Suspendarea unei oglinzi

74% of 100%

Ca şi în baie sau toaletă, puteţi suspenda oglinzi oriunde în casă - de exemplu, pe hol, în sufragerie sau în dormitor. Verificaţi dacă oglinda îşi are locul în cameră şi se potriveşte cu decorul. O oglindă poate face ca o cameră să pară mai mare.

Aspecte care necesită atenţie

Înainte de a face găuri în perete, mai întâi asiguraţi-vă că nu există conducte de apă sau de gaz, respectiv cabluri electrice, în locul unde intenţionaţi să găuriţi. Sunt disponibile detectoare electronice speciale, pentru identificarea poziţiei oricăror conducte sau cabluri ascunse.

 1. Ghid general

  Agăţaţi centrul oglinzii la nivelul ochilor. În medie, aceasta înseamnă o înălţime de 1,65 m. Această înălţime poate fi mai mică, dacă unii membri ai familiei dvs. sunt mai scunzi. Asiguraţi-vă că oglinda este suficient de mare încât să treacă de partea de sus a capului dvs., pentru a putea fi utilizată şi de persoanele mai înalte.

 2. O oglindă în baie

  O oglindă este un accesoriu esenţial în baie sau toaletă. Oglinda trebuie să fie suficient de mare, la o înălţime suficientă, iar ideal ar fi să fie iluminată. Dacă este posibil, lampa trebuie să lumineze întreaga suprafaţă a oglinzii.

 3. Oglinzi încălzite (opţional)

  Dacă faceţi duş şi nu vedeţi nimic în oglindă după aceea, puteţi avea în vedere încălzirea oglinzii. Acest sistem este montat în spatele oglinzii şi previne condensul.

 4. Verificaţi totul încă o dată înainte de a începe să găuriţi

  Dacă trebuie să găuriţi plăcile ceramice din baie sau din toaletă, marcaţi poziţia orificiului pe o fâşie de bandă de mascare. Aceasta va preveni alunecarea burghiului. Utilizaţi o nivelă cu bulă de aer sau urmaţi spaţiul dintre plăcile ceramice. Apoi, verificaţi dacă poziţia celui de-al doilea orificiu este pe aceeaşi linie orizontală cu primul. Găuriţi încet, fără a folosi funcţia de percuţie. Asiguraţi-vă că gaura este suficient de adâncă astfel încât diblul să fie complet introdus în perete, în spatele plăcii. Aceasta previne crăparea plăcii ceramice la strângerea şurubului. Încercaţi să montaţi toate articolele în linie, cât mai departe posibil, deoarece aceasta oferă aspectul cel mai regulat.

 5. Alegerea diblului corespunzător

  Pentru un perete de cărămidă sau beton, utilizaţi dibluri universale de 6 mm, cu un burghiu de acelaşi diametru. Pentru oglinzi mai grele, se recomandă utilizarea unui burghiu de 8 mm şi a unor dibluri corespunzătoare. Sau, pentru oglinzi foarte grele (peste 20 kg), cel mai bine este să utilizaţi buloane de ancorare metalice.

 6. SUGESTIE!

  Consultaţi şi articolul „Lucrul pas cu pas cu dibluri”.

 7. Montarea oglinzii

  Oglinzile de baie uşoare pot fi montate cu bride de oglindă, cu suporturi decorative sau cu un profil de aluminiu. Nu utilizaţi substanţă de etanşare pe bază de silicon; aceasta poate fi acidă şi poate ataca stratul de acoperire al oglinzii.

 8. SUGESTIE!

  Cu o luminare adecvată, puteţi alege să accentuaţi oglinda sau să o iluminaţi discret. Va trebui să aveţi o priză de alimentare în apropierea oglinzii.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Suspendarea unei oglinzi

3.7
3.7 of 5

315 total

 • 5
  152
 • 4
  53
 • 3
  22
 • 2
  24
 • 1
  64