comod să lucraţi cu partea plată a bazei orientată în faţă. Sfat: dacă vârful stratului din spumă de cauciuc al piciorului rotativ este uzat sau deteriorat, îi puteţi prelungi durata de viaţă de până la două ori rotind piciorul la 120°. Acelaşi lucru este valabil şi pentru foaia de şlefuire.
  4. De asemenea, este important să nu aplicaţi prea multă presiune în momentul şlefuirii. Dacă apăsaţi prea tare pe şlefuitor, rezultatele vor fi mai puţin bune, foaia de şlefuire se va uza mai rapid şi veţi obosi în mod inutil.
  5. Mai mult, puteţi regla turaţia pe unele şlefuitoare Delta. Acest lucru vă este de mare ajutor pentru a obţine rezultate bune pe diverse materiale. Puteţi testa turaţia sculei pe o bucată de material pe care nu o veţi folosi, înainte de a începe să stabiliţi turaţia potrivită pentru lucrarea dvs.