Şlefuitor cu excentric

  1. Modul de obţinere a celor mai bune rezultate la şlefuire

    Calitatea rezultatului şlefuirii depinde de diverşi factori. De exemplu, este important să înlocuiţi foile de şlefuire uzate în timp util. Nu vă recomandăm să utilizaţi aceeaşi foaie de şlefuire atât pentru lemn, cât şi pentru metal. De asemenea, trebuie să ţineţi cont de granulaţia foii de şlefuire.
  2. Porniţi şlefuitorul cu excentric înainte ca baza de şlefuire să intre în contact cu piesa de lucru. Ghidaţi scula de-a lungul suprafeţei de lucru într-o mişcare rotativă sau excentrică şi mai degrabă în paralel cu aceasta, decât în unghi, pentru a evita urmele neplăcute de şlefuire.
  3. De asemenea, este important să nu aplicaţi prea multă presiune în momentul şlefuirii. Dacă apăsaţi prea tare pe şlefuitor, rezultatele vor fi mai puţin bune, foaia de şlefuire se va uza mai rapid şi veţi obosi în mod inutil.
  4. Mai mult, puteţi regla turaţia pe unele şlefuitoare cu excentric. Acest lucru vă este de mare ajutor pentru a obţine rezultate bune pe diverse materiale. Puteţi testa turaţia sculei pe o bucată de material pe care nu o veţi folosi, înainte de a începe să stabiliţi turaţia potrivită pentru lucrarea dvs.