Skip to content

Realizarea unei gropi cu nisip

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Găsiţi cel mai bun loc

    Groapa cu nisip nu trebuie expusă complet la lumina soarelui. Cea mai bună poziţie este pe jumătate la soare, pe jumătate umbrită. Dar nu trebuie amplasată nici în colţuri întunecoase sau într-un loc cu umezeală. De regulă, groapa cu nisip este un loc unde copiii aleargă şi sunt deosebit de activi. Ideal este ca în jurul gropii să existe o cărare care să preia şocurile, realizată din plăci de cauciuc. De asemenea, reţineţi că gropile cu nisip sunt preferatele câinilor şi ale pisicilor, deci aveţi grijă să o acoperiţi cu un capac sau o prelată.

  2. Dimensiuni

    O groapă de nisip este destinată mai ales copiilor mici, deci are un caracter temporar. Desigur, dimensiunea acesteia trebuie să corespundă spaţiului disponibil din grădina dvs. Dacă doriţi să o faceţi mai înaltă, pur şi simplu utilizaţi mai multe scânduri. Dar nu faceţi o groapă prea mare pentru copii mici - deseori ei se joacă singuri şi s-ar putea simţi pierduţi într-o groapă mare.

  3. Săpatul pământului

    Pentru început, trebuie să marcaţi perimetrul gropii cu piloni mici şi sfoară. Săpaţi în jurul marginilor cu o lopată, apoi terminaţi de săpat pe întreaga suprafaţă, la o adâncime de circa 20 cm.

  4. Membrană anti-putrezire

    Verificaţi ca baza gropii să fie plată şi îndepărtaţi toate rădăcinile şi pietrele cu o lopată. Delimitaţi zona săpată cu membrană anti-putrezire. Marele avantaj al acestui material este faptul că permite scurgerea apei de ploaie, dar previne creşterea buruienilor.

  5. Realizarea pereţilor

    Tăiaţi scândurile pentru pereţii laterali şi stâlpii de gard la dimensiunea dorită. Introduceţi stâlpii în sol la colţuri şi montaţi scândurile pe stâlpi. Pregăuriţi orificiile pentru şuruburi, pentru a preveni crăparea. Fiecare latură este formată din 3 sau 4 scânduri de aceeaşi lungime. Utilizaţi 4 scânduri pentru a confecţiona marginile superioare ale gropii şi tăiaţi capetele la 45° pentru a se potrivi în mod estetic. Fixaţi ferm, cu şuruburi, scândurile de la margine de partea superioară a stâlpilor gardului.

  6. Confecţionarea unui capac

    Doriţi să acoperiţi groapa de nisip pentru a o feri de câini, pisici şi resturi de grădină. Fixaţi scândurile în unghi drept pe 2 scânduri similare (sau stâlpi de gard mai înguşti), cu un spaţiu de circa 1 cm, pentru ventilaţie. Dacă confecţionaţi capacul din 2 părţi, este mai uşor de ridicat şi de înlocuit.

  7. Finisare

    Trataţi scândurile de lemn şi stâlpii cu un lac de protecţie, pentru o durată de viaţă prelungită.

  8. Umplere

    Amplasaţi groapa de nisip pe sol, astfel încât să fie orizontală, şi umpleţi-o cu nisip special destinat acestui scop. 12 saci de 25 kg sunt suficienţi pentru o groapă cu nisip de 1,5 m x 1,5 m. Va trebui să înlocuiţi nisipul cu regularitate, din motive de igienă.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Realizarea unei gropi cu nisip

4
4 of 5

245 numărul de voturi

  • 5
    134
  • 4
    52
  • 3
    16
  • 2
    16
  • 1
    27