Vopsirea cadrelor de ferestre şi de uşi (interior)

78% of 100%

Alegeţi o vopsea adecvata pentru încăpere, de exemplu mată, satinată sau lucioasă. Vopseaua lucioasă este o alegere bună pentru bucătărie sau baie, deoarece este mai rezistentă la umiditate şi mai uşor de păstrat în stare curată. Un finisaj lucios este, de asemenea, de obicei mai durabil, deşi vopseaua mată acoperă mai eficient imperfecţiunile şi zgârieturile de suprafaţă.

Aspecte care necesită atenţie
Utilizaţi pensule şi trafaleţi de bună calitate - acestea oferă un rezultat semnificativ mai bun.

 1. Vopsirea cadrelor de uşi şi ferestre din lemn

  Primul pas la vopsirea uşilor şi a cadrelor de ferestre constă din pregătirea suprafeţei de vopsit. Aceasta înseamnă că trebuie să verificaţi dacă sunt necesare reparaţii, cum ar fi umplerea orificiilor, a crăpăturilor sau a urmelor de lovituri. Chituiţi suprafaţa acolo unde este necesar şi şlefuiţi-o până la netezire. Pe zone mai mari puteţi răzui până la stratul de vopsea veche cu un pistol de aer cald. Aceasta nu este o operaţiune dintre cele mai plăcute, dar este importantă pentru un rezultat bun. Îndepărtaţi cât mai multe şuruburi, cuie, mânere de uşă şi balamale cu putinţă şi îndepărtaţi praful rezultat în urma şlefuirii.

 2. Cadre de uşi şi ferestre netratate

  Cel mai bun mod de a trata cadrele de uşi şi ferestre din lemn nevopsite constă din a utiliza o vopsea pe bază de răşină sintetică sau un lac transparent pe bază de apă. Pregătirile sunt aceleaşi ca pentru vopseaua obişnuită. Şlefuiţi uşor, cu şmirghel fin (granulaţie de 180-240), suprafaţa între două straturi de vopsea. Între straturi, îndepărtaţi temeinic praful cu o lavetă umedă sau cu un burete.

 3. Aplicaţi un strat de amorsă

  Aplicaţi un strat subţire de amorsă sau strat de bază de bună calitate pe zonele netratate. Aceasta reprezintă baza pentru o bună acoperire şi pentru îmbunătăţirea aderenţei. Puteţi, de asemenea, amesteca amorsa cu o cantitate mică de strat de finisare. Aceasta îmbunătăţeşte puterea de acoperire a stratului de finisare.

 4. Culori de vopsea din diferite loturi

  Culoarea vopselei poate varia uşor de la un lot la altul, aşa încât trebuie să verificaţi întotdeauna eticheta din magazin pentru a vă asigura că aveţi acelaşi număr de lot. Puteţi corecta orice diferenţă de culoare amestecând vopseaua din recipiente diferite.

 5. Mascarea nu este necesară

  Dacă aveţi o mână de o stabilitate rezonabilă, nu este necesar să mascaţi suprafaţa. Începeţi şi terminaţi uşor din colţ şi lucraţi treptat spre celălalt capăt, cu o uşoară suprapunere. Astfel, puteţi evita acumularea de vopsea de la punctul de pornire.

 6. Utilizaţi o pensulă rotundă

  Porniţi de la colţuri şi muchii şi utilizaţi o pensulă rotundă, pe care o scufundaţi numai 1 cm în vopsea. Nu aplicaţi un strat prea gros de vopsea. După ce aţi aplicat stratul de bază pe întreaga suprafaţă şi i-aţi permis să se usuce, neteziţi-l prin şlefuire cu ajutorul unei folii de şmirghel cu granulaţie de 240-310. Îndepărtaţi orice vopsea vărsată de pe sticlă cu un răzuitor atunci când vopseaua este uscată.

 7. Îndepărtaţi praful după şlefuire

  Dacă utilizaţi o maşină de şlefuit, trebuie să utilizaţi un aspirator sau un accesoriu; în caz contrar, praful se va răspândi în toată încăperea. Utilizaţi şmirghel cu o granulaţie de 40-80 pentru a îndepărta suprafaţa iniţială, respectiv de 180-240 pentru finisare. După ce aţi îndepărtat praful de pe suprafaţă, aplicaţi stratul de finisare. Lucraţi pe o bandă la un moment dat şi utilizaţi o pensulă mică şi rotundă pentru colţuri şi muchii.

 8. Vopsirea ferestrelor şi a uşilor din plastic

  Dacă aveţi ferestre şi uşi din plastic care s-au decolorat sau dacă doriţi să modificaţi culoarea, puteţi alege între vopsea alchidică (pe bază de solvent) şi cea acrilică (pe bază de apă).
  Dacă utilizaţi vopsea pe bază de apă, reţineţi că aceasta necesită un tip de uscare mult mai mare pe o suprafaţă de plastic. Aplicaţi vopseaua în mai multe straturi subţiri. Conţinutul de apă al vopselei trebuie să fie complet absent - nu uitaţi că o suprafaţă din plastic nu absoarbe apa! Înainte de a începe lucrul, curăţaţi bine suprafaţa de vopsit cu apă caldă şi agent degresant.

 9. Protejaţi marginile din cauciuc

  Protejaţi cauciucul şi sticla cu bandă de mascare. Mai întâi se tratează toate colţurile, muchiile şi alte suprafeţe cu amorsă specială din plastic - aceasta este esenţială pentru o bună aderenţă a stratului de finisare. Aplicaţi amorsa într-un strat subţire şi evitaţi marginile de cauciuc, deoarece amorsa determină întărirea acestora. Aceasta nu se întâmplă dacă utilizaţi vopsea acrilică.

 10. Aplicaţi vopseaua lucrând pe lungime

  După mai multe ore de uscare, puteţi începe să aplicaţi stratul de finisare. Asiguraţi-vă că zona de lucru este bine ventilată dacă utilizaţi vopsea alchidică (pe bază de solvent). Lucraţi pe lungime, iar pentru rezultate optime respectaţi secvenţa după cum se indică în desen:

  1. Profil superior şi inferior
  2. Cadru central vertical
  3. Cadru central orizontal
  4. Panouri exterioare

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Vopsirea cadrelor de ferestre şi de uşi (interior)

3.9
3.9 of 5

269 total

 • 5
  130
 • 4
  69
 • 3
  21
 • 2
  9
 • 1
  40