Skip to content

Tăierea cu ferăstrăul unghiular

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Casetă de ghidare

    Cea mai ieftină soluţie pentru realizarea de tăieturi oblice constă în utilizarea unei casete de ghidare simple. Aceasta este confecţionată, de obicei, din plastic sau lemn, şi are fante pentru tăierea sub un unghi de 45° sau 90°. De asemenea, există casete de ghidare cu mai multe fante, pentru tăierea sub mai multe unghiuri. Utilizaţi un ferăstrău cu coadă cu dinţi fini şi lamă lată şi fixaţi bucata de lemn pe care doriţi să o tăiaţi în partea din spate a casetei de ghidare. Caseta de ghidare relativ îngustă prezentată este adecvată pentru lucrări mai mici, precum tăierea de benzi de lemn pentru o ramă foto şi pentru alte bucăţi de lemn mai mici.

  2. Tăierea cu ghidaj fix

    Cu ajutorul acestei unelte, ferăstrăul este fixat pe o bară orizontală sau pe un ghidaj orizontal. Unghiul dintre piesa de lucru şi ferăstrău poate fi setat cu precizie la unghiuri de 22,5°, 30°, 45°, 60° şi 90°. Lama ferăstrăului poate fi înlocuită cu uşurinţă atunci când s-a uzat.

  3. Ferăstrău unghiular electric

    Cea mai convenabilă şi rapidă modalitate de a realiza tăieturi înclinate este cu ajutorul unui ferăstrău unghiular electric. Acest ferăstrău elimină limitarea legată de lăţimea piesei de lucru. Viteza acestor ferăstraie poate fi reglată continuu; de asemenea, acestea dispun de un racord pentru aspirator, în vederea extragerii prafului.

  4. Lucrul cu un ferăstrău unghiular

    Dacă doriţi să tăiaţi o grindă sau o plintă, măsuraţi mai întâi cu precizie locul de tăiere şi marcaţi-l cu o linie de creion. Setaţi ferăstrăul la unghiul dorit şi fixaţi piesa de lucru în poziţie, utilizând, de regulă, şuruburi de strângere prin încleiere. Dacă nu sunteţi sigur de unghiul de care aveţi nevoie, faceţi mai întâi o tăietură de probă, cu o bucată de lemn rezidual. Înainte de tăiere, verificaţi dacă lama ferăstrăului este ascuţită; în caz contrar, materialul va prezenta foarte multe aşchii şi va fi necesar să utilizaţi o forţă prea mare. Lamele de ferăstrău cu dinţi fini asigură cele mai bune rezultate.

  5. Sfat de pas

    Dacă ferăstrăul se gripează frecvent, frecaţi lama acestuia cu un capăt de lumânare. Ceara lumânării vă va ajuta să tăiaţi continuu.
  6. Lăţime de tăiere

    Lăţimea sau adâncimea maximă de tăiere la un ferăstrău unghiular electric sunt dependente de diametrul lamei. Lăţimea maximă de tăiere este egală cu diametrul lamei, care de regulă este 250 mm. Ferăstrăul electric unghiular poate avea două şine de ghidare. Acestea permit tragerea ferăstrăului spre operator, pentru o lăţime de tăiere mai mare.

  7. Tăierea

    Măsuraţi unghiul de înclinare utilizând, de exemplu, un echer de tâmplărie. Dacă două bucăţi de lemn se află în unghi drept una faţă de cealaltă, unghiul este 90°. În acest caz, cele două unghiuri de teşire care trebuie tăiate sunt fiecare de 45°. Cu o casetă de ghidare, aveţi opţiunea de a tăia sub un unghi de 45° la stânga sau la dreapta. Pentru un aspect vizual optim, asiguraţi-vă că aceleaşi părţi ale piesei de lucru vor fi vizibile la interiorul şi la exteriorul îmbinării finisate. Dacă sunteţi obişnuit cu tăieturile înclinate, puteţi utiliza o îmbinare înclinată în linie pentru a uni două bucăţi de lemn în vederea creşterii lungimii. Cele două plăci sau scânduri se vor îmbina în mod îngrijit.

  8. Unghiuri de înclinare variabile

    Prin utilizarea unghiurilor de înclinare variabile, puteţi crea o îmbinare sub orice unghi dorit. Pentru unghiuri nestandardizate puteţi realiza o îmbinare îngrijită prin măsurarea unghiului de înclinare dorit prin intermediul unui echer de ghidare reglabil sau al unui şablon de contur. Setaţi echerul de ghidare la exact jumătatea acestui unghi şi marcaţi unghiul respectiv pe fiecare piesă de lucru. Apoi, setaţi ferăstrăul unghiular la acelaşi unghi şi veţi putea realiza o îmbinare îngrijită.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Tăierea cu ferăstrăul unghiular

3.6
3.6 of 5

527 numărul de voturi

  • 5
    249
  • 4
    82
  • 3
    35
  • 2
    33
  • 1
    128