Montarea unui dulap de bucătărie

74% of 100%

Puteţi monta cu uşurinţă un dulap de bucătărie. În funcţie de spaţiul disponibil, puteţi monta un dulap de bucătărie şi în afara bucătăriei. Dacă vă procuraţi un dulap de bucătărie de la un magazin de bricolaj sau de articole de bucătărie, acesta vine cu elementele de montaj necesare. Deci nu este necesar să cumpăraţi suporturi de montaj speciale şi nici nu aveţi nevoie de scule speciale.

 1. Ce dimensiune?

  Dimensiunile dulapurilor de bucătărie se bazează pe dimensiuni şi elemente standard. De regulă, puteţi alege înălţimi de 45, 75 şi 90 cm, respectiv lăţimi de 30, 45 şi 60 cm.

 2. Ce înălţime?

  Dulapurile suspendate sunt montate, de regulă, cu muchiile de jos amplasate la circa 135 cm de la podea. Această înălţime lasă suficient spaţiu pentru un dulap de bază cu blat, dacă este necesar, cu un spaţiu de 45 - 60 cm între cele două. Dacă montaţi dulapul deasupra unei chiuvete, trebuie să lăsaţi un spaţiu de 90 cm între acestea.

 3. Ce finisare?

  Puteţi alege dintr-o gamă variată de culori şi materiale de finisare pentru panoul frontal sau pentru uşa dulapului. Uşile sunt aproape întotdeauna prevăzute cu balamale ascunse în partea interioară a cadrului. Unele bucătării cu design mai rustic pot utiliza balamale externe ca element decorativ.

 4. Montajul dulapului

  Marcaţi poziţia exactă a muchiilor exterioare ale dulapului / dulapurilor pe perete. Asiguraţi-vă că aţi ales înălţimea corectă deasupra podelei. La înălţimea respectivă, trasaţi o linie orizontală cu ajutorul nivelei cu bulă de aer. Sau puteţi folosi o unealtă de nivelare cu laser, pentru o poziţionare orizontală rapidă şi precisă. De regulă, suporturile de montaj sunt reglabile, astfel că, după montaj, puteţi regla poziţia dulapului atât pe orizontală, cât şi pe verticală.

 5. Perfect drept

  Dacă doriţi să vă asiguraţi că dulapul este orizontal, montaţi o placă de lemn cu o secţiune transversală de circa 20 x 45 mm sub linia pe care aţi trasat-o pe perete. Această placă va susţine dulapul în timpul montajului. O puteţi demonta ulterior şi puteţi umple orificiile. Marcaţi orificiile de montaj ale dulapului pe perete, pentru a indica poziţiile de montaj ale suporturilor.
  Reţineţi: dulapurile de bucătărie sunt prevăzute cu diferite tipuri de suporturi şi sisteme de montaj. Sistemul cel mai simplu utilizează blocuri de lemn în formă de pană. Dacă le utilizaţi pe acestea, trebuie să lucraţi foarte precis, mai ales dacă doriţi să montaţi mai multe dulapuri unul lângă altul, în linie dreaptă.

 6. Utilizaţi dibluri de calitate

  Realizaţi orificiile necesare în perete şi introduceţi diblurile de nailon. Montaţi suporturile livrate cu dulapul. Acordaţi o atenţie sporită materialului peretelui. Utilizaţi dibluri de calitate, deoarece acestea trebuie să susţină greutatea dulapului şi întreg conţinutul acestuia! Apoi, montaţi dulapul pe perete. Fiecare dintre suporturile din interiorul dulapului prezintă două şuruburi: unul pentru reglarea înălţimii pentru aducerea la orizontala a dulapului, iar celălalt pentru fixarea strânsă a dulapului pe perete.

 7. Montarea uşilor

  Apoi, este momentul să montaţi uşile. Puteţi alege direcţia de deschidere, deci gândiţi-vă bine la soluţia optimă - de exemplu, dacă aţi montat dulapul într-un colţ. De asemenea, este important dacă sunteţi stângaci sau dreptaci. Montaţi o parte a balamalei pe peretele interior al dulapului, iar cealaltă parte în nişa rotundă corespunzătoare din uşă. Glisaţi cele două părţi ale balamalei în poziţie şi îmbinaţi-le cu şuruburi. Balamalele sunt reglabile în trei direcţii, astfel că puteţi suspenda uşa în poziţie perfect verticală.

 8. Montarea a două dulapuri unul lângă altul

  Dacă montaţi două dulapuri unul lângă altul, le puteţi fixa pe ambele. Utilizaţi coliere pentru a fixa ferm dulapurile unul de altul. Apoi, realizaţi un orificiu prin ambele dulapuri şi îmbinaţi părţile laterale cu un şurub şi o piuliţă. Astfel, dulapurile îşi vor menţine perfect poziţia.

 9. Reglarea înălţimii

  Pentru a regla înălţimea uşii, slăbiţi şuruburile indicate prin săgeţi. Apoi, puteţi deplasa balamaua în sus sau în jos, pentru a obţine o înălţime corectă a uşii. Apoi, strângeţi din nou bine şuruburile.

 10. Îndreptarea uşii

  Dacă uşa nu este dreaptă, o puteţi regla din şurubul indicat de săgeată. Mai întâi, verificaţi dacă trebuie să reglaţi uşa de la balamaua de sus sau de la cea de jos.

 11. Reglarea adâncimii

  Puteţi regla adâncimea balamalelor, pentru ca uşa să fie aliniată în raport cu dulapul. Slăbiţi şurubul indicat de săgeată. Acum, puteţi deplasa balamaua înainte sau înapoi, până când uşa este aliniată. Apoi, strângeţi din nou şurubul.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea unui dulap de bucătărie

3.7
3.7 of 5

451 total

 • 5
  197
 • 4
  100
 • 3
  40
 • 2
  27
 • 1
  87