Toaletarea coniferelor

56% of 100%

Deoarece rămân veșnic verzi, coniferele sunt ideale pentru gardurile vii. În locul frunzelor obișnuite pe care le au majoritatea plantelor, coniferele au frunze care seamănă cu solzi sau ace. Printre cele cu ace se numără molidul și pinul. Coniferele cu frunze care seamănă cu solzi sunt folosite frecvent pentru garduri vii. În aceste instrucțiuni pas cu pas, vom detalia modul de toaletare a unui gard viu de conifere.

Cea mai bună perioadă pentru toaletarea coniferelor este sfârșitul lunii mai sau începutul lunii iunie. Le puteți toaleta din nou în luna august pentru a vă asigura că arată foarte bine în timpul iernii. Nu mai toaletați după luna septembrie, deoarece coniferele sunt ușor deteriorate de îngheț.

 1. Ce unealtă este necesară pentru toaletarea coniferelor?

  Un trimmer electric pentru gard viu este cel mai bun instrument pentru toaletarea gardului viu de conifere. Puteți folosi un ferăstrău de grădină pentru a tăia ramurile mai groase.

 2. Cum se toaletează coniferele?

  Toaletați coniferele astfel încât să lăsați întotdeauna ramuri verzi. Este necesar, deoarece lăstarii bătrâni nu mai produc rădăcini. Nu trebuie să tăiați mai mult de 10 cm (4 inchi) din lăstarii tineri. Gardul viu din conifere trebuie să fie mai lat în partea de jos astfel încât razele soarelui să poată ajunge la o suprafață cât mai mare posibil. Acest lucru va permite gardului viu din conifere să se dezvolte în mod optim. Dacă aveți un conifer ca arbust izolat trebuie să tăiați regulat câteva ramuri mai groase din centru. Dacă tăiați chiar deasupra unei ramuri îndreptate spre interior, vă asigurați că toate ramurile cresc spre interior, ceea previne prăbușirea în timp a arbustului.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Toaletarea coniferelor

2.8
2.8 of 5

33 total

 • 5
  8
 • 4
  4
 • 3
  6
 • 2
  3
 • 1
  12