Skip to content

Toaletarea buxusului

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Când este cea mai bună perioadă pentru toaletarea buxusului?

    Cel mai bine este să toaletați buxusul de două ori pe an sau chiar puțin mai frecvent. De exemplu, dacă toaletați buxusul o dată pe an, acesta nu va fi suficient de robust pentru a rezista unui strat de zăpadă în timpul iernii. Puteți toaleta buxusul prima dată la sfârșitul lunii mai. Asigurați-vă că cele mai lungi ramuri cu frunzele noi de culoare verde deschis au crescut cel puțin 5 cm (2 inchi). A doua toaletare poate fi programată pentru septembrie, oferindu-i buxusului suficient timp pentru a-și reveni înainte de venirea iernii. Nu toaletați buxusul atunci când este foarte cald, deoarece planta va pierde apă prin „rănile” la capătul ramurilor și frunzele de la capete se vor ofili. Dacă vremea devine însorită după ce ați toaletat buxusul, udați-l foarte frecvent.

  2. Pregătirea și uneltele

    Înainte de a începe toaletarea, asigurați-vă că uneltele sunt curate și ascuțite. Aceasta va minimiza deteriorarea frunzelor și ramurilor. Foarfeca pentru iarbă este cea mai buna alegere pentru lucrare, deoarece este proiectată special pentru buxus. Foarfeca pentru iarbă este mult mai mică decât un trimmer pentru gard viu și mai ușor de manipulat și vă permite să modelați buxusul mai ușor la forma dorită. Foarfeca manuală pentru iarbă este excelentă pentru toaletarea foarte lejeră. Dacă aveți o lucrare mai mare sau doriți să vă ușurați munca, foarfeca electrică pentru iarbă este alegerea ideală. Un trimmer pentru gard viu este mai rapid și mai comod atunci când toaletați un întreg gard viu din buxus.

    Pe lângă foarfeca pentru iarbă și trimmerul pentru gard viu, este util și un fierăstrău de grădină când trebuie să tăiați ramurile mai groase înainte de toaletarea gardului viu. Asta din cauza faptului că foarfeca pentru iarbă se poate toci dacă este utilizată pentru a tăia crengile mai groase sau când intră în contact cu nisipul.

  3. Tunderea buxusului

    Aveți o plantă de buxus sau un întreg gard viu? Trebuie să vă hotărâți ce formă doriți să dați plantei înainte de a începe toaletarea. Este ușor să toaletați buxusul pentru a crea forma dorită. Puteți toaleta un gard viu astfel încât să fie drept pe părți, dar îl puteți, de asemenea, rotunji în zona superioară. O plantă de buxus poate fi toaletată sub formă de sferă, care este foarte comună, sau îi puteți da o formă mai ascuțită sau mai aventuroasă și creativă

  4. Toaletarea unui gardul viu din buxus

    Pasul 1
    Începeți prin toaletarea părților laterale și apoi continuați cu partea din față și din spate a gardului viu. Aveți grijă să-l tăiați un pic mai îngust în partea de sus, astfel încât soarele să poată ajunge la tot gardul viu. Partea de jos se va usca dacă aceasta este la fel de lată, sau chiar mai îngustă decât partea de sus. 

    Pasul 2
    După ce ați terminat cu părțile laterale, puteți începe cu partea de sus. Mai întâi marcați înălțimea dorită a gardului viu întinzând o sfoară între doi stâlpi. Apoi puteți utiliza trimmerul pentru gard viu sau foarfeca de iarbă pentru a tunde de-a lungul sforii, ceea ce vă ajută să tăiați drept.

    Dacă doriți să reduceți în mod semnificativ înălțimea gardului viu, poate fi nevoie să tăiați ramurile mai groase. În acest caz, utilizați un fierăstrău de grădină pentru tulpini, pentru a vă asigura că trimmerul pentru gard viu sau foarfeca de iarbă rămâne ascuțită.

    Pasul 3
    Adunați cu grebla crenguțele și frunzele tăiate și aruncați-le la coșul de gunoi din grădină.

    Pasul 4
    După ce ați terminat de toaletat gardul viu, fertilizați-l pentru a asigura o creștere optimă. Peletele din gunoi de grajd provenit de la vite sau păsări sunt cele mai potrivite pentru buxus. Nu vă zgârciți cu gunoiul de grajd, buxusul este un mare gurmand.

  5. Toaletarea sub formă de sferă

    Dacă doriți să toaletați buxusul sub formă de sferă elegantă, cel mai bine este să utilizați foarfeca pentru iarbă. Cu foarfeca fără fir pentru iarbă treaba va merge mult mai lin.

    Pasul 1
    Începeți să tundeți din partea superioară a sferei. Aici, puteți determina cât de înaltă va fi.

    Pasul 2
    Stați deasupra sferei și țineți foarfeca pentru iarbă cu susul în jos. Altfel veți poate să tundeți mai bine suprafețele curbe.

    Pasul 3
    Urmați forma pe măsură ce tăiați. Dacă vă deplasați în jurul sferei pe măsură ce lucrați, veți avea mai mult control asupra formei și vă va ajuta să tundeți buxusul corect.

    Pasul 4
    Inspectați sfera de buxus de la distanță din când în când și mergeți în jurul ei pentru a o observa de la distanță. Verificați dacă proporțiile sunt corecte și efectuați ajustări minore unde este necesar.

    Pasul 5
    Adunați cu o greblă rămurelele și frunzele și aruncați-le în coșul de gunoi din grădină.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Toaletarea buxusului

3.9
3.9 of 5

458 numărul de voturi

  • 5
    240
  • 4
    92
  • 3
    25
  • 2
    15
  • 1
    86