Montarea pe perete a unui televizor cu ecran plat

78% of 100%

Deoarece un televizor cu ecran plat nu are un tub cinescop de mari dimensiuni, este posibilă montarea sa pe perete, asemenea unui tablou. De asemenea, se pot achiziţiona suporturi TV elegante, care ascund cablurile. Sunt disponibile diferite tipuri de sisteme de montaj, de exemplu fix şi reglabil, deci mai întâi trebuie să decideţi asupra tipului pe care doriţi să-l utilizaţi.

Aspecte care necesită atenţie

Înainte de a face găuri în perete, mai întâi asiguraţi-vă că nu există conducte de apă sau de gaz, respectiv cabluri electrice, în locul unde intenţionaţi să găuriţi. Sunt disponibile detectoare electronice speciale, pentru identificarea poziţiei oricăror conducte sau cabluri ascunse.

 1. Marcarea poziţiei corecte

  Decideţi unde doriţi să montaţi televizorul dvs. Îl puteţi lipi de perete sau îl puteţi monta reglabil, prin rotire sau înclinare. Această opţiune poate fi utilă pentru a obţine cel mai bun unghi de vizionare din poziţii diferite (de exemplu, din bucătărie).

 2. Identificarea înălţimii corecte

  Regula standard este aceea că muchia inferioară a unui televizor cu ecran plat trebuie să fie la 50 - 60 cm deasupra podelei. Desigur, aceasta depinde şi de situaţia dvs. concretă. Vă recomandăm să luaţi o bucată de carton de aproximativ aceeaşi dimensiune ca televizorul şi să o rezemaţi de perete. Apoi, examinaţi-o din diferite poziţii de vizionare. Când poziţia vă satisface, puteţi monta televizorul cu ecran plat la aceeaşi înălţime.

 3. Suporturile pot susţine greutatea?

  Cumpăraţi numai suporturi adecvate pentru dimensiunea şi greutatea televizorului cu ecran plat (verificaţi specificaţiile suportului). Citiţi manualul televizorului cu ecran plat şi comparaţi datele. Utilizaţi dibluri şi şuruburi de bună calitate şi utilizaţi toate orificiile de şuruburi cu care este prevăzut suportul.

 4. Distanţa de la perete

  Vă puteţi monta televizorul cu ecran plat aproape de perete, deşi aceasta înseamnă că nu veţi putea regla poziţia ecranului. Reţineţi că un televizor cu ecran plat produce căldură, iar un spaţiu mai mare între ecran şi perete permite o mai bună ventilaţie. Aceasta înseamnă şi o şansă mai redusă de apariţie de pete întunecate de convecţie, cauzate de depuneri de praf pe perete, permiţând, de asemenea, reglarea pe orizontală şi pe verticală a unghiului ecranului.

 5. Măsuraţi dimensiunea de montaj VESA

  Pentru a alege suportul corect de montaj în perete, măsuraţi distanţa dintre orificiile de şuruburi din spatele televizorului cu ecran plat. Distanţele cele mai comune sunt de 10 x 10 cm şi 20 x 10 cm de la centru la centru.

 6. Ascundeţi cablurile

  În afara cablului de alimentare şi a celui de antenă, se utilizează frecvent multe alte cabluri pentru conectarea televizorului cu ecran plat la alte echipamente - de exemplu, DVD playere, console de jocuri, receptoare de satelit şi set-top boxuri digitale. Aceste unităţi sunt deseori situate într-o cutie pe podea, deci va trebui să găsiţi cel mai bun mod de a direcţiona cablurile spre televizor. O metodă bună de a proceda în acest fel este utilizarea unui canal de cablu pentru a direcţiona cablurile în mod ordonat şi pentru a le ascunde vederii. O altă opţiune constă în a utiliza un suport TV cu raft, pentru susţinerea echipamentului.

 7. SUGESTIE!

  Preferaţi să evitaţi utilizarea unui canal de cablu inestetic? Apoi, puteţi avea în vedere instalarea unui perete fals pe care să montaţi televizorul cu ecran plat. În cazul în care confecţionaţi peretele fals din panouri montate pe un cadru din grinzi de lemn, puteţi utiliza apoi spaţiul din spatele acestuia pentru cabluri. O altă opţiune poate fi trecerea cablurilor prin camera din spatele televizorului, dacă configuraţia locuinţei o permite.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea pe perete a unui televizor cu ecran plat

3.9
3.9 of 5

466 total

 • 5
  244
 • 4
  91
 • 3
  29
 • 2
  19
 • 1
  83