Skip to content

Lucrul cu dibluri

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Ce fel de dibluri trebuie să utilizez?

    Fiecare material de construcţii necesită un anumit tip de diblu. Sunt disponibile diferite tipuri de dibluri pentru situaţii speciale, care oferă o fixare mai puternică decât diblurile universale. După ce aţi găsit tipul adecvat de diblu pentru lucrare, pasul următor constă în a alege dimensiunea adecvată. Diametrul burghiului coincide cu diametrul diblului. De regulă, acest parametru este indicat pe diblu, de exemplu, S6 pentru un diblu şi un diametru al burghiului de 6 mm.

  2. Dibluri universale

    Diblul clasic din nylon este disponibil în diferite configuraţii de bază. La strângerea şurubului, diblul se extinde şi se ancorează ferm în perete. Realizaţi gaura cu o maşină de găurit cu percuţie şi bateţi uşor diblul în poziţie. Apoi, puteţi monta şurubul. Asiguraţi-vă că utilizaţi un tip de şurub adecvat pentru utilizarea cu dibluri, precum şi că acesta are lungimea şi grosimea dorite pentru diblul pe care îl utilizaţi.

  3. Fixări cu ciocanul

    Aceste dibluri conţin un cui pentru oţel sau un şurub special, fixat în poziţie în diblu cu un ciocan. Este mult mai rapid decât un şurub convenţional şi este ideal pentru montarea plintelor, a grinzilor de lemn, a ramelor de fereastră, a panourilor de tavan şi a plăcilor de protecţie pentru pereţi. Dacă este necesar, puteţi strânge şurubul cu o şurubelniţă după introducerea sa în poziţie.

  4. Dibluri de tip fluture

    Aceste dibluri din nylon sunt destinate utilizării în pereţii scobiţi şi sunt formate din 2 secţiuni. Când şurubul este strâns, partea din spate a diblului este îndoită de două ori spre partea din faţă a acesteia. O altă variantă este diblul fluture. Aceasta are 4 „aripi” şi este ideal pentru montarea în orificii de mică adâncime. Puteţi folosi aceste dibluri pentru atârnarea tablourilor, a oglinzilor cu lumini şi a altor obiecte uşoare. Acest tip de diblu oferă o priză puternică în gips-carton şi în materiale similare.

  5. Buloane de ancorare

    Aceste dibluri sunt concepute pentru sisteme de fixare care trebuie să suporte greutăţi mari, precum rafturi de mari dimensiuni. De regulă, un bulon de ancorare M12 poate susţine o încărcare de până la 200 kg. Când piuliţa sau cârligul sunt strânse, ancora conică este împinsă spre interior. Presiunea rezultată determină extinderea segmentelor metalice, iar acestea vor exercita o presiune puternică asupra materialului înconjurător.

  6. Diblu pentru gips-carton

    Acest diblu formează o secţiune mai groasă în interiorul sau în spatele unui perete scobit. Când un şurub este introdus şi strâns, segmentele se extind şi se pliază aidoma unei umbrele. Aceste dibluri pot fi utilizate cu diferite tipuri de panouri şi sunt, de asemenea, adecvate pentru montarea de corpuri de iluminat pe tavan.

  7. Diblu cu pârghii cotite

    Diblurile cu pârghii cotite se utilizează mai ales la tavane şi pereţi scobiţi. Acestea au „aripi” tensionate cu arc, montate pe un filet de şurub. Diblul este împins în orificiu cu aripile strânse, dar acestea se desfac când sunt eliberate şi când şurubul este strâns.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Lucrul cu dibluri

4.3
4.3 of 5

878 numărul de voturi

  • 5
    605
  • 4
    134
  • 3
    31
  • 2
    31
  • 1
    76