Înlocuirea unei baterii de duş

70% of 100%

Dacă bateria dvs. de duş cea veche trebuie înlocuită, este o operaţie simplă, pe care o puteţi face personal.

 1. Opriţi apa

  În primul rând, opriţi apa de la supapa principală de alimentare. De regulă, aceasta este situată chiar înainte de apometru. Apoi, deschideţi robinetele şi aşteptaţi până când nu mai curge apă din ele.

 2. Demontaţi robinetul

  Pentru a demonta bateria de duş, mai întâi slăbiţi ambele rozete. Sub acestea, se află garniturile de conductă în formă de S. Slăbiţi piuliţele sau inelele de siguranţă, după care veţi putea demonta bateria veche.

 3. Montarea unei baterii mixte, cu două conducte

  De regulă, bateriile de duş sunt fixate pe perete la cele două ţevi de apă. De regulă, ţevile de apă caldă şi rece sunt amplasate la 16 cm distanţă. Puteţi corecta această distanţă, dacă este necesar, utilizând garniturile de conductă în formă de S.

 4. Garnituri de conductă în formă de S

  Înşurubaţi garniturile de conductă în formă de S în capetele filetate ale conductelor de alimentare cu apă şi presaţi peste acestea rozetele decorative. Apoi, puteţi monta bateria de duş pe garniturile de conductă în formă de S utilizând piuliţele de racord şi şaibele de etanşare. Nu uitaţi să înfăşuraţi bandă de teflon în jurul filetelor şurubului (în aceeaşi direcţie ca piuliţa atunci când o strângeţi).

 5. Strângeţi bateria fără să o zgâriaţi

  Utilizând o cheie, strângeţi bine piuliţele de fixare ale bateriei. Aşezaţi o bucată de stofă peste partea cromată a piuliţelor, pentru a nu le deteriora. Nu desfaceţi o îmbinare de teflon, deoarece aceasta poate deveni neetanşă. Deschideţi supapa principală de alimentare cu apă şi verificaţi prezenţa scurgerilor.

 6. Baterii pentru baie

  De regulă, bateriile pentru baie au un al doilea racord, la care se poate conecta un duş manual. Aceste baterii au un buton de comandă pentru a selecta direcţia de curgere a apei - prin duş sau în baie. Poziţia capului duşului poate fi reglată pe o bară culisantă.

 7. Baterie termostatică

  Aceste baterii mixte pot fi setate în prealabil să menţină o temperatură constantă, fiind ideale atât pentru duş, cât şi pentru baie. De regulă, acestea dispun de un opritor de siguranţă, pentru a preveni selectarea unei temperaturi a apei de peste 38°C. Există şi modele cu o setare economică, prin care se reduce debitul de apă cu 50%.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Înlocuirea unei baterii de duş

3.5
3.5 of 5

308 total

 • 5
  127
 • 4
  64
 • 3
  27
 • 2
  18
 • 1
  72