Skip to content

Vopsirea cadrelor de ferestre şi de uşi (exterior)

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Pregătire

    Pentru vopsirea cadrelor de uşi şi ferestre care au fost deja vopsite, mai întâi trebuie să degroşaţi suprafaţa cu o bucată de şmirghel fin sau cu o perie de sârmă. Aceasta ar trebui să fie suficientă pentru a asigura o bună aderenţă a stratului nou de vopsea. Este o idee bună de a curăţa şi de a îndepărta grăsimea de peste tot, inclusiv din locurile greu accesibile. Pentru aceasta, cel mai bine este să utilizaţi un amestec de apă, detergent şi amoniac. Aveţi grijă să evitaţi zgârierea sticlei, deoarece aceasta nu mai poate fi reparată ulterior.

  2. Starea actuală a stratului de vopsea

    Apa din vopseaua acrilică poate conduce, uneori, la înmuierea suprafeţei care urmează a fi vopsită. La rândul său, aceasta poate provoca exfolieri sau bule în vopsea. Aşadar, atunci când utilizaţi vopsea acrilică, este o idee bună să încercaţi mai întâi o porţiune mică din rama uşii sau a ferestrei. Apoi aşteptaţi câteva ore. Dacă nu există exfoliere sau bule, puteţi continua în siguranţă cu vopseaua acrilică. În casele mai vechi, veţi constata frecvent că s-a utilizat chit pentru fixarea ferestrelor. Verificaţi dacă geamul este securizat şi reparaţi-l sau înlocuiţi-l dacă există fisuri.

  3. Starea straturilor de vopsea mai vechi

    Verificaţi starea vopselei existente. Puteţi testa dacă aceasta prezintă exfolieri sau fărâmiţări, aşa cum se descrie la pasul 2. Dar acum aplicaţi 2 fâşii de bandă, iar după 3 zile luaţi o agrafă pentru hârtie ascuţită şi zgâriaţi profund zona de testare. Lipiţi o bucată consistentă de bandă peste zgârietură şi scoateţi-o rapid. Verificaţi dacă există numeroase coji pe suprafaţă. În acest caz, stratul de vopsea existent nu prezintă o aderenţă suficientă. Ceea ce înseamnă că va trebui să treceţi la vopseaua alchidică (pe bază de solvent). Aceasta vă oferă o mai bună acoperire dacă suprafaţa este prăfoasă.

  4. Suprapunere pentru protecţia la umiditate

    Metoda utilizată pentru vopsirea ramelor de ferestre şi de uşi exterioare este aproape aceeaşi ca pentru ramele de ferestre şi de uşi interioare. Singura diferenţă este aceea că, atunci când vopsiţi ferestre şi uşi de exterior, trebuie să suprapuneţi peste sticlă cu câţiva milimetri. Aceasta va împiedica pătrunderea umidităţii. Dacă utilizaţi chit, aceasta poate conduce la fisuri. Cel mai bun interval pentru vopsirea la exterior este de la jumătatea lunii aprilie până la jumătatea lunii octombrie.
    Notă: asiguraţi-vă că nu vopsiţi în condiţii de soare puternic; aceasta va determina o uscare prea rapidă a vopselei, fără rezultate prea atractive.

  5. Jgheaburi şi plăci pentru jgheaburi

    Desigur, natura materialului folosit pentru jgheaburi şi plăci pentru jgheaburi este un factor important pentru metoda de lucru - de exemplu Trespa sau alte plăci laminate, panouri fibrolemnoase, lemn, PVC sau oţel. Verificaţi ce tip de vopsea s-a utilizat pentru jgheaburi. Straturile de vopsea vechi pot fi îndepărtate cu un răzuitor sau cu decapant de vopsea. Daca jgheaburile sunt din metal galvanizat, nu le răzuiţi, deoarece aceasta ar putea conduce la coroziune. Dacă stratul de vopsea veche conţine bule din cauza decapantului, iar acesta nu mai poate fi îndepărtat, va trebui să îl curăţaţi manual, cu ajutorul unui răzuitor. Nu aşteptaţi prea mult înainte de curăţarea ulterioară, deoarece dacă decapantul începe să se usuce, va trebui să luaţi operaţiunea de la început. Apoi curăţaţi lemnul cu apă, iar după uscare aplicaţi mai întâi un strat de bază nou, urmat de un strat de finisare. Consultaţi, de asemenea, instrucţiunile pas cu pas pentru „Diferite tipuri de vopsea şi de lac”.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Vopsirea cadrelor de ferestre şi de uşi (exterior)

3.7
3.7 of 5

91 numărul de voturi

  • 5
    43
  • 4
    14
  • 3
    10
  • 2
    8
  • 1
    16