Ferăstraie

 1. Ce ferăstrău se utilizează pentru fiecare lucrare?

 2. = Viteză
  = Precizie
  = Curbe de tăiere
  = Tăiere în linie dreaptă
  = Tăiere în zone greu accesibile
 3. 1) Ferăstrău vertical

  Ferăstrăul vertical este cel mai versatil tip de ferăstrău. Poate tăia cu precizie atât linii drepte, cât şi curbe. Ferăstrăul vertical este categoric cea mai bună opţiune pentru tăierea curbelor. Un ferăstrău vertical poate utiliza o largă varietate de lame, optimizate pentru materiale, precizii, viteze şi curbe diferite . Printre materialele care pot fi tăiate se numără lemnul, metalul, plasticul, gips-cartonul, plăcile laminate şi chiar şi plăcile ceramice.
 4. 2) Ferăstrău circular

  Un ferăstrău circular se utilizează cel mai mult pentru tăierea rapidă şi precisă în linie dreaptă. Acesta excelează la tăieturi de lungime mare în materiale groase. Ferăstraiele circulare se utilizează mai ales pentru lemn, deşi pot tăia şi alte materiale, în unele cazuri utilizând o lamă specială pentru ferăstrău. Printre cele mai comune materiale care pot fi tăiate cu ajutorul unui ferăstrău circular sunt plăcile aglomerate, furnirul, grinzile de lemn, podelele de esenţă tare şi panourile de scânduri.
 5. 3) Ferăstrău sabie

  Un ferăstrău sabie se utilizează mai ales pentru tăieri dificile, elagaj şi activităţi de demolare. Sunt disponibile lame diferite pentru materiale specifice, precum lemn şi metal.
 6. 4) Ferăstrău multilame

  Un ferăstrău multilame este ideal pentru debitarea unei game largi de materiale: aveţi nevoie de o singură unealtă pentru a tăia numeroase materiale diferite. De la lemn la gresie, de la pardoseli laminate la aluminiu şi PVC. Unealta taie linii drepte cu exactitate şi este, de asemenea, foarte utilă pentru tăierea în adâncime. Un ferăstrău multilame poate fi folosit cu diferite tipuri de pânze de ferăstrău, de exemplu discuri diamantate, lame HSS şi lame cu vârf de carbid. Aceste lame sunt toate disponibile în majoritatea magazinelor de bricolaj.