Skip to content

Pregătirea grădinii pentru iarnă

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. De ce trebuie să vă pregătiți grădina pentru iarnă?

    Știați că puteți lucra toamna în gradină pentru a vă asigura este curată și îngrijită primăvara următoare? Ar trebui să faceți acest lucru înainte de începerea iernii. Astfel veți economisi multă muncă suplimentară primăvara și vă asigurați că grădina dvs. se dezvoltă și înflorește frumos. De asemenea, puteți minimiza și în unele cazuri puteți exclude complet riscul de deteriorare prin îngheț în timpul iernii.

  2. Când trebuie să vă pregătiți grădina pentru iarnă?

    Nu trebuie să pregătiți toată grădina pentru iarnă într-un singur weekend. Dacă vă organizați în mod inteligent, puteți împărți munca pe mai multe săptămâni. Trebuie să vă pregătiți grădina înainte de îngheț. Înghețarea solului nu poate cauza prea multe daune, dar pentru a evita orice deteriorare este o idee bună să nu lucrați în grădină dacă temperaturile scad sub limita de îngheț în timpul zilei.

    Octombrie este perioada ideală pentru a pregăti grădina pentru iarnă. În orice caz, nu pierdeți niciodată din vedere termometrul.

  3. Frunzele

    Îndepărtați periodic frunzele de pe gazon pentru a-l păstra verde și aerisit și pentru a minimiza formarea mușchiului. Aspiratorul de frunze se va ocupa de această treabă rapid. Acesta va sufla frunzele și crenguțele. În funcție de modelul dvs., aspiratorul de frunze le poate aspira și tăia. În acest caz, puteți arunca ușor conținutul sacului aspiratorului.

    Nu este nevoie să strângeți frunzele de pe borduri și de sub gardul viu înainte să vină iarna. Acestea formează un strat de protecție a rădăcinilor împotriva înghețului. Verificați dacă frunzele sunt infectate cu ciuperci sau bacterii. Dacă sunt, îndepărtați-le imediat pentru a minimiza răspândirea mucegaiului și a bolii.

  4. Iarba

    Puteți continua să cosiți gazonul până când observați că iarba nu mai crește. Ultimul cosit al anului va fi cândva spre sfârșitul lunii octombrie. Vă sfătuim să scurtați iarba până la aproximativ 4 cm (1,5 inchi).

    Un scarificator sau o greblă specială de gazon va îndepărta cu ușurință mușchiul de pe gazon. Apoi adunați simplu mușchiul și îndepărtați-l. Puteți să împrăștia var nestins pentru a mări nivelul pH-ului solului și a combate astfel formarea mușchiului. Mai întâi trebuie să testați solul pentru a verifica dacă acest lucru este necesar. Puteți fertiliza gazonul pentru ultima dată înainte de venirea iernii la circa 6 săptămâni după împrăștierea varului nestins. Aceasta oferă protecție suplimentară împotriva bolilor și ajută iarba să-și revină mai rapid și gazonului să fie mai sănătos și mai verde. Dacă iarba crește mai densă, se reduce riscul de formare a mușchiului. Dacă este nevoie, puteți să aplica vas nestins și în timpul iernii. Puteți aplica var nestins chiar și atunci când solul este acoperit de zăpadă. Varul se va infiltra în sol când se topește zăpada.

  5. Sfat de pas

    Sfat: Evitați să călcați pe gazon cât mai mult în timpul iernii, mai ales dacă a apărut înghețul. Călcarea gazonului în această perioadă poate deteriora iarba, producând zone neatrăgătoare.

  6. Plantele și înghețul

    Este important să acordați atenția cuvenită plantelor când vă pregătiți grădina pentru iarnă. Anumite plante sunt foarte sensibile la îngheț, iar altele rămân veșnic verzi.

    Plantele sensibile la îngheț
    Plantele sensibile la îngheț mor curând dacă solul umed îngheață. Având în vedere acest lucru, asigurați-vă că aceste plante sunt plantate în sol poros. Dacă este posibil, ar trebui să le mutați în ghivece, astfel încât să le puteți duce cu ușurință în interior, într-o magazie, de exemplu, când temperaturile coboară sub zero.

    Plantele din ghivece
    Plantele din ghivece sunt mai vulnerabile la îngheț decât cele plantate în sol. Rădăcinile sunt mai susceptibile să înghețe din cauza pereților ghiveciului. Protejați plantele din ghivece prin înfășurarea lor în folie cu bule. Aveți grijă să găuriți partea inferioară a foliei pentru a permite apei de ploaie să se scurgă. Este o idee bună să mutați plantele în ghivece în interior, de exemplu, într-o magazie sau garaj, dacă înghețul persistă sau se accentuează.

    Plantele veșnic verzi
    De regulă, plantele care rămân verzi tot anul nu au nevoie să fie protejate. Merită să vă protejați plantele veșnic verzi împotriva înghețului dacă temperaturile sub zero continuă și în timpul zilei. Le puteți înfășura într-o pătură de horticultură deși păturile, prosoapele vechi sau sacii de pânză fac treabă la fel de bună. Asigurați-vă că utilizați materiale ușoare, astfel încât planta să poată respira, iar mucegaiul și putrezirea să fie evitate. Puteți îndepărta protecția de îndată ce înghețul dispare.

    Plantele rezistente la frig
    Plantele rezistente la frig se pot proteja singure pe timp de iarnă. Unele dintre ele fac acest lucru prin căderea frunzelor, iar altele prin uscarea tuturor organelor de deasupra solului. Rădăcinile lor sunt protejate în sol. Rețineți că plantele rezistente la frig din ghivece pot și ele să fie deteriorate de îngheț, de aceea au nevoie de protecție suplimentară iarna.

  7. Toaletarea pentru pregătirea pentru iarnă

    Unele plante și unii pomi necesită toaletare iarna. De regulă, vița de vie, arțarul, mesteacănul, carpenul, lavanda și hortensia care înflorește pe muguri bătrâni pot fi tăiate înainte de venirea iernii. Dar nu este o idee bună să procedați la fel cu alți pomi fructiferi, conifere, trandafiri și plante agățătoare. Întotdeauna faceți diferența cu atenție între plantele și copacii care pot fi și cei care nu pot fi toaletați în această perioadă.

  8. Plantarea bulbilor

    Puteți planta bulbi de plante în grădina dvs. înainte de venirea iernii, pentru a vă asigura că la primăvara vă veți bucura de flori frumoase și vesele. Sunt recomandate narcisele, lalelele, zambilele struguraș, ghioceii și brândușele. Aceste flori adaugă culoare grădinii dvs. de îndată ce vine primăvara.

    Afânați solul cu o mistrie de grădină. Apoi faceți o gaură în sol de mărimea bulbului pe care doriți să îl plantați și de două ori mai adânc decât diametrul său. Puneți unul sau mai mulți bulbi în gaură și astupați-o cu pământ. Udați bulbii după plantare pentru a-i ajuta să crească.

  9. Iazul

    Și iazurile trebuie întreținute cu grijă înainte și în timpul iernii. Principalul aspect este prevenirea înghețării iazului. Dacă iazul nu este foarte adânc și îngheață pentru o lungă perioadă de timp, peștii pot rămâne blocați în gheață. Gazele naturale eliberate de iaz nu pot ajunge la suprafață dacă există un strat de gheață.

    Dacă iazul dvs. este construit din beton sau cărămizi, cum se întâmplă frecvent cu iazurile artificiale, gheața poate deteriora structura iazului. În acest caz, este mai bine să scoateți apa din iaz cu o pompă submersibilă, de exemplu. Asigurați-vă că utilizați o pompă care este adecvată pentru apă murdară și lăsați cel puțin 50 cm (15 inchi) de apă în iaz, dacă pe fundul apei a apărut floră sau faună

  10. Robinetul de exterior și furtunul de grădină

    Ar trebui să opriți alimentarea cu apă pentru a împiedica înghețarea robinetului de exterior și a conductei de apă. Apoi deschideți robinetul pentru a permite scurgerea apei rămase. Și robinetele din magazii și din dependințe pot să înghețe peste iarnă, de aceea trebuie să le verificați pe toate.

    Nu uitați de furtunul de grădină. Dacă rămâne apă în furtunul de grădină, acesta se va dilata când îngheață ceea poate cauza fisurarea lui. Așadar, lăsați întotdeauna să curgă toată apa rămasă în furtun înainte să-l depozitați.

  11. Ceramica

    Ceramica este vulnerabilă la îngheț și se poate fisura dacă nu aveți multă grijă. Duceți la adăpost ghivecele de flori, vazele, scrumierele și alte obiecte ceramice. Astfel vă asigurați că acestea sunt golite de apă și că nu se crapă când temperaturile scad sub limita de îngheț.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Pregătirea grădinii pentru iarnă

4.3
4.3 of 5

38 numărul de voturi

  • 5
    27
  • 4
    5
  • 3
    1
  • 2
    1
  • 1
    4