Skip to content

Întreţinerea jgheaburilor de scurgere a apei (sugestii)

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Verificare regulată

    În esenţă, un jgheab de scurgere este format din jgheabul în sine şi o rigolă. Fixarea jgheabului şi a rigolei trebuie verificate cu regularitate. Suporturile deteriorate pot modifica poziţia pantei jgheabului, care poate afecta sau chiar împiedica un drenaj corespunzător.

  2. Tipuri de jgheab

    De regulă, jgheaburile au o secţiune semicirculară sau dreptunghiulară. Acestea sunt montate pe suporturi la marginea acoperişului, pe streaşina acoperişului sau pe o grindă de lemn. La casele mai vechi, jgheabul poate fi, uneori, acoperit de o carcasă de lemn susţinută pe blocuri de lemn.

  3. Scurgere

    Jgheabul trebuie să fie suficient de înclinat pentru o scurgere adecvată a apei de ploaie. Panta spre rigolă trebuie să fie de circa 3 mm la fiecare metru de lungime.

  4. Apărătoare de frunze

    Un jgheab de scurgere este un loc de colectare naturală pentru frunze, resturi şi cuiburi de păsări. Dacă apa de ploaie nu se poate evacua suficient de rapid din jgheabul de scurgere după o ploaie puternică, apa din jgheab se va revărsa. Aceasta poate duce la scurgeri în locaţii neprevăzute. Puteţi preveni majoritatea problemelor prin montarea unei apărători de frunze pe rigolă. Aceasta va ţine la distanţă majoritatea resturilor mari, deci rigola nu se va înfunda atât de repede. Apărătoarea de frunze trebuie curăţată cu regularitate, pentru a nu se înfunda.

  5. Blocaje

    Blocajele pot fi eliminate cu uşurinţă prin scoaterea apărătoarei şi curăţarea scurgerii. Dacă este înfundată chiar conducta subterană de scurgere, puteţi încerca să o curăţaţi utilizând un şarpe flexibil de curăţat. Apoi, clătiţi bine scurgerea cu un furtun de grădină. De asemenea, puteţi utiliza o instalaţie de spălare sub presiune pentru a elimina resturile care cauzează blocarea. Este important ca panta conductelor de scurgere din sol să fie suficientă şi să nu existe porţiuni imersate locale care să poată cauza acumularea de resturi la baza conductei. O pantă de 1 cm la fiecare metru este suficientă.

  6. Mici orificii şi crăpături

    Încărcarea şi ploile acide pot ataca un jgheab de zinc, ducând la formarea de mici orificii sau crăpături. În acest caz, nu este întotdeauna necesară înlocuirea jgheabului; de regulă, cel existent poate fi reparat foarte uşor. De asemenea, se va verifica regulat dacă îmbinările lipite nu prezintă crăpături.

  7. Mici reparaţii

    Orificiile mici pot fi astupate utilizând un material de tip plasă flexibilă cu acoperire de bitum în partea de jos. Mai întâi, curăţaţi bine jgheabul, apoi încălziţi materialul de tip plasă cu o pistol cu aer cald sau o lampă de sudură, până la topirea bitumului. Apoi, presaţi ferm materialul în poziţie şi finisaţi-l cu substanţă de etanşare pentru acoperişuri.

  8. Reparaţii mari

    Orificiile şi crăpăturile mari pot fi reparate cu două straturi de acoperire de bitum. Mai întâi, curăţaţi bine jgheabul. Apoi, aplicaţi primul strat de acoperire diluat cu o perie şi o bucată de material elastic deasupra îmbinărilor. De îndată ce stratul de acoperire s-a uscat, aplicaţi un al doilea strat nediluat.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Întreţinerea jgheaburilor de scurgere a apei (sugestii)

4.5
4.5 of 5

90 numărul de voturi

  • 5
    65
  • 4
    15
  • 3
    2
  • 2
    1
  • 1
    7