Montarea unui sertar suplimentar în dulapul dvs. de haine

82% of 100%

Dulapurile de haine şi alte tipuri de dulapuri dispun adesea de spaţiu din belşug pentru toate lucrurile dvs., dar organizarea lor interioară nu este întotdeauna foarte la îndemână. Prin montarea unui raft suplimentar într-un dulap nou sau existent, puteţi crea mai mult spaţiu pentru a păstra totul în ordine. Iar dacă spaţiul dvs. de depozitare necesită modificări, este uşor să mai adăugaţi şi alte rafturi, pentru a beneficia de spaţiu suplimentar.

Aspecte care necesită atenţie

Primul lucru pe care îl aveţi de făcut este să examinaţi tipul de rafturi care se utilizează în dulapul dvs. De regulă, acestea sunt realizate din plăci aglomerate cu furnir sau suprafaţă laminată şi o grosime de 16 sau 18 mm. Rafturile pot fi montate în diferite moduri - deseori unele (sau toate) sunt fixate pe panourile laterale.

 1. Lăţimile şi spaţierile rafturilor

  Lăţimile şi distanţele rafturilor nu trebuie să fie aceleaşi peste tot. Le puteţi modifica în funcţie de propriile dvs. nevoi de depozitare, de exemplu, prin alternarea adâncimilor rafturilor sau prin introducerea unuia sau a două rafturi mai puţin adânci.

 2. Ce fel de material

  Plăcile aglomerate reprezintă materialul cel mai utilizat pentru rafturile dulapurilor de bucătărie sau de haine. Acestea sunt deseori finisate cu furnir sau cu o suprafaţă de plastic laminat pe ambele părţi. Plăcile aglomerate au tendinţa de a se îndoi chiar şi sub o încărcare uşoară. Încleierea sau fixarea cu şuruburi a unei benzi de lemn pe marginile frontală şi posterioară ale suprafeţei superioare este deseori suficientă pentru spori rezistenţa şi rigiditatea raftului.

 3. Tăierea cu ferăstrăul la dimensiune

  Asiguraţi-vă mai întâi, prin intermediul unui echer de tâmplărie, că pereţii dulapului sunt în unghi drept faţă de panoul din spate şi că panoul din spate este plat. Măsuraţi lăţimea raftului de sus sau de jos, pentru a determina lăţimea noului raft. Apoi, îl puteţi comanda gata de utilizare sau îl puteţi tăia personal la dimensiune, cu ajutorul unui ferăstrău de mână sau al unui ferăstrău electric.

 4. Bandă de bordurare pentru furnir

  Dacă utilizaţi plăci aglomerate cu finisaj de furnir, muchia expusă după tăiere nu este foarte estetică. O puteţi finisa utilizând o bandă de bordurare pentru furnir, aplicată cu fierul de călcat. Ţineţi banda în poziţie şi treceţi peste aceasta cu un fier de călcat fierbinte, astfel încât să adere la marginea raftului. Sau, desigur, puteţi acoperi raftul cu folie de plastic autoadezivă, cu pagini de revistă sau cu orice altceva doriţi.

 5. Suporturi de raft

  Pasul următor constă din montarea suporturilor raftului. Există diferite tipuri de suporturi, verificaţi care dintre acestea sunt deja utilizate în dulapul respectiv. Printre cele mai comune tipuri sunt: • Suporturi de lemn, fixate cu şuruburi de panourile laterale. Acestea au o lungime care coincide cu adâncimea raftului. • Sisteme de rafturi reglabile. Realizaţi orificii în panoul lateral (nu prea adânci) şi introduceţi manşoane în care se vor insera ştifturi care vor susţine raftul. Sau, desigur, puteţi introduce ştifturi sau dibluri de lemn direct în panourile laterale. • Suporturi sau console fixate cu şuruburi sau cuie, atât pe panourile laterale, cât şi sub raft.

 6. Poziţionarea raftului

  Aveţi grijă când marcaţi poziţia suporturilor pe ambele panouri laterale. Dacă măsuraţi numai distanţa de la partea de sus a dulapului, nu există nicio garanţie că raftul va fi orizontal. Cea mai bună metodă este să aşezaţi o nivelă cu bulă de aer pe raft, să o menţineţi poziţionată între cele două panouri laterale şi să marcaţi poziţia adecvată. Sau puteţi utiliza o spaţiere egală între cele mai apropiate două rafturi, măsurată din partea de sus a raftului superior.

 7. Fixarea în poziţie cu şuruburi

  Fixaţi cu şuruburi suporturile de panourile laterale. Apoi, amplasaţi raftul pe suporturi şi folosiţi o sulă pentru a perfora mici găuri în partea de jos a raftului. Fixaţi raftul în poziţie utilizând şuruburi scurte şi ascuţite.

 8. Ranforsare

  Puteţi ranforsa rafturile cu benzi suplimentare de lemn, confecţionate din acelaşi material cu rafturile. Dacă fixaţi banda pe marginea frontală a raftului, acesta va părea mai gros. Utilizaţi clei de lemn alb şi fixaţi banda în poziţie cu una sau mai multe bride pentru lemn sau cu câteva şuruburi.

 9. SUGESTIE!

  Deseori, este utilă montarea rafturilor într-un mod care să permită depozitarea lucrurilor înalte şi a celor joase unele lângă altele. Astfel, aveţi întotdeauna spaţiul adecvat de depozitare pe raft. Un raft scurt, cu un separator vertical suplimentar, poate fi o soluţie bună.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea unui sertar suplimentar în dulapul dvs. de haine

4.1
4.1 of 5

308 total

 • 5
  182
 • 4
  58
 • 3
  14
 • 2
  10
 • 1
  44