Maşini de găurit

 1. Diverse tipuri de mandrine pentru șurubelnițe cu acumulator și mașini de găurit cu acumulator

 2. 1) Mandrină cu cheie

  Introduceți burghiele obișnuite în mandrină, care se poate strânge sau slăbi apoi cu o cheie. Cheia vă permite să strângeți în siguranță burghiul, dar sistemul nu este foarte practic și va trebui să aveți grijă să nu pierdeți cheia.
 3. 2) Mandrină cu două bucșe, fără cheie

  Aveți nevoie de ambele mâini pentru a opera o mandrină cu două bucșe, fără cheie. Apucați ferm o parte a mandrinei cu o mână, rotind cealaltă parte cu cealaltă mână pentru a o slăbi sau strânge.
 4. 3) Mandrină cu o bucșă, fără cheie

  Aceasta este cea mai convenabilă opțiune, deoarece poate fi operată cu o mână, lăsându-vă liberă cealaltă mână pentru a ține scula sau accesoriul.
 5. 4) O mandrină SDS

  Acest sistem de mandrină este disponibil numai pentru mașinile de găurit SDS și funcționează numai cu burghiele SDS speciale. Aceste burghie sunt foarte ușor de montat. Dacă doriți să găuriți în lemn și metal cu burghie obișnuite, veți avea nevoie de un adaptor „SDS+” special.
 6. 5) Racord hexagonal

  Șurubelnițele cu acumulator sunt în general echipate cu un racord magnetic cu șase laturi (hexagonal). Racordul hexagonal pentru șurubelnițele cu percuție cu acumulator funcționează ușor diferit. Trageți mandrina în față și montați accesoriul. Apoi puteți să eliberați mandrina. În ambele cazuri, nu aveți nevoie de scule suplimentare pentru a atașa accesoriile.