Mascarea cablurilor

80% of 100%

Se recomandă o mascare ordonată a cablurilor, atât pentru un aspect îngrijit, cât şi pentru a preveni împiedicarea de acestea. Există diferite modalităţi de a proceda. Puteţi să tăiaţi un canal în perete, să amplasaţi un tub sau o conductă în canal şi să treceţi cablurile prin aceasta. Sau puteţi realiza un orificiu în perete şi direcţiona cablurile prin cameră pe partea cealaltă, unde pot fi mai greu de observat. O alternativă mai simplă este utilizarea canalelor de cablu sau a plintelor tubulare pe perete sau podea. Sunt uşor de montat, sunt decorative şi creează un aspect ordonat.

 1. Plinte scobite

  Plintele scobite sau flexibile sunt ideale pentru ascunderea cablurilor şi sunt montate pe o bandă transportoare montată în perete. Acestea sunt disponibile în aproape toate culorile de parchet laminat, cu colţuri interioare şi exterioare, incluzând piesele de capăt.

 2. Cum le montaţi?

  Banda transportoare şi plinta însăşi pot fi fixate cu cuie pentru oţel, şuruburi sau adeziv. Avantajul utilizării adezivului este acela că nu sunt vizibile cuie sau capete de şurub inestetice. Şuruburile au avantajul că plinta poate fi demontată ulterior cu uşurinţă, pentru a adăuga un alt cablu.

 3. Tăierea la lungime

  Măsuraţi cu atenţie lungimea necesară a plintelor şi tăiaţi-le la lungime sub un unghi de 45° la colţuri. Mai întâi, tăiaţi capătul oblic înainte de a tăia plinta la lungime, astfel încât dacă greşiţi la capătul oblic să puteţi remedia eroarea.

 4. Încleiere

  Aplicaţi un număr suficient de pete de adeziv de construcţie pe plintă. Aşezaţi-o pe perete şi apoi îndepărtaţi-o din nou, imediat. Lăsaţi adezivul să se usuce timp de 5 minute, apoi aplicaţi din nou plinta pe perete. Bateţi-o în poziţie, iar plinta va fi lipită ferm. Reţineţi: unii adezivi de construcţie se lipesc imediat, deci citiţi cu atenţie instrucţiunile în prealabil!

 5. Bateţi în poziţie

  Bateţi ferm plinta în poziţie cu un ciocan de cauciuc şi o bandă de lemn pentru protecţie, pentru a nu bate cu ciocanul direct în plintă.

 6. Plinte cu cleme (tip opţional)

  Acest tip de plinte flexibile dispune de mai mult spaţiu în spate şi este asigurat cu cleme speciale. Zona cablurilor prezintă canale separate pentru cablurile de alimentare şi cele de joasă tensiune.

 7. Canale de cablu autoadezive (tip opţional)

  Dacă doriţi să mascaţi numai câteva cabluri, iar acestea nu sunt prea groase, puteţi utiliza canale de cablu autoadezive. Acestea sunt comod de utilizat şi mai puţin vizibile, mai ales pe o plintă albă. Totuşi, nu le puteţi utiliza în locul unei plinte, deoarece nu asigură nicio protecţie pentru perete.

 8. Canale de podea (tip opţional)

  Canalele de podea sunt ideale pentru traversarea unei deschideri de uşă, de exemplu. Sunt disponibile în forme şi tipuri diferite.

 9. Canale de perete (tip opţional)

  Canalele de perete sunt soluţia ideală pentru birouri (inclusiv cele de la domiciliu) şi pot fi combinate cu comutatoare şi prize montate în perete. Avantajul este faptul că vor trece printr-un canal separat cablurile de joasă tensiune precum cele de antenă, Internet, telefonie şi SCART. Este o procedură mai sigură, iar probabilitatea de apariţie a zgomotelor sau a interferenţelor este mai redusă.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Mascarea cablurilor

4
4 of 5

1345 total

 • 5
  693
 • 4
  282
 • 3
  135
 • 2
  101
 • 1
  134