Montarea jaluzelelor verticale

78% of 100%

Dacă dispuneţi de cadre de fereastră de dimensiuni standard, probabil că veţi găsi jaluzele verticale de lăţimea corectă. Dar este uşor de reglat lăţimea jaluzelelor la dimensiunea corectă. Pentru a asigura un montaj adecvat, cumpăraţi jaluzele ceva mai lungi decât înălţimea cadrului ferestrei. Puteţi achiziţiona jaluzele verticale de diferite culori şi materiale, precum vinil, aluminiu şi textile.

 1. Alegeţi locul adecvat

  Puteţi monta jaluzelele în diferite moduri, în funcţie de spaţiul disponibil şi de preferinţele proprii. Prin utilizarea de colţare distanţiere disponibile separat, puteţi monta şina superioară a jaluzelei în mod autonom, la orice înălţime doriţi. Montaţi jaluzeaua la o distanţă adecvată de cadrul ferestrei, conform cu lăţimea şipcilor, pentru a permite deschiderea şi închiderea liberă a acestora. Utilizaţi colţarele distanţiere dacă jaluzeaua nu este montată pe tavan.

 2. Tăiaţi şina la dimensiune

  Dacă trebuie să scurtaţi şina, mai întâi slăbiţi şurubul de fixare al capacului de capăt şi glisaţi capacul de capăt de-a lungul şinei, imediat după linia de tăiere. Întindeţi firul şi strângeţi din nou şurubul de fixare al capacului de capăt. Poziţionaţi glisierele astfel încât şipcile să fie spaţiate uniform la suspendarea jaluzelei. Tăiaţi şina la lăţimea corectă şi piliţi marginea pentru a o netezi.
  Trebuie să scoateţi o glisieră şi o şipcă la fiecare 10 cm, reducând astfel din lăţimea şinei. Ridicaţi cu grijă capacul de capăt, cu ajutorul unei şurubelniţe, şi treceţi glisierele în exces dincolo de acesta. Apoi, fixaţi cu declic prima glisieră la locaţie cu capacul de capăt.

 3. Montarea şinei direct pe tavan

  Ţineţi şina la poziţie cu firul pe partea corectă. Marcaţi poziţiile orificiilor care vor fi perforate prin orificiile realizate în prealabil în şină. Realizaţi găurile cu un burghiu pentru zidărie de 6 şi introduceţi diblurile. Apoi, înşurubaţi şina la poziţie, astfel încât capul şurubului să fie îngropat în şină. De asemenea, puteţi monta şina pe tavan utilizând cleme, care permit demontarea ulterioară cu uşurinţă a acesteia.

 4. Montarea suporturilor pe şină

  Localizaţi poziţia primului suport şi marcaţi poziţiile orificiilor care vor fi realizate. Realizaţi găurile cu un burghiu pentru zidărie de 6 mm şi introduceţi diblurile. Fixaţi primul suport pe poziţie cu şuruburi şi strângeţi parţial şuruburile de fixare. Apoi, montaţi al doilea suport la aceeaşi distanţă de la celălalt capăt al şinei. Dacă aveţi nevoie de un alt treilea suport, montaţi-l la mijloc, între celelalte două suporturi.

 5. Montaţi şipcile

  La montarea şinei, puteţi fixa şipcile pe poziţie. Glisaţi cârligele metalice în îmbinările din părţile superioare ale şipcilor. Luaţi prima şipcă şi marcaţi înălţimea dorită prin plierea în sus a marginii inferioare a şipcii. Lăsaţi un spaţiu de 15 mm de la podea sau de la pervazul ferestrei. Adăugaţi 9 cm la lungimea şipcii deasupra liniei de pliere, apoi tăiaţi restul şipcii.

 6. Montaţi greutăţile la şipci

  Sunt disponibile diferite tipuri de greutăţi, astfel încât şipcile să atârne ordonat, sub acţiunea gravitaţiei. În exemplul de mai jos, glisaţi o clemă din plastic cu cârlige mici peste capătul inferior al şipcii, cu cârligele orientate în sus. Împingeţi circa 3 cm din materialul şipcii prin fanta din greutatea de metal. Apoi, rotiţi greutatea în sus cu 2 jumătăţi de tură. Acum, greutatea este complet acoperită de material. În final, montaţi clema de plastic peste material şi greutate.

 7. Îmbinaţi şipcile

  Când toate şipcile sunt corect suspendate, montaţi firul cu inelele de plastic prin cârligele de pe clemele de plastic. Firul este suficient de lung pentru grupuri de 5 şipci. A şasea şipcă va fi prima din următorul grup de 5 şipci. Eliminaţi firul în exces.
  Întotdeauna sunt necesare câteva zile pentru ca şipcile să atârne ordonat la poziţie, aşa că toate cutele mici vor dispărea de la sine.

 8. Montarea jaluzelelor verticale pe o fereastră înclinată

  Puteţi monta jaluzele verticale şi pe o fereastră cu cadru superior înclinat. În această situaţie, jaluzeaua trebuie montată astfel încât, la deschiderea jaluzelei, şipcile să gliseze înspre partea înaltă a ferestrei. Din acest motiv, se recomandă montarea firului de acţionare pe partea respectivă. Pentru a permite tăierea fiecărei şipci la lungimea corectă, trebuie să lăsaţi mici spaţii între extremitatea din stânga şi din dreapta a şinei şi cadrul ferestrei. Apoi, veţi putea regla înălţimea şipcilor în conformitate cu pervazul ferestrei prin glisarea uşoară a şinei în sus sau în jos. Când aţi plasat şina în poziţia corectă, puteţi fixa capătul inferior la poziţie, astfel încât să nu poată glisa în jos.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea jaluzelelor verticale

3.9
3.9 of 5

107 total

 • 5
  53
 • 4
  20
 • 3
  13
 • 2
  8
 • 1
  13