Toaletarea pomilor fructiferi

64% of 100%
Pomii fructiferi se împart în două grupe: cei cu poame și cei cu fructe cu semințe. Observați cu atenție din ce grupă fac parte pomii din grădina proprie, deoarece trebuie toaletați în perioade diferite, pentru a vă asigura că beneficiați la maximum de pomii dvs. fructiferi.
 1. Când trebuie să toaletați pomii fructiferi?

  Pomii fructiferi cu poame (1) includ merii și perii. Aceștia trebuie toaletați între începutul lunii ianuarie și începutul lunii martie. Dacă începeți să îi toaletați mai devreme, pomii vor fi sensibili la boli care pot deteriora trunchiurile și crengile. Pomii fructiferi cu poame trebuie să fie toaletați întotdeauna atunci când vremea este uscată. Toaletarea nu ar trebui să fie niciodată realizată în timpul perioadelor de îngheț extrem.

  Pomii fructiferi cu fructe cu sâmburi (2) includ cireșii, prunii, piersicii și caișii. E mai bine să nu toaletați pomii cu fructe cu sâmburi în timpul iernii, deoarece se pot infecta cu mucegai. Toaletați pomii cu fructe cu sâmbure după sezonul de înflorire în aprilie/mai sau după cules în august/septembrie.

 2. Ce unealtă este necesară pentru toaletarea pomilor fructiferi?

  În general, foarfeca de grădină, fierăstrăul de grădină și foarfeca pentru crengi sunt cele mai bune unelte pentru toaletarea pomilor fructiferi. Utilizați foarfeca de grădină pentru crengile mai subțiri, fierăstrăul de grădină pentru crengile mai groase și foarfeca pentru crengi pentru crengile greu accesibile.
 3. Cum se toaletează pomii fructiferi?

  Tăiați tulpinile bătrâne și pe cele care produc puține fructe până la aproximativ 10 cm (4 inchi) de trunchi. Dacă o tulpină se împarte în două, tăiați-o pe una dintre ele. Astfel va fi creat crea un flux optim de sevă către fructe. Tulpinile care cresc în jos sau spre interior pot fi tăiate. Tăiați tulpinile de la nivelul trunchiului pentru a vă asigura că se formează lăstari noi.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Toaletarea pomilor fructiferi

3.2
3.2 of 5

194 total

 • 5
  60
 • 4
  39
 • 3
  20
 • 2
  19
 • 1
  56