Montarea şi suspendarea unei jaluzele orizontale

82% of 100%

De regulă, puteţi achiziţiona jaluzele orizontale de diferite dimensiuni. Dacă aveţi noroc, puteţi găsi una care se potriveşte perfect cu fereastra dvs. Dacă nu, este uşor să tăiaţi jaluzelele la dimensiunea adecvată. Alegeţi o jaluzea ceva mai lungă şi mai lată decât rama ferestrei. Puteţi tăia rola superioară a jaluzelelor la dimensiunea corectă cu ajutorul unui bomfaier.

Ce fel de jaluzele orizontale sunt disponibile?

Jaluzelele orizontale sunt disponibile în diferite materiale, precum vinil, bumbac şi ISO (cu un suport izolator de aluminiu).

 1. Alegerea locului adecvat

  În funcţie de spaţiul disponibil şi de preferinţele proprii, puteţi monta jaluzelele orizontale în faţa ferestrei în mai multe moduri: 1. Puteţi agăţa jaluzelele de rama ferestrei. 2. Puteţi agăţa jaluzelele de perete, deasupra ramei ferestrei. 3. Puteţi agăţa jaluzelele de tavan.

 2. Verificaţi obstacolele

  Verificaţi să nu existe părţi proeminente care ar putea obstrucţiona jaluzelele la ridicarea sau la coborârea acestora - de exemplu, un mâner de fereastră prea bombat. În acest caz, puteţi avea în vedere suspendarea jaluzelelor astfel încât acestea să se ruleze şi să se deruleze începând cu partea lor frontală, nu cea posterioară.

 3. Măsuraţi lăţimea

  Dacă doriţi să suspendaţi jaluzelele în interiorul ramei ferestrei, măsuraţi lăţimea jaluzelei, inclusiv suporturile de montare. Lăsaţi un spaţiu suplimentar de 5 mm pe fiecare parte a ramei, pentru a putea monta suporturile cu uşurinţă.

 4. Stabiliţi partea pe care doriţi să montaţi lanţul

  Stabiliţi dacă doriţi să montaţi lanţul jaluzelelor în partea stângă sau în partea dreaptă. După marcarea poziţiei, fixaţi suporturile în interiorul ramei ferestrei sau pe acesta. Suportul cu un ştift proeminent, cu o garnitură cu cap hexagonal sau cu canal este, de regulă, partea cu mecanismul lanţului. Verificaţi mai întâi acest lucru, deoarece aspectul poate fi diferit de la o marcă la alta.

 5. Montarea suporturilor pe rama ferestrei sau pe perete

  Stabiliţi poziţia primului suport şi marcaţi orificiile de perforare. Dacă montaţi suportul pe rama ferestrei, mai întâi pregăuriţi orificiile cu un burghiu pentru lemn subţire (2,5 mm). Sau, dacă montaţi jaluzelele pe perete, utilizaţi un burghiu de zidărie de 6 mm şi dibluri de aceeaşi dimensiune. Apoi, montaţi primul suport şi strângeţi uşor şuruburile. Utilizând o bandă lungă de lemn, reglaţi jaluzeaua cu o nivelă cu bulă de aer, astfel încât să fie orizontală. Apoi, marcaţi orificiile de găurire pentru al doilea suport.

 6. Montarea suporturilor pe tavan

  Măsuraţi centrul ramei ferestrei şi folosiţi un echer de tâmplărie pentru a marca acest punct pe tavan. Din punctul central respectiv, măsuraţi poziţiile suporturilor în stânga şi în dreapta (fiecare jumătate din lungimea totală).

 7. Tăierea jaluzelelor la lăţimea corectă

  Când scurtaţi jaluzelele, trebuie să scădeţi grosimea ambelor suporturi din lăţimea totală măsurată. În medie, aceasta înseamnă scăderea a încă 2 x 4 mm din lăţimea măsurată. Marcaţi lăţimea rezultată pe jaluzea şi tăiaţi restul. Montaţi capătul cu ştift pe jaluzea. Acum, tăiaţi tija inferioară a jaluzelei la aceeaşi lăţime.

 8. Tăierea materialului la dimensiune

  Pentru a măsura şi a tăia materialul jaluzelelor la dimensiune, mai întâi aşezaţi-le pe o suprafaţă plană. Utilizaţi tija inferioară a jaluzelelor, după ce aţi tăiat-o la lăţimea corectă, pentru a marca aceeaşi lăţime pe material. Apoi, tăiaţi materialul la dimensiune. Pentru aceasta, se recomandă să utilizaţi un cuţit pentru hobby ascuţit, deşi puteţi folosi şi foarfecele.

 9. Fixarea materialului pe jaluzea

  Îndepărtaţi folia de protecţie de pe banda autoadezivă a jaluzelei. Materialul trebuie să se ruleze în sus şi în jos pe partea ferestrei. Verificaţi cu atenţie partea pe care se situează mecanismul lanţului. Materialul trebuie să fie fixat pe jaluzea astfel încât să fie perfect orizontal, deoarece altfel nu se va înfăşura drept! Înfăşuraţi ultimii 5 cm de material, împăturindu-i strâns. Apoi, introduceţi jaluzeaua în îndoitură, cu banda autoadezivă orientată în sus. Cu ambele mâini, rulaţi jaluzeaua până la marginea superioară a materialului, păstrând-o perfect dreaptă. Apoi, rulaţi 3/4 din jaluzea şi introduceţi tija inferioară în deschiderea obţinută. Acum, jaluzeaua este pregătită pentru a fi suspendată.

 10. Suspendarea jaluzelei

  Mai întâi, introduceţi jaluzeaua în suportul cu mecanismul de lanţ, iar apoi în celălalt suport.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea şi suspendarea unei jaluzele orizontale

4.1
4.1 of 5

568 total

 • 5
  343
 • 4
  94
 • 3
  49
 • 2
  21
 • 1
  60