Montaţi un pervaz nou

78% of 100%

După lucrările de renovare sau dacă v-aţi mutat într-o casă nouă, este posibil să doriţi să înlocuiţi unul sau mai multe pervazuri. Pervazurile existente pot fi deteriorate, s-ar putea să nu vă placă modul în care arată sau poate nu se potrivesc cu noul decor interior. Majoritatea caselor au pervazuri standard, deci nu este atât de greu să montaţi unele noi. Există mai multe moduri în care puteţi face acest lucru, precum pervazuri care pur şi simplu se montează peste cele vechi, dar puteţi şi să acoperiţi vechile pervazuri cu gresie sau piatră naturală.

Dacă montaţi pervazuri noi, le puteţi realiza astfel încât să se potrivească în toate camerele dvs. Dacă aveţi o fereastră boltită, analizaţi cu atenţie ce puteţi face în acest caz, pentru că, în practică, o fereastră boltită nu este utilizată foarte frecvent. O puteţi utiliza pentru a crea un loc de şedere suplimentar, cu perne.

Puteţi obţine pervazuri de toate formele şi dimensiunile. Doriţi să puneţi pervazul exact în faţa geamului sau aţi prefera să îl extindeţi mai departe de perete? Pervazurile sunt disponibile în diferite materiale, precum lemn, piatră sau marmură.

Materiale necesare
- Bandă de furnir
- Agent de umplere cu uscare rapidă
- Adeziv de construcţii
- Material de etanşare pe bază de silicon
- Dacă sunt necesare pentru reparaţii: tapet sau vopsea
- Hârtie abrazivă fină
 

 1. Montaţi un pervaz nou peste cel vechi

  Dacă nu puteţi sau nu doriţi să demontaţi pervazul vechi, puteţi utiliza oricând un pervaz nou, care pur şi simplu se montează peste cel vechi. Acestea au, deseori, o suprafaţă rezistentă la zgârieturi şi sunt fixate cu adeziv de construcţii.

 2. Demontaţi pervazul vechi

  Dacă doriţi să scoateţi vechiul pervaz, trebuie să decupaţi mai întâi marginile cu material de etanşare cu un cutter. Odată ce aţi slăbit marginile cu material de etanşare, încercaţi să desprindeţi pervazul. Dacă este dificil, încercaţi să ridicaţi pervazul de dedesubt.

 3. Îndepărtaţi reziduurile de material de etanşare şi adeziv

  După ce aţi desprins pervazul, puteţi să îndepărtaţi restul de material de etanşare şi adeziv cu un şpaclu. Dacă peretele s-a deteriorat la scoaterea pervazului, îl puteţi repara cu filer sau ipsos.

 4. Verificare orizontală

  Înainte de a monta noul pervaz, trebuie să verificaţi dacă suprafaţa de bază este plană şi orizontală. Utilizaţi o nivelă cu bulă de aer şi aşezaţi suprafaţa într-o poziţie perfect plană şi orizontală. Acest lucru va asigura o bună aderenţă a noului pervaz.

 5. Măsuraţi lăţimea cadrului ferestrei

  Măsuraţi lăţimea cadrului ferestrei sau a peretelui şi măsuraţi cât de adânc (A+B) doriţi să confecţionaţi pervazul. Dacă doriţi ca pervazul să se extindă de-a lungul peretelui (C1+C2), măsuraţi cu precizie unghiul, cu un echer de tâmplărie. Apoi, este indicat să realizaţi un şablon dintr-un carton rezistent. Utilizaţi acest şablon pentru a marca unghiurile pe pervaz. În practică, linia dreaptă a pervazului nu se potriveşte întotdeauna cu exactitate cu cea a peretelui.

 6. Marcaţi pervazul

  Marcaţi forma şi dimensiunile dorite ale noului pervaz. Utilizaţi un echer de tâmplărie pentru a marca o linie în unghi drept. Poziţionaţi cu grijă şablonul din carton şi transferaţi unghiul pe pervaz cu un creion.

 7. Tăiaţi pervazul la dimensiune

  Utilizaţi un ferăstrău vertical cu o pânză cu dinţi foarte fini. Pentru a preveni formarea aşchiilor pe stratul superior, aşezaţi o fâşie de bandă transparentă peste linia de debitare pe care aţi marcat-o. Apoi, tăiaţi pervazul la dimensiune şi aplicaţi bandă perfect peste marginile exterioare şi banda de furnir. Dacă banda de furnir are un strat adeziv, fixaţi-o în poziţie cu un fier de călcat. Când adezivul este uscat, ajustaţi banda de furnir perfect la dimensiune cu un cuţit ascuţit. Apoi, şlefuiţi marginea până devine netedă, utilizând hârtie abrazivă fină.

 8. Montaţi pervazul

  Când pervazul se potriveşte perfect între pereţi, aplicaţi adeziv de construcţii pe suprafaţa de bază. Utilizaţi un pistol de lipit pentru a aplica puncte de adeziv de dimensiuni şi la distanţe egale. Apoi, aşezaţi pervazul pe suprafaţă şi apăsaţi-l ferm în poziţie. Verificaţi dacă pervazul este orizontal cu ajutorul nivelei cu bulă de aer. Aşteptaţi uscarea adezivului şi apoi umpleţi orice spaţii şi îmbinări cu substanţă de etanşare cu acril albă.

 9. Montaţi o bandă de finisare

  Puteţi constata că fereastra este deteriorată în partea de dedesubt a cadrului ferestrei sau doriţi să creaţi un aspect clasic. În acest caz, puteţi monta o bandă de finisare potrivită. Tăiaţi-o la dimensiune şi fixaţi-o în poziţie cu adeziv de construcţii.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montaţi un pervaz nou

3.9
3.9 of 5

155 total

 • 5
  84
 • 4
  28
 • 3
  10
 • 2
  8
 • 1
  25