Skip to content

Zugrăvirea pereţilor interiori

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Alegerea culorii

    Alegerea culorilor potrivite este o artă în sine, dar există o regulă empirică utilă: când aţi ales o culoare, amestecaţi-o la jumătate din intensitate sau într-o versiune mai deschisă. Dacă alegeţi singur culoarea, veţi constata că, în multe cazuri, aceasta se dovedeşte a fi mult mai întunecată sau mai strălucitoare decât v-aţi aşteptat.

  2. Culoare pentru tavan

    Majoritatea oamenilor aleg nuanţe de gri sau de maro, spre deosebire de culori primare pure. Tavanul nu trebuie să fie întotdeauna alb! Dacă aţi ales o culoare nu prea închisă pentru pereţi, o puteţi utiliza şi pentru tavan. Dacă alegeţi o culoare contrastantă, diferită, aceasta va influenţa cu siguranţă percepţia camerei. Desigur, iluminatul are, de asemenea, un efect asupra aspectului camerei. Iluminatul indirect pe tavan va reflecta culoarea tavanului în jos.

  3. Faceţi mai întâi o încercare

    Înainte de a începe, puteţi decupa unele imagini şi scene din reviste şi le puteţi lipi pe o bucată de carton. Aceasta vă va ajuta să alegeţi „percepţia” pe care doriţi să o creaţi. Daca nu sunteţi foarte sigur, merită să cumpăraţi mici cantităţi de vopsea şi să le aplicaţi pe o bucată de carton sau pe o placă, pentru a le putea compara. Unele magazine de vopseluri vând „plăci de percepţie” speciale, în diferite culori şi nuanţe. Puteţi, de asemenea, vopsi un panou din gips carton de 244 x 60 cm în culoarea dorită. Dacă îl poziţionaţi în aer liber, la lumina soarelui, puteţi sesiza cu adevărat aspectul culorii. Apoi aşezaţi-l în interioarele cu iluminat artificial şi vedeţi diferenţa!

  4. Pregătirea camerei pentru zugrăvit

    Goliţi camera, acoperiţi mobilierul greu şi alte obiecte care sunt dificil de deplasat cu ajutorul unei folii de plastic şi adunaţi toate uneltele şi materialele de zugrăvit de care aveţi nevoie, precum trafaleţii şi gletierele. Dacă este necesar, răzuiţi toată vopseaua slăbită. Îndepărtaţi praful şi mizeria de pe plinte, ferestre şi uşi cu o lavetă.

  5. Reparaţii

    Îndepărtaţi toate cuiele şi şuruburile de pe perete şi umpleţi toate golurile, crăpăturile şi alte neregularităţi. Respectaţi instrucţiunile pentru timpul de uscare indicat pe cutia de vopsea. Apoi şlefuiţi zonele chituite pentru a oferi o suprafaţă netedă, astfel încât reparaţiile să fie invizibile. Aplicaţi bandă de mascare acolo unde este necesar, în locuri complexe şi dificile.

  6. Tehnici de zugrăvire

    Întotdeauna asiguraţi-vă că lăsaţi o margine vopsită umedă şi zugrăviţi întotdeauna de la uscat la umed şi de sus în jos. Pensula sau trafaletul dvs. va lăsa mai puţine semne pe suprafaţa zugrăvită, iar tranziţiile nu vor mai fi atât de vizibile. De asemenea, nu lăsaţi urme prea lungi în vopsea. Asiguraţi-vă că utilizaţi suficientă vopsea astfel încât să obţineţi o suprafaţă netedă şi omogenă - dacă nu utilizaţi suficientă vopsea, veţi obţine un aspect de „petice”.

  7. Atenţie la detalii

    Amestecaţi bine, fără grabă, înainte de a începe. Când vopsiţi detalii mici, turnaţi o cantitate mică de vopsea într-un vas. Utilizaţi o perie îngustă pentru colţuri şi muchii; aceasta face mult mai uşoară vopsirea de linii şi detalii mici. Apoi, continuaţi să zugrăviţi pereţii cu un trafalet. Dacă vă place să folosiţi bandă de mascare pe plinte şi pe cadrele ferestrelor, cel mai bine este să zugrăviţi mai întâi suprafeţele mai mari cu un trafalet, apoi să treceţi la vopsitul marginilor şi al altor obstacole.

  8. Faceţi o trecere pentru a curăţa cu pensula

    Mai întâi, umeziţi pensula înainte de a începe - aceasta nu permite scurgerea vopselei în sus. Înmuiaţi pensula în vopsea circa 1 cm, apoi faceţi o trecere cu o parte a pensulei pentru a o curăţa, inclusiv pe marginea vasului cu vopsea. Aceasta va contribui la împiedicarea scurgerii vopselei de pe pensulă. De asemenea, se evită aplicarea unei cantităţi prea mari de vopsea şi contribuie la menţinerea curată a pensulei pentru mai mult timp.

  9. Lucraţi de la uscat la umed

    Aplicaţi vopseaua în linii lungi, neîntrerupte. Lucrul cu aplicări prea scurte este una dintre cele mai comune greşeli. Dacă utilizaţi un trafalet, cel mai bine este să aplicaţi treceri de circa 2 metri la un moment dat. Zugrăviţi de la tavan până la jumătatea peretelui, iar apoi de acolo în jos spre podea.
    Apoi continuaţi în partea stângă sau dreaptă cu următoarea trecere de vopsea. Pentru suprafeţe mai mici sau în apropierea cadrelor de uşi sau de ferestre, utilizaţi un trafalet îngust. Reţineţi că aceasta va fi întotdeauna o muchie vopsită proaspăt, iar dvs. trebuie să lucraţi de la zonele uscate spre cele umede.

  10. Răspândiţi vopseaua cu pensula

    Când utilizaţi o pensulă, cel mai bine este să dispersaţi mai întâi vopseaua la stânga şi la dreapta sau în sus şi în jos, după preferinţe. Executaţi treceri lungi cu pensula din partea uscată şi finalizaţi banda de vopsea în partea umedă. După uscare, aplicaţi al doilea strat. Astfel, obţineţi un rezultat mai bun şi mai omogen. Dacă utilizaţi o culoare închisă, este posibil să fie necesar să utilizaţi trei straturi! Se lasă primul strat să se usuce complet înainte de a aplica al doilea strat. Verificaţi timpul de uscare de pe eticheta cutiei cu vopsea.

  11. Curăţarea pensulelor şi a trafaletului

    Dacă aţi vărsat vopsea şi este încă umedă, îndepărtaţi-o imediat cu o lavetă umedă. Dacă s-a uscat deja, nu va fi prea uşor de curăţat. În timp ce aşteptaţi, păstraţi pensula sau trafaletul în stare umedă - o puteţi introduce într-o pungă de plastic sau o puteţi acoperi cu grijă cu folie de plastic. Apoi introduceţi peria sau trafaletul în frigider după ce l-aţi înfăşurat; poate suna puţin ciudat, dar are efect. Frigul încetineşte uscarea vopselei. Apoi luaţi pensula şi trafaletul din frigider cu 30 de minute înainte de a vă fi necesare, iar acestea vor rămâne flexibile şi pregătite de utilizare. Dacă utilizaţi vopsea acrilică, curăţaţi pensula cu apă şi cu o cantitate mică de detergent. Clătiţi până când nu mai iese vopsea din pensulă. Neteziţi pensula înapoi la forma sa iniţială şi lăsaţi-o să se usuce (consultaţi, de asemenea, instrucţiunile pas cu pas pentru curăţare).

  12. Eliminarea vopselei în exces

    Dacă zugrăviţi suprafeţe mari, puteţi utiliza un grătar special pentru a elimina excesul de vopsea de pe pensulă. Sau dacă utilizaţi recipiente de vopsea mai mici, turnaţi conţinutul într-o găleată de 5 litri. O sită de vopsea este o sită dreptunghiulară, din plastic sau din metal, care se agaţă de marginea găleţii. Umpleţi găleata pe jumătate cu vopsea şi agăţaţi sita de găleată. Introduceţi trafaletul în vopsea şi eliminaţi vopseaua în exces în sită. Când aţi terminat, lăsaţi sita în interiorul găleţii şi fixaţi cu clic capacul pe partea superioară a acesteia.

  13. Zugrăvit

    Luaţi trafaletul şi mânerul de extensie şi turnaţi vopseaua acrilică în tavă sau utilizaţi o găleată cu sită. Alegeţi peretele cu care doriţi să începeţi şi zugrăviţi-l cu treceri netede, omogene. În timp ce aşteptaţi ca primul strat de vopsea să se usuce, înfăşuraţi trafaletul sau pensula în folie de plastic. Apoi aplicaţi un al doilea strat. Turnaţi puţină vopsea acrilică într-un recipient mic şi zugrăviţi colţurile şi marginile camerei utilizând o pensulă mică. Când ai terminat, curăţaţi pensula, recipientul, găleata şi trafaletul. Dacă aţi utilizat bandă de mascare, îndepărtaţi-o de îndată ce vopseaua s-a uscat.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Zugrăvirea pereţilor interiori

4.1
4.1 of 5

88 numărul de voturi

  • 5
    50
  • 4
    20
  • 3
    7
  • 2
    1
  • 1
    10