Skip to content

Lucrul cu dibluri (2)

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Stabilirea adâncimii

    Utilizaţi sistemul de reglare a adâncimii burghiului pentru a evita să realizaţi o gaură prea adâncă. Dacă maşina dvs. de găurit nu dispune de un sistem de reglare a adâncimii, puteţi glisa un inel distanţier pe burghiu şi apoi puteţi strânge şurubul pentru a-l fixa la adâncimea de găurire corectă. Dacă nu dispuneţi de un inel distanţier, puteţi lipi o bucată de bandă colorată în locaţia adecvată de pe burghiu.

  2. Combinaţia adecvată de şurub, diblu şi burghiu

    Alegerea corectă a şurubului şi a diblului depinde de greutatea de susţinut şi de materialul din care este realizat peretele. Combinaţiile adecvate de şuruburi, dibluri şi burghie este prezentată mai jos.

  3. Dibluri universale

    Aceste dibluri sunt adecvate pentru toate tipurile de suprafeţe şi sunt disponibile în două tipuri. Dacă diblul are un colier la capătul deschis, colierul se poziţionează peste exteriorul orificiului găurit şi nu permite adâncirea suplimentară a diblului în gaură. Un diblu fără colier poate fi introdus mai adânc în perete sau în spatele unei plăci de gresie. Disponibil de la Ø 5 la 14 mm.

  4. Diblu de alamă cu ancoră

    Un diblu de alamă cu ancoră este adecvat pentru toate tipurile de materiale cu densitate mare sau normală. Odată introdus în orificiu, acest diblu nu se poate roti, deci este adecvat pentru utilizarea în plăci. Aceste dibluri pot fi utilizate cu şuruburi M6 şi M8.

  5. Fixarea cu ciocanul

    Sistemele de fixare cu ciocanul vă permit să lucraţi foarte rapid - pur şi simplu bateţi diblul cu ciocanul, o dată cu şurubul, în orificiul perforat, iar acesta se va fixa imediat. Aceste sisteme de fixare se utilizează în lucrări de asamblare non-structurale, precum şi pentru rame de fereastră cu material de grosime mare.
    Disponibil la Ø 5, 6 şi 8 mm, respectiv lungimi de până la 120 mm.

  6. Diblu cu panou scurt

    Aceste dibluri sunt adecvate pentru plăci cu grosimi de 6 mm şi mai mult.
    Acestea prezintă o secţiune expandabilă scurtă şi sunt proiectate pentru a fi utilizate cu şuruburi pentru plăci aglomerate.
    Disponibil la Ø 8, 10 şi 12 mm.

  7. Diblu pentru gips-carton

    Acest diblu dispune de un filet exterior autofiletant şi poate fi utilizat direct cu un burghiu special, fără a fi necesară o găurire prealabilă. Adecvat pentru şuruburi pentru plăci aglomerate cu diametre de până la 5 mm.

  8. Diblu fluture

    Diblul fluture are „aripi” care se desfac la strângerea şurubului, oferind diblului capacitatea de rezistenţă la sarcini ridicate. Aceste dibluri nu se vor roti în gaură la strângerea şurubului. Diblurile fluture se pot utiliza la plăci aglomerate, PFL şi materiale moi similare.
    Disponibil cu filetele de şurub M5 şi M6.

  9. Diblu pentru gazbeton

    Acesta este un tip special de diblu pentru beton celular sau gazbeton. Cu aceste dibluri, mai întâi este necesar să pregăuriţi orificiul la un diametru mai mic, apoi să introduceţi diblul în gaură cu un ciocan.
    Disponibil la Ø 8, 10 şi 14 mm.

  10. Ancore chimice

    Ancorele chimice se utilizează pentru fixarea tijelor filetate sau a tiranţilor de ancorare în beton sau zidărie. Acestea utilizează o capsulă cu răşină adezivă cu întărire rapidă în care se fixează tija, oferindu-i o capacitate de rezistenţă la sarcini ridicate. Acestea sunt adecvate pentru utilizarea în beton şi cărămidă şi sunt disponibile de la M8 la M16.
    Cum funcţionează
    1 Realizaţi un orificiu drept uşor mai mare decât diametrul capsulei.
    2 Eliminaţi prin suflare praful din orificiu, utilizând, de exemplu, un pai de băut.
    3 Introduceţi capsula în orificiu.
    4 Introduceţi o tijă filetată sau un tirant de ancorare în orificiu, spărgând capsula în timpul operaţiei.
    5 Împingeţi tija filetată sau tirantul de ancorare cât mai mult posibil în orificiu, aliniaţi-o şi permiteţi răşinii adezive să se întărească. După întărire, puteţi tăia tija filetată la lungimea dorită, dacă este necesar

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Lucrul cu dibluri (2)

4.6
4.6 of 5

729 numărul de voturi

  • 5
    580
  • 4
    79
  • 3
    18
  • 2
    11
  • 1
    41