Skip to content

Montarea unui robinet la exterior

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Prevenirea apariţiei îngheţului la conductă

    Montaţi robinetul exterior la circa 50 cm deasupra solului. Nu uitaţi să goliţi conducta pe timp de iarnă, pentru a preveni îngheţul. Aceasta înseamnă că robinetul trebuie amplasat mai sus decât locul unde racordaţi conducta. Apoi, puteţi monta un robinet de golire în punctul cel mai de jos al conductei. Se recomandă, desigur, ca noua conductă să fie cât mai scurtă posibil, din cauza pericolului de îngheţ.

  2. Alimentare cu apă

    De regulă, conducta de la supapa principală de întrerupere a apei are un diametru mare. De regulă, conexiunile de la această conductă au un diametru de 15 mm, iar unele dintre conductele spre punctele de utilizare pot avea un diametru de 12 mm. Ca atare, trebuie să lucraţi cu conducte de diferite diametre. Dacă preferaţi să nu realizaţi îmbinări lipite, atunci puteţi utiliza garnituri de comprimare pentru toate diametrele de conductă.

  3. Alegerea locului adecvat

    Selectaţi locul unde doriţi să montaţi robinetul şi locul unde conducta trebuie să iasă din perete. Realizaţi o gaură de 20 mm prin perete, de la interior spre exterior, cu o mică pantă spre exterior, pentru a evacua apa de ploaie. Puteţi monta robinetul pe o placă de perete sau într-un sistem de fixare îngropat în perete. Împingeţi o lungime de conductă electrică prin gaură şi umpleţi toate spaţiile cu substanţă de etanşare. Puteţi îndoi conductele personal sau puteţi utiliza coturi. Recomandăm utilizarea garniturilor de presiune, deoarece sunt mai convenabile.

  4. Închideţi supapa principală de închidere

    Înainte de a începe lucrul, închideţi supapa principală de închidere. Deschideţi toate supapele de alimentare şi permiteţi golirea conductelor.

  5. Tăierea prin conducta de alimentare

    Localizaţi poziţia unde doriţi să introduceţi piesa în T în conducta de alimentare, pentru conectarea robinetului exterior. Apoi, tăiaţi prin conducta de alimentare cu un bomfaier sau un dispozitiv de tăiat ţevi, eliminând o porţiune de circa 2 cm din conductă. Îndepărtaţi bavurile prin pilire şi şlefuiţi capetele conductei cu hârtie abrazivă pe burete. Dacă spaţiul de lucru la conductă este limitat, puteţi utiliza un polizor unghiular (flex). În acest caz, asiguraţi-vă că purtaţi ochelari de siguranţă.

  6. Garnituri de presiune

    Cea mai simplă modalitate de racordare a ţevilor din cupru este utilizarea de garnituri de presiune. Acestea sunt disponibile în toate formele şi dimensiunile: cu diferite diametre, precum şi sub formă de adaptoare, piese în T, coturi şi garnituri de capăt. Pentru a monta piesa în T, glisaţi piuliţa urmată de şaiba sau de inelul de presiune peste unul dintre capetele ţevii. Apoi, împingeţi piesa în T peste capătul conductei şi apăsaţi cu atenţie inelul de presiune spre piesa în T. Strângeţi manual piuliţa până când simţiţi piesa în T strângându-se pe ţeavă. Asiguraţi-vă că piuliţa se montează drept şi se roteşte uniform. Apoi, glisaţi piuliţa şi inelul de presiune peste celălalt capăt al ţevii, introduceţi-l în piesa în T şi strângeţi manual piuliţa până la refuz.

  7. Strângeţi ferm

    În final, strângeţi ferm piuliţele cu o cheie de dimensiunea adecvată sau cu o cheie reglabilă. Strângeţi cu atenţie, întrucât cuprul este moale şi se poate deteriora cu uşurinţă. O rotaţie completă a piuliţei este, de regulă, suficientă pentru a asigura o etanşare rezistentă la apă.

  8. Robinetul de golire

    Montaţi ţeava cu toate coturile şi garniturile de presiune necesare, până la orificiul din peretele exterior. Montaţi un robinet de golire pe ţeavă, pentru a putea goli ţeava pe vreme geroasă. Asiguraţi-vă că nu există părţi ale conductei mai joase decât aceasta, deoarece atunci nu veţi putea evacua complet apa din ţeavă. Fixaţi ţeava pe pereţi cu bride sau suporturi, utilizând cel puţin 1 bridă sau suport la fiecare metru de ţeavă.

  9. Montarea plăcii de perete

    Montaţi placa de perete cât mai aproape posibil de locul unde ţeava trece prin perete. Realizaţi orificiile de montaj în perete, introduceţi dibluri şi fixaţi cu şuruburi placa de perete în poziţie. Racordaţi ţeava la garnitura din placa de perete şi strângeţi totul bine. Utilizaţi un robinet cu aerator - aceasta este o supapă specială din interiorul robinetului, care previne formarea vidului dacă presiunea apei scade. Această supapă nu permite apei dintr-un furtun racordat la robinet să curgă înapoi în conducta de alimentare. Efectuaţi 3 treceri în sens orar cu banda PTFE în jurul filetului robinetului, apoi montaţi robinetul în placa de perete.

  10. Sfat de pas

    Banda de PTFE se poate utiliza o singură dată. Dacă slăbiţi puţin robinetul (de exemplu, dacă nu este montat drept), va trebui să-l scoateţi complet şi să aplicaţi bandă nouă. În loc de bandă de PTFE, puteţi utiliza câlţi cu compus de îmbinare; aceştia pot fi slăbiţi şi strânşi din nou, fără scurgeri.
  11. Sistem de fixare îngropat în perete

    În locul unei plăci de perete, puteţi utiliza un sistem de fixare îngropat în perete, ceea ce înseamnă că robinetul va fi parţial încastrat în perete. Aceasta îl face mai puţin vulnerabil şi oferă un rezultat cu un aspect deosebit de profesional. Pentru a instala un sistem de fixare îngropat în perete, eliminaţi o cantitate suficientă de zidărie din jurul ţevii, cu ajutorul unei dălţi, astfel încât sistemul să aibă în perete o poziţie dreaptă şi îngrijită. Asiguraţi sistemul de fixare în perete cu ciment cu uscare rapidă. Acesta se întăreşte în 20 de minute. Înfăşuraţi bandă PTFE în jurul filetului robinetului şi instalaţi robinetul adecvat în sistemul de fixare îngropat în perete. Deschideţi supapa principală de închidere şi verificaţi prezenţa scurgerilor.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Montarea unui robinet la exterior

3.7
3.7 of 5

211 numărul de voturi

  • 5
    97
  • 4
    39
  • 3
    19
  • 2
    18
  • 1
    38