Montarea jaluzelelor veneţiene

76% of 100%

Dacă aveţi cadre de fereastră de dimensiuni standard, probabil că veţi găsi jaluzele veneţiene potrivite. Sau puteţi întreba producătorul cadrelor ferestrei dacă dispune de produsele adecvate. Dacă nu, jaluzelele potrivite sunt uşor de găsit. Alegeţi jaluzele uşor mai lungi şi mai late decât dimensiunile interioare ale cadrului ferestrei. Jaluzelele sunt disponibile în diferite culori şi materiale, precum vinil, aluminiu, lemn şi textile.

Aspecte care necesită atenţie
Urmaţi întotdeauna instrucţiunile furnizate cu jaluzelele!

 1. Avantajele jaluzelelor

  Jaluzelele de acest tip asigură o izolaţie excelentă. Pe timp de iarnă, aerul cald pătrunde în cameră, deci părţile concave ale şipcilor trebuie să fie orientate spre interior. În timpul verii, aerul cald este îndreptat în sus, deci partea concavă a şipcilor trebuie să fie îndreptată spre exterior. Aceste jaluzele pot fi ridicate şi reglate prin mecanismul montat pe şina superioară.

 2. Diferite sisteme de montaj

  Jaluzelele veneţiene sunt prevăzute cu diferite tipuri de suporturi de montaj. De exemplu, suportul superior al jaluzelei poate fi asigurat prin console cu secţiune de tip cutie cu o placă de blocare sau prin console înclinate, cu o manetă de blocare rotativă pentru fixarea şinei superioare.

 3. Alegerea locului adecvat

  Puteţi monta jaluzelele în diferite moduri, în funcţie de spaţiul disponibil şi de preferinţele proprii:
  1. Fixaţi-le pe cadrul ferestrei (nu se recomandă la cadrele de fereastră de plastic sau de aluminiu, deoarece găurile nu vor putea fi reparate ulterior)
  2. Fixaţi-le pe peretele de deasupra cadrului ferestrei
  3. Fixaţi-le pe tavan

 4. Instalarea suporturilor de montaj

  Localizaţi poziţia primului suport şi marcaţi poziţiile orificiilor care vor fi realizate. Dacă montaţi jaluzeaua pe rama ferestrei, mai întâi găuriţi în prealabil rama pentru a obţine orificiile pentru şuruburi, cu un burghiu pentru lemn subţire (2,5 mm). Sau, dacă montaţi jaluzelele pe perete, utilizaţi un burghiu de zidărie de 6 mm şi introduceţi diblurile. Apoi, fixaţi suportul la poziţie cu şuruburi şi strângeţi parţial şuruburile de fixare. Utilizând o bucată de lemn şi o nivelă cu bulă de aer, amplasaţi şina de montaj orizontal şi marcaţi poziţia celui de-al doilea suport. Dacă trebuie să montaţi un al treilea suport, asiguraţi-vă că nu prezintă fire de scară sau bandă.

 5. Măsuraţi lăţimea internă

  După instalarea suporturilor de montaj, puteţi măsura lăţimea interioară a jaluzelei între suporturi. Marcaţi această lăţime pe şinele superioară şi inferioară ale jaluzelei. Când măsuraţi, nu uitaţi să luaţi în calcul şi lăţimea suplimentară a capacelor de capăt ale şinelor.

 6. Tăiaţi şina superioară la dimensiune

  Tăiaţi şinele superioară şi inferioară la lăţimea corectă cu un bomfaier. Protejaţi şipcile cu o cârpă sau cu o bucată de carton în timp ce lucraţi. Reinstalaţi capacele de capăt ale şinelor după ce aţi terminat de tăiat.

 7. Tăiaţi şipcile la dimensiune

  Suspendaţi temporar jaluzeaua şi marcaţi lăţimea internă pe şipca de jos. Asiguraţi-vă că jaluzeaua este centrată, pentru a putea tăia în mod egal partea din stânga şi cea din dreapta. Utilizaţi o unealtă specială de tăiat şipci sau o foarfecă pentru a tăia şipca la lăţimea corectă. Apoi, tăiaţi şi celelalte şipci la dimensiune (puteţi utiliza bucata tăiată de la şipca de jos ca model pentru celelalte şipci). Apoi, puteţi atârna jaluzeaua pe poziţie şi o puteţi fixa în suporturi.

 8. Reglarea înălţimii

  Dacă jaluzeaua este prea lungă, în partea de jos va fi o grămadă groasă de şipci neutilizate. Puteţi preveni aceasta prin eliminarea şipcilor inutile. Scoateţi capacele de capăt din plastic de la şina inferioară şi desfaceţi firul în partea de jos. Scoateţi şina de jos şi scoateţi şipcile nedorite de pe firul de scară sau de pe bandă. Apoi, puteţi reinstala şina de jos şi remonta firul pe poziţie. Remontaţi capacele de capăt ale şinei, tăiaţi firul de scară sau banda la lungime corectă şi legaţi din nou capetele. În final, fixaţi tija în poziţia deschis şi închideţi jaluzeaua pe suport.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea jaluzelelor veneţiene

3.8
3.8 of 5

176 total

 • 5
  81
 • 4
  38
 • 3
  20
 • 2
  12
 • 1
  25