Montarea rafturilor

84% of 100%

Rafturile asigură un spaţiu de stocare suplimentar şi au, de asemenea, o funcţie decorativă, de exemplu, ca rafturi pentru cărţi. Le puteţi confecţiona în diferite culori şi dimensiuni şi din diferite materiale. De asemenea, puteţi fi creativ cu suporturile; nu trebuie să folosiţi întotdeauna suporturile înclinate prezentate în exemplul nostru.

Aspecte care necesită atenţie

Înainte de a face găuri în perete, mai întâi asiguraţi-vă că nu există conducte de apă sau de gaz, respectiv cabluri electrice, în locul unde intenţionaţi să găuriţi. Sunt disponibile detectoare electronice speciale, pentru identificarea poziţiei oricăror conducte sau cabluri ascunse.

  1. Unde să montaţi raftul?

    Mai întâi, stabiliţi exact unde doriţi să montaţi raftul şi ce anume doriţi să aşezaţi pe el. Adâncimea unui raft de cărţi este diferită de aceea a unui raft pe care doriţi să aşezaţi plante. Luaţi un raft de dimensiune potrivită şi rezemaţi-l de perete, în locul unde doriţi să-l montaţi. Poziţionaţi raftul orizontal, cu o nivelă cu bulă de aer, şi marcaţi partea de jos pe perete.

  2. Găurirea plăcilor ceramice

    Dacă trebuie să găuriţi plăcile ceramice, verificaţi mai întâi dacă este posibil să montaţi raftul astfel încât să găuriţi numai în spaţiile dintre plăci. Aceasta va feri plăcile de deteriorări şi veţi fi sigur că placa este orizontală. Dacă nu puteţi evita găurirea plăcilor ceramice, marcaţi poziţia găurii pe două fâşii încrucişate de bandă de mascare. Aceasta va preveni alunecarea burghiului. Faceţi gaura un pic mai adânc decât lungimea diblului, deoarece acesta trebuie să fie introdus în spatele plăcii . Aceasta previne crăparea plăcii ceramice la strângerea şurubului.

  3. Câte suporturi?

    Greutatea raftului va fi susţinută de două sau mai multe suporturi fixate în perete cu şuruburi. Acestea nu trebuie să se afle la o distanţă prea mare unul de altul, pentru a nu permite încovoierea raftului la mijloc. Numărul suporturilor va depinde de lungimea raftului şi de greutatea obiectelor pe care intenţionaţi să le aşezaţi pe acesta. Pentru un raft confecţionat din plăci aglomerate de 16 mm, distanţa corectă dintre suporturi este de 40 - 60 cm. La rafturi din lemn solid sau MDF de 18 mm, distanţa poate fi de 50 - 70 cm iar pentru cele din multiplex de 18 mm distanţa poate creşte la 90 cm.

  4. Marcarea orificiilor pe perete

    Aşezaţi partea de sus a suportului lângă linia trasată cu creionul pe care aţi marcat-o anterior, la pasul 1. După realizarea primului orificiu, verificaţi dacă suportul este vertical, apoi marcaţi celelalte orificii. În acelaşi mod, marcaţi orificiile pentru celelalte suporturi.

  5. Ce fel de şuruburi şi dibluri să folosesc pentru un anumit tip de perete?

    Utilizaţi întotdeauna burghiul adecvat pentru materialul din care este realizat peretele. Utilizaţi şuruburi de 45 x 4 mm pentru suporturi mici, respectiv 45 x 6 mm pentru suporturi de dimensiuni mai mari. Dacă aveţi pereţi scobiţi, din gips-carton sau beton celular, trebuie să utilizaţi dibluri speciale.

  6. SUGESTIE!

    Pentru a nu permite îndoirea raftului - de exemplu, dacă aşezaţi cărţi grele pe acesta - fixaţi o bandă de lemn suplimentară de-a lungul părţii frontale a raftului. Aceasta va conferi raftului un aspect mai solid, asigurând un plus de rigiditate şi de susţinere.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea rafturilor

4.2
4.2 of 5

218 total

  • 5
    143
  • 4
    33
  • 3
    8
  • 2
    12
  • 1
    22