Pistol cu aer cald

 1. La ce servesc diferitele duze ale suflantei de aer cald?

  Duzele permit prelucrări precise la diferite activităţi. De exemplu, pentru a direcţiona debitul de aer spre un anumit punct sau pentru a-l feri de o fereastră. Pe piaţă sunt disponibile o mulţime de duze diferite, iar unele dintre cele mai comune tipuri sunt prezentate aici.
 2. 1) Duză de reducție:

  Această duză poate fi utilizată pentru a încălzi o parte din suprafața de lucru. Este utilă pentru lucrări de lipire și dezlipire, precum și pentru îndoirea tubulaturii din plastic. Duzele de reducție de diametru mic (Ø 9 mm) sunt utilizate cu un pistol cu aer cald controlat electronic. Puteți să utilizați scula pentru lucrări care necesită o precizie mai mare, cum ar fi sudarea plăcilor de imprimare. Duzele de diametru mic sunt utilizate și cu alte accesorii care sunt adecvate pentru pistoalele cu aer cald controlate electronic.
 3. 2) Duză reflector:

  Această duză este ideală pentru îndoirea tuburilor din plastic, pozarea țevilor termoretractabile și este adecvată și pentru alte lucrări care necesită încălzirea de jur-împrejur a piesei de lucru.
 4. 3) Duză de suprafață:

  O duză de suprafață suflă aer cald peste suprafața de lucru. Puteți utiliza o duză de suprafață pentru a îndepărta învelitorile vechi de pardoseală sau vinilul la o temperatură foarte înaltă sau pentru a îndepărta vopseaua.
 5. 4) Duză de protecție din sticlă:

  Utilizați o duză de protecție din sticlă pentru a devia aerul și pentru a proteja sticla când îndepărtați vopseaua de pe o ramă de fereastră sau la înmuierea chitului.
 6. 5) Duză cu fantă:

  O duză cu fantă este atașată la o duză de reducție de diametru mic. Această combinație este adecvată perfect pentru sudarea prelatelor din PVC. Este important să rețineți că această duză poate fi utilizată numai cu pistoalele cu aer cald controlate electronic.
 7. 6) Duză de lipire:

  O duză de lipire este de asemenea atașată la o duză de reducție de diametru mic. Dacă aveți nevoie să lipiți plastic, trebuie să ghidați prin duză tijele de lipire ale materialului corespunzător. Tijele se topesc apoi în cordonul de sudură. Este important să rețineți că această duză poate fi utilizată numai cu pistoalele cu aer cald controlate electronic.