Montarea accesoriilor de baie

70% of 100%

Toaleta sau baia nu este completă fără accesorii precum portprosopul, suportul de pahar, inelul pentru prosoape de baie, suportul pentru uscătorul de păr, savoniera şi raftul pentru obiectele de toaletă. În acest articol vă vom arăta cum puteţi suspenda cu uşurinţă toate aceste accesorii.

Aspecte care necesită atenţie

Înainte de a face găuri în perete, mai întâi asiguraţi-vă că nu există conducte de apă sau de gaz, respectiv cabluri electrice, în locul unde intenţionaţi să găuriţi. Sunt disponibile detectoare electronice speciale, pentru identificarea poziţiei oricăror conducte sau cabluri ascunse.

Nu uitaţi să purtaţi mănuşi şi ochelari de siguranţă la demontarea vechilor accesorii.

 1. Mai întâi, măsuraţi poziţiile tuturor elementelor

  Încercaţi să montaţi toate articolele în linie, cât mai departe posibil, deoarece aceasta oferă aspectul cel mai regulat. Utilizaţi spaţiile dintre plăcile ceramice ca reper. Mai întâi, verificaţi dacă puteţi realiza orificiile în spaţiile dintre plăci. Astfel, orificiile sunt mai uşor de realizat, nu veţi deteriora plăcile şi vă veţi asigura că accesoriile vor fi montate în linie dreaptă.

 2. Găurirea unei plăci ceramice

  Dacă nu puteţi evita găurirea unei plăci ceramice, marcaţi poziţia găurii pe două fâşii încrucişate de bandă de mascare. Aceasta face ca locul marcat să fie mai uşor vizibil pe plăci ceramice mai întunecate şi, de asemenea, va împiedica alunecarea burghiului.

 3. Verificaţi totul încă o dată înainte de a începe să găuriţi

  De exemplu: dacă montaţi un raft, sprijiniţi-l de perete în poziţia dorită. Aşezaţi o nivelă cu bulă de aer pe raft, reglaţi raftul pentru a-l face orizontal şi marcaţi poziţia sub raft. Apoi, verificaţi dacă al doilea orificiu este pe aceeaşi linie orizontală cu primul.

 4. Găuriţi încet în placa ceramică

  Găuriţi încet, fără a folosi funcţia de percuţie. După ce aţi trecut prin placă, puteţi activa din nou funcţia de percuţie. Asiguraţi-vă că gaura este suficient de adâncă astfel încât diblul să fie complet introdus în perete, în spatele plăcii. Aceasta previne crăparea plăcii ceramice la strângerea şurubului.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Montarea accesoriilor de baie

3.5
3.5 of 5

116 total

 • 5
  50
 • 4
  20
 • 3
  11
 • 2
  8
 • 1
  27