Skip to content

Izolarea conductelor

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Mai mult confort la îndemână

    Conductele care trec prin pereţi sunt dificil de izolat, din cauza lipsei de spaţiu. Dar ceea ce puteţi face este să umpleţi golurile din perete cu spumă poliuretanică sau vată minerală. Rolul izolaţiei conductelor este de a reduce la un minim absolut pierderile de căldură dintre boiler şi radiator sau convector. Radiatoarele radiază căldură în toate direcţiile, inclusiv spre pereţi. Dacă peretele este un perete exterior neizolat, prin acesta se va pierde o mare cantitate de căldură. O soluţie bună constă în a monta un panou sau o folie reflectantă în spatele radiatorului. Aceasta previne pierderile de căldură şi măreşte confortul în cameră. Ceea ce înseamnă că puteţi reduce setarea de la termostat.

  2. Codul de culoare al izolaţiei

    Eficienţa izolaţiei este exprimată sub forma unei valori R. Cu cât materialul izolator rezistă mai mult la trecerea căldurii, cu atât valoarea R este mai mare şi cu atât izolaţia este mai eficientă. Izolaţia gri a unei conducte de 9 mm are o valoare R de 0,030, în timp ce izolaţia albastră a unei conducte de 13 mm are o valoare R de 0,035.

  3. Izolaţia conductelor

    Polietilena are o valoare R ridicată, deci are excelente proprietăţi izolatoare. Acest material este rezistent la flăcări şi fonoabsorbant (zgomot mai redus în conducte). Este uşor de aplicat, deoarece este flexibil şi poate fi glisat cu uşurinţă pese conductă. De asemenea, nu se contractă.

  4. Tăierea la lungime la tubului izolator

    Tăierea la lungime a tubului izolator este foarte simplă. Utilizaţi o casetă de ghidare în care puteţi tăia tubul izolator la unghiuri de 30° şi 45°. Pentru a tăia tubul, puteţi utiliza un cuţit de pâine cu o lamă dreaptă de 30 cm. Deschideţi tubul prin tragere pe lungime şi împingeţi-l peste conductă. Apoi, puteţi etanşa tubul izolator cu bandă adezivă cu două feţe sau cu bandă izolatoare.

  5. Îmbinări în T

    Începeţi prin a aplica izolaţia la coturi, la îmbinările în T şi la ramificaţiile din conducte. Pentru îmbinările în T, faceţi o tăietură în formă de pană la 90° în secţiunea tubului principal, care se prelungeşte până în centrul tubului. În tubul care se va îmbina la 90°, tăiaţi capătul la două unghiuri de 45°, pentru a forma un punct. Apoi, introduceţi capătul ascuţit în tăietura la 90° din tubul principal, astfel încât cele două secţiuni ale tubului să se îmbine în mod estetic. Înfăşuraţi bandă izolatoare în jurul piesei în T, pentru a etanşa îmbinarea.

  6. Cot la 90°

    Utilizând caseta de ghidare, tăiaţi sub un unghi de 45° capetele a 2 lungimi de tub izolator. Montaţi ambele lungimi ale tubului izolator peste conductă, astfel încât capetele la 45° să se îmbine la cotul în unghi drept la 90° şi presaţi cele 2 capete pentru a le îmbina. Înfăşuraţi bandă izolatoare în jurul cotului, pentru a etanşa îmbinarea.

  7. Cot curbat la 90°

    Amplasaţi tubul izolator în caseta de ghidare, cu deschizătura orientată în jos. Decupaţi 2 crestături, una în apropierea celeilalte, aproape pe întreaga adâncime a tubului, fiecare sub un unghi de 30°. Montaţi tubul izolator cu crestăturile îndreptate spre mijlocul curbei descrise de conductă. Apoi înfăşuraţi bandă izolatoare în jurul decupajelor, pentru a etanşa îmbinările.

  8. Suporturi de perete

    Măsuraţi distanţa de la capătul ultimei bucăţi de tub izolator la suportul din perete şi tăiaţi o bucată nouă de tub izolator la această lungime. Montaţi tubul în jurul conductei, apoi continuaţi cu o bucată nouă de tub izolator. Presaţi strâns între ele capetele celor două tuburi izolatoare şi fixaţi-le în poziţie cu bandă izolatoare.

  9. Sfat de pas

    Asiguraţi-vă că toate îmbinările sunt bine etanşate şi înfăşurate cu bandă izolatoare. Aceasta va asigura cea mai bună izolaţie posibilă.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Izolarea conductelor

4.3
4.3 of 5

320 numărul de voturi

  • 5
    223
  • 4
    43
  • 3
    16
  • 2
    6
  • 1
    32