Toaletarea hortensiei

54% of 100%

Hortensia este un arbust puternic care necesită puțină întreținere. Acesta rămâne înflorită timp de șase luni și chiar poate fi utilizată ca gard viu. Când toaletați hortensiile, este important să rețineți că există două tipuri de hortensie: cele care înfloresc din muguri bătrâni și cele care înfloresc din mugurii tineri.

Ați ghicit: prima grupă înfloresc din mugurii care au fost pregătiți cu un an înainte. Aceste tipuri de hortensie pot fi toaletate înainte de venirea iernii (după înflorire) sau după trecerea iernii (înainte de martie). Acestea vor înflori mai rar dacă le toaletați primăvara.

Hortensiile care înfloresc din mugurii noi au nevoie de ramurile care cresc în primăvara respectivă și continua să crească după toaletare. Aceste hortensii pot fi toaletate primăvara devreme.

 1. Ce unealtă este necesară pentru toaletarea hortensiilor?

  Toaletarea hortensiilor este foarte ușoară. Puteți utiliza o foarfecă cu cioc de papagal, pentru a toaleta florile și ramurile hortensiilor.
 2. Cum se toaletează hortensiile?

  Hortensiile care înfloresc pe lăstarii bătrâni se toaletează prin tăierea capetelor uscate chiar de deasupra perechii superioare de lăstari groși și sănătoși. Oferiți hortensiilor care înfloresc pe lăstarii bătrâni protecție suplimentară împotriva înghețului din timpul nopții, pentru a vă asigura că mugurii de flori noi nu îngheață. Faceți acest lucru acoperind arbustul cu o pătură de horticultură sau cu o folie cu bule. Îndepărtați pătura de horticultură imediat după ce dispare înghețul.

  Nu este nevoie să tăiați capetele uscate ale hortensiilor care înfloresc toamna pe lăstarii noi. Florile noi se dezvoltă pe aceeași ramură sub capetele uscate, care protejează florile noi de îngheț. Florile moarte pot fi tăiate la începutul primăverii pentru a face loc florilor noi.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Toaletarea hortensiei

2.7
2.7 of 5

246 total

 • 5
  54
 • 4
  42
 • 3
  23
 • 2
  22
 • 1
  105