Toaletarea plantelor agățătoare

54% of 100%
Plantele agățătoare formează pereți separatori naturali în grădină., dar înainte să vă dați seama, acestea se pot întinde în toate direcțiile. Când toaletați plantele agățătoare trebuie să faceți diferența între cele cu flori, precum caprifoiul, și cele cu frunze decorative, ca iedera.
 1. Când trebuie toaletată o plantă agățătoare?

  Este important să știți dacă planta dvs. agățătoare înflorește primăvara sau vara. Dacă înflorește primăvara, mugurii se formează în sezonul de creștere precedent. Aceste plante agățătoare trebuie toaletate după ce înfloresc. Dacă planta agățătoare înflorește vara, mugurii s-au format în lunile anterioare de primăvară. Aceste plante pot fi toaletate la sfârșitul iernii.

  Plantele agățătoare cu frunze decorative, ca iedera, pot fi toaletate lejer în timpul sezonului de creștere pentru a dezvolta ramificații dense. Frunzele bătrâne pot fi îndepărtate în timpul iernii. Tulpinile întregi care cresc în direcția greșită pot fi îndepărtate de pe plantele agățătoare cu frunze căzătoare.

 2. Ce unealtă este necesară pentru toaletarea unei plante agățătoare?

  Este întotdeauna recomandabil să aveți la îndemână uneltele corecte pentru toaletarea plantelor agățătoare. Foarfecile sunt adesea tot ce vă trebuie pentru tulpinile subțiri. Pentru cele mai rigide și mai groase, puteți alege o foarfecă pentru crengi sau chiar un fierăstrău de grădină. Dacă aveți de toaletat o plantă agățătoare care a crescut prea mult, o foarfecă pentru gard viu poate fi utilă.
 3. Cum se toaletează o plantă agățătoare?

  Plantele agățătoare cu flori cresc mai bine și arată mai frumos dacă îndepărtați tulpinile bătrâne. Aveți grijă să nu tăiați prea scurt lăstarii laterali, în zona unde se prind de tulpina principală. Poate fi necesar să îndepărtați mai mulți lăstari pentru a toaleta o plantă agățătoare care a crescut excesiv.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Toaletarea plantelor agățătoare

2.7
2.7 of 5

56 total

 • 5
  16
 • 4
  7
 • 3
  4
 • 2
  8
 • 1
  15