Skip to content

Tăierea viței de vie

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Când trebuie să tăiați vița de vie?

    Este important să tăiați vița de vie înainte să înceapă să curgă seva, altfel veți deteriora planta care va „plânge”. Seva poate începe să curgă chiar de la începutul lunii martie, deci asigurați-vă că tăiați vița de vie înainte de acest moment. Cel mai bun moment pentru această operație este înainte de venirea iernii, dar niciodată în caz de îngheț. Tăierea urmată de câteva zile și nopți fără îngheț va permite vindecarea rănilor. Tăierea pe timp de vară asigură creșterea corespunzătoare a strugurilor.

  2. Ce unealtă este necesară pentru tăierea viței de vie?

    Utilizați foarfeca de tip cioc de papagal pentru tăierea viței de vie. Fierăstrăul de grădină este o opțiune mai bună pentru coardele mai groase și mai rigide.

  3. Cum se taie vița de vie? - În primii trei ani

    În primul an, puteți toaleta întreaga coardă principală a viței până la aproximativ 3 noduri de la sol. Acest lucru determină creșterea mai rapidă a viței care devine mai puternică în următorii ani. În al doilea an, din această tulpină vor crește mai mulți lăstari. Tăiați-i pe toți în afară de doi care sunt cei mai buni. Ulterior puteți tăia din nou lăstarii noi care apar pe tot parcursul sezonului de creștere. Legați un lăstar dintre cei doi, care este cel mai viguros și mai gros, de un arac, perete sau de o sârmă în timpul toamnei. Puteți tăia complet celălalt lăstar. În al treilea an, lăstarul lăsat să crească va deveni tulpina principală și pe el vor crește proprii lăstari. Puteți tăia și acești lăstari.

  4. Cum se taie vița de vie? - După trei ani

    Strugurii vor crește în ciorchini pe coardele laterale. Aceștia cresc doar pe coardele noi, așadar coardele laterale care produc struguri trebuie tăiate înainte de venirea iernii. Tăiați-le chiar deasupra primului mugure care prezintă semne de dezvoltare. Acesta este frecvent al doilea mugure de pe coardă, deoarece primul mugure adesea nu reușește să se dezvolte. Aveți grijă să păstrați întotdeauna o distanță de 20 cm (aproximativ 8 inchi) între lăstari, pentru a oferi strugurilor suficient spațiu să se dezvolte.

  5. Cum se taie vița de vie? - Toaletarea de vară

    În timpul sezonului de creștere, trebuie să tăiați toți mugurii axilari, care se dezvoltă în axila ramurii. Dacă se dezvoltă ciorchini pe coarda laterală, trebuie să o tăiați până la a doua frunză de după ciorchine. Dacă se dezvoltă mai mulți ciorchini, trebuie să le tăiați pe toate mai puțin pe cel care crește cel mai aproape de vlăstar. Coardele care nu produc deloc struguri pot fi tăiate complet. Prin acest sistem de tăiere vă asigurați că vița se concentrează pe coardele pe care cresc strugurii, pentru a produce ciorchini mari și zemoși. Puteți recolta strugurii după terminarea verii (septembrie/octombrie).

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Tăierea viței de vie

3.7
3.7 of 5

584 numărul de voturi

  • 5
    273
  • 4
    122
  • 3
    50
  • 2
    38
  • 1
    101