Repararea unei rame de fereastră din lemn

78% of 100%

O ramă de fereastră din lemn este uşor de reparat astfel încât să reziste ani de zile. După umplere, şlefuire şi vopsire, rama de fereastră va arăta ca nouă.

 1. Îndepărtarea putregaiului

  Mai întâi, verificaţi cu atenţie dacă nu există niciun pericol de spargere a sticlei în timpul lucrului. Apoi, folosiţi un ciocan şi o daltă pentru a îndepărta lemnul putrezit.

 2. Curăţaţi bine

  Asiguraţi-vă că aţi îndepărtat complet toate zonele putrezite de mai mici dimensiuni rămase în rama ferestrei. Eliminaţi resturile şi curăţaţi bine zona de lucru.

 3. Tratarea cu chit de lemn

  Când totul este curat, trataţi zona afectată cu chit de lemn. Acesta se comportă atât ca adeziv, cât şi ca un chit. Şlefuiţi zona după uscare, apoi aplicaţi un strat de chit pentru finisare, lăsaţi să se usuce şi şlefuiţi uşor. Apoi, puteţi vopsi rama ferestrei.

 4. Înlocuirea unor porţiuni mai mari

  Dacă putregaiul a afectat o porţiune mai mare, se recomandă înlocuirea unei secţiuni complete din rama ferestrei. Este preferabil să se elimine o porţiune puţin mai mare de lemn sănătos decât să se lase netratată o parte din lemnul putrezit. Încercaţi să realizaţi margini cât mai drepte şi mai pătrate posibil, apoi curăţaţi bine suprafaţa de lucru cu un aspirator sau cu o perie.

 5. Confecţionarea unei secţiuni de schimb

  Confecţionaţi o secţiune nouă, de aceeaşi formă şi din acelaşi fel de lemn, pentru a înlocui bucata pe care aţi eliminat-o, astfel încât să se potrivească exact în deschidere.

 6. Fixarea secţiunii de schimb cu răşină epoxidică

  Acoperiţi ambele porţiuni cu răşină epoxidică nediluată. Lăsaţi răşina să se aşeze pentru scurt timp, apoi montaţi noua porţiune în deschidere. Răşina epoxidică acţionează şi ca un chit, deci o puteţi utiliza pentru a acoperi orice spaţii dintre noua secţiune şi rama ferestrei.

 7. Şlefuire şi vopsire

  Când aţi finalizat reparaţia, tot ce mai rămâne de făcut este să şlefuiţi suprafaţa de lucru astfel încât să fie plată şi omogenă, apoi finisaţi lucrarea prin vopsire.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Repararea unei rame de fereastră din lemn

3.9
3.9 of 5

378 total

 • 5
  194
 • 4
  82
 • 3
  19
 • 2
  27
 • 1
  56