Pregătirea gazonului pentru iarnă

84% of 100%
Este important pentru să vă pregătiți gazonul corect pentru a vă asigura că trece în siguranță prin iarnă. Faceți totul corect și luni de zile nu va fi nevoie să ridicați niciun deget. Citiți aici cum să pregătiți gazonul pentru iarnă.
 1. Pasul 1: Îndepărtați toate frunzele și totul detritusul de pe gazon

  Începeți prin îndepărtarea frunzelor și a detritusului, precum crenguțele, de pe gazon. Aspiratorul de frunze se va ocupa de această treabă rapid. Pe lângă frunze (moarte), aspiratorul de frunze poate aspira și tăia resturile mici rezultate după toaletare. Acestea sunt depozitate într-un sac, astfel încât să poată fi aruncate ușor.
 2. Pasul 2: Tundeți gazonul pentru ultima dată înainte de venirea iernii

  Puteți continua să tundeți gazonul până când observați că iarba nu mai crește. Ultimul cosit al anului va fi cândva spre sfârșitul lunii octombrie. Vă sfătuim să tăiați iarba la o înălțime de aproximativ 4 cm (1,5 inchi). Dacă iarba este lăsată puțin mai înaltă peste iarnă, aceasta va rezista mai bine la creșterea mușchiului.
 3. Pasul 3: Îndepărtați mușchiul

  Este recomandată afânarea gazonului toamna dacă s-a observat creșterea mușchiului în timpul verii. O greblă specială de gazon va îndepărta cu ușurință mușchiul. Apoi adunați simplu mușchiul și îndepărtați-l. Îndepărtarea mușchiului oferă ierbii mai multă lumină și mai mult oxigen. Substanțele nutritive pot ajunge mai ușor la iarbă, ceea ce este foarte important mai ales toamna și iarna.
 4. Pasul 4: Aplicarea de var nestins

  Duceți lupta împotriva mușchiului și buruienilor la nivelul următor în timpul iernii prin verificarea acidității (valoarea pH-ului) solului. Ar trebui să puteți procura un kit de testare a solului de la un centru cu produse de grădinărit.

  Dacă valoarea pH-ului este prea mică, iarba nu va putea absorbi toate substanțele nutritive de care are nevoie, de aceea va crește mai lent. Aceasta oferă șansa dezvoltării mușchiului printre iarbă. Varul nestins va mări valoarea pH-ului solului, ceea ce îl face mai puțin acid. Utilizați var nestins special pentru gazon și aplicați-l în mod uniform la începutul iernii. Este recomandabil să repetați procesul la mijlocul iernii. Puteți aplica var nestins chiar și atunci când solul este acoperit de zăpadă. Varul se va infiltra în sol când se topește zăpada.

 5. Pasul 5: Fertilizarea

  Puteți fertiliza gazonul pentru ultima dată înainte de venirea iernii la circa 6 săptămâni după împrăștierea varului nestins. Substanțele nutritive suplimentare din sol asigură o mai bună protecție a ierbii împotriva bolilor, îi accelerează refacerea și reduc probabilitatea formării de mușchi în timpul iernii.

  Sunt disponibile diferite tipuri de îngrășământ. Acestea pot fi împărțite în două grupe principale: îngrășământul organic și cel artificial. Îngrășământul artificial este mai ieftin decât cel organic și conține toate mineralele de care are nevoie gazonul. Îngrășământul organic conține numai substanțe nutritive naturale și are efect mai mult timp decât cel artificial. Rețineți că majoritatea îngrășămintelor conțin substanțe care sunt nocive pentru copii și animalele de companie. Având în vedere acest lucru, ar fi de preferat să țineți copiii și animalele de companie departe de gazon timp de câteva zile, pentru a permite îngrășământului să pătrundă în sol. Respectați întotdeauna toate instrucțiunile de pe ambalajul produsului.

 6. Pasul 6: Toaletarea marginilor gazonului

  Tunderea marginilor gazonului îi va conferi acestuia un aspect îngrijit la început de iarnă și va preveni creșterea excesivă a ierbii. Iată ce trebuie să faceți:

  Pasul 1: Întindeți o sfoară de-a lungul marginilor gazonului
  Dacă doriți să tundeți gazonul în linie dreaptă, puteți urma sfoara. Înfigeți două bețe la capetele gazonului și apoi plasați bețe suplimentare între acestea. Acum întindeți o sfoară între ele de-a lungul marginii gazonului. Asigurați-vă că aceasta este întinsă bine astfel încât să nu se poată mișca.

  Pasul 2: Tundeți de-a lungul marginii
  Acum puteți tunde marginea folosind un trimmer special pentru margini. Așezați trimmerul pentru margini lângă marginea interioară a sforii. Asigurați-vă că trimmerul pentru margini este înclinat spre sol astfel încât marginea gazonului să rămână fermă și să nu se fărâmițeze. Deplasați trimmerul pentru margini de-a lungul sforii cu o mișcare de tăiere.

  Pasul 3: Greblați marginile gazonului
  Utilizați o greblă pentru a aduna iarba tăiată.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Pregătirea gazonului pentru iarnă

4.2
4.2 of 5

17 total

 • 5
  12
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  1
 • 1
  2