Skip to content

Prevenirea furturilor cu spargere

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Casa dvs. este un showroom!

    Reţineţi că, dacă lăsaţi perdelele sau jaluzelele deschise, unui hoţ îi este foarte uşor să vadă exact ce aveţi în casă. Aşadar, o bună prevenire a furturilor începe cu locul unde vă păstraţi lucrurile în casă şi rutina dvs. zilnică.

    Inspecţia interioară
    Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat obiecte în jurul casei care ar putea fi utilizate de hoţi pentru a pătrunde în interior. Aşadar, nu lăsaţi scări deblocate în grădină sau într-un şopron deschis. Este valabil şi pentru sculele grele; ţineţi-le bine încuiate. Ţineţi închise toate ferestrele din pod sau pivniţă şi, dacă este necesar, montaţi-le grile de securitate.

    Gândiţi ca un hoţ
    Dacă nu aţi lăsat o uşă sau o fereastră deschisă, un hoţ va începe prin forţarea uşilor sau a ferestrelor. Examinaţi bine toate potenţialele puncte de pătrundere. De exemplu, este posibil să ajungă la etajul de sus căţărându-se în copacii din apropierea peretelui sau utilizând un balcon, un container de gunoi, un burlan sau un spalier pentru plante agăţătoare? Geamul de la toaletă este un alt potenţial punct de acces.
    Deseori, hoţii pot pătrunde cu uşurinţă utilizând scule simple, precum un cleşte, o şurubelniţă sau o rangă. Deci încercaţi să le faceţi viaţa cât mai grea cu putinţă; vor fi mai multe şanse să-şi încerce norocul în altă parte.

  2. Broaşte cu cilindru la uşile exterioare

    Dacă doriţi să înlocuiţi o broască îngropată simplă din uşă cu o broască mai sigură, cu cilindru, trebuie să reţineţi câteva aspecte importante:
    1. Adâncimea broaştei în uşă.
    2. Distanţa dintre zăvorul cu arc şi bolţul de blocare; în mod normal, aceasta este de 110 sau 72 mm
    3. Lungimea cilindrului coincide cu grosimea uşii; în mod normal, aceasta este de 60 mm

    Dacă uşa dispune deja de o broască cu cilindru, şurubul de blocare sau zăvorul de noapte trebuie să iasă în afară cu minimum 20 mm. Broasca este cel mai uşor de înlocuit dacă corpul broaştei şi placa de contact coincid, ca dimensiuni, cu piesele similare ale vechii broaşte. Dacă acest lucru nu este posibil, alegeţi o broască cu un platou mai mare, pentru ca noile şuruburi de fixare să se potrivească la diferite puncte de pe lemnul uşii. Alternativ, puteţi fixa pe uşă un şurub de securitate suplimentar.

  3. Contracutie închisă

    Dacă montaţi o broască cu o contracutie închisă în locul unei plăci de contact simple, un spărgător nu poate utiliza o şurubelniţă pentru a împinge înapoi şurubul de blocare sau zăvorul de noapte. Pentru a monta o contracutie, trebuie să tăiaţi sau să perforaţi o nişă suficient de mare în cadrul uşii, în care să montaţi secţiunea cutiei.

  4. Montarea ştifturilor antiefracţie

    Ştifturile antiefracţie previn simpla scoatere a uşii după demontarea ştiftului balamalei.
    Perforaţi o gaură cu un diametru de 10 mm şi o adâncime de 30 mm în uşă, la circa 5 cm de fiecare balama. Introduceţi ştifturile antiefracţie în orificii, cu capetele ascuţite în afara uşii.
    Acum, închideţi uşa, astfel încât ştifturile proeminente să marcheze punctele de pe cadrul uşii unde trebuie perforate găurile pentru manşoane. Perforaţi aceste găuri cu un diametru de 17 mm şi o adâncime de 20 mm.
    Acum, puteţi introduce manşoanele în aceste găuri. Puteţi monta câte 3 ştifturi antiefracţie în fiecare uşă.

  5. Broască suplimentară

    Dacă doriţi să aveţi o uşă exterioară foarte sigură, puteţi monta o broască secundară la baza uşii. Montaţi broasca secundară în exact acelaşi mod ca broasca principală din centrul uşii. Dacă nu există spaţiu suplimentar pentru acest tip de broască, puteţi monta o broască aplicată, care este montată pe suprafaţa interioară a uşii.

  6. Uşi sau ferestre glisante

    Dacă aveţi uşi sau ferestre glisante, le puteţi monta broaşte cu cilindru. Aceste broaşte sunt prevăzute cu un ştift care pătrunde în partea glisantă a uşii sau a ferestrei. Broasca cu cilindru este acţionată cu o cheie, iar atunci când este încuiată, uşa sau fereastra nu poate fi deschisă.
    Acest sistem poate fi utilizat şi la ferestrele de acoperiş şi de mansardă, precum ferestrele Velux. Mulţi uită de aceste ferestre. Dacă un spărgător poate ajunge pe acoperiş, poate deschide apoi mecanismul de blocare din interiorul unei ferestre de mansardă cu ajutorul unei şurubelniţe, de exemplu, prin capacul de aerisire. În acest caz, o broască cu cilindru cu ştift previne deschiderea prin înclinare a ferestrei de mansardă.

  7. Un plus de securitate cu broaşte cu puncte multiple

    O broască cu puncte multiple asigură uşa în 3 puncte diferite. Cele 3 broaşte sunt acţionate de o singură cheie. Montajul este identic cu cel pentru o broască simplă, cu diferenţa că placa de contact se întinde pe întreaga înălţime a uşii.

  8. Broască aplicată, cu puncte multiple

    Broaştele cu puncte multiple sunt disponibile şi sub formă de broaşte aplicate (broaşte montate la suprafaţă). Aceste broaşte prezintă avantajul că pot fi montate pe uşă fără a necesita modificări de anvergură. Broasca din centru este montată în acelaşi fel ca o broască aplicată simplă. Cele două tije leagă broasca din centru cu două puncte de ancorare: unul în partea de sus a uşii iar altul în partea de jos. Puteţi tăia aceste tije la lungimea dorită, apoi montaţi ghidajele pentru tije.
    Reţineţi că extremităţile tijelor trebuie să fie mai lungi decât uşa însăşi, deoarece acestea trebuie să se cupleze în plăcile de contact de sus şi de jos la închiderea uşii. Mai întâi, montaţi placa de contact superioară în partea de sus a cadrului uşii. Apoi, dacă este necesar, faceţi în podea o nişă care că accepte capătul inferior al tijei. În final, verificaţi ca toate componentele mecanismului tijei să funcţioneze corespunzător.

  9. Montarea grilelor de securitate la ferestrele din pod sau pivniţă

    Puteţi monta grile sau bare de securitate în faţa sau în spatele ferestrelor din pod sau din pivniţă. Deseori, puteţi achiziţiona grile sau bare de securitate pregătite de montaj, pentru cadre de ferestre de dimensiuni standard, sau le puteţi confecţiona personal. Împărţiţi lungimea cadrului ferestrei în secţiuni de circa 20 cm şi marcaţi poziţiile barelor. Faceţi găurile necesare (cel puţin 8 cm adâncime) în zidăria de cărămidă cu un burghiu sau o daltă. Verificaţi ca barele să fie montate sigur, atât vertical, cât şi orizontal, şi fixaţi-le în locaţie cu ciment.

  10. Vizor de uşă

    Pentru a vă asigura că nu deschideţi uşa unor musafiri nepoftiţi, puteţi monta un vizor de uşă. Aceasta vă permite să-i identificaţi pe cei care sună înainte de a-i lăsa să intre. Perforaţi un orificiu în uşă la aproximativ înălţimea ochiului (circa 1,65 m) cu diametrul indicat pe ambalajul vizorului. Înşurubaţi, cât mai mult posibil, cele 2 părţi ale vizorului uşii, care conţin lentilele optice.

  11. Zăvor sau lanţ de siguranţă pentru uşă

    O altă opţiune care permite identificarea celor care sună înainte de a deschide uşa este un zăvor sau lanţ de siguranţă pentru uşă. Aceasta permite deschiderea uşoară a uşii, în scopuri de identificare, dar nu permite deschiderea completă a uşii.

  12. Folie de siguranţă

    Dacă aplicaţi folie autoadezivă, o fereastră nu se va sparge în bucăţi ascuţite în caz de impact. Tăiaţi folia la dimensiune şi lipiţi-o pe geam. Această folie autoadezivă este mai uşor de montat dacă umeziţi mai întâi geamul cu o soluţie de apă şi săpun. Apoi, puteţi elimina apa de sub folie şi bulele de aer rămase, cu ajutorul unei unelte cu muchie de cauciuc. Lăsaţi folia să se usuce şi aţi terminat!

  13. Un seif antiincendiu

    Seiful antiincendiu este o locaţie valoroasă pentru a vă păstra toate valorile şi documentele importante în siguranţă împotriva focului şi a furturilor. De asemenea, înseamnă că veţi şti întotdeauna unde se află, deci nu mai trebuie să le căutaţi când aveţi nevoie. Majoritatea seifurilor antiincendiu sunt prevăzute cu un lacăt cu cifru secret.
    Pentru a monta un seif antiincendiu, trebuie să selectaţi o locaţie ascunsă din casa dvs., de exemplu, în interiorul unui dulap. Puteţi amplasa cu uşurinţă seiful pe unul dintre rafturile dulapului şi îl puteţi fixa pe peretele din spate. Sau, pentru o treabă cu adevărat profesională, puteţi monta seiful într-o nişă în perete şi îl puteţi fixa cu ciment.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Prevenirea furturilor cu spargere

4
4 of 5

146 numărul de voturi

  • 5
    78
  • 4
    28
  • 3
    15
  • 2
    7
  • 1
    18