Skip to content

Îngrijirea și întreținerea uneltelor de grădinărit

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Depozitarea uneltelor de grădinărit

    Aveți grijă când depozitați uneltele și echipamentele de grădinărit după utilizare. Unele unelte se pot toci dacă sunt lăsate la întâmplare pe podea. Uneltele ascuțite sunt mai sigure și mai ușor de utilizat. Asigurați-vă că toate uneltele dvs. sunt curate și uscate pentru a împiedica ruginirea lor.

    Multe unelte sunt dotate cu sisteme speciale de depozitare care trebuie montate pe un perete sau într-un dulap. Uneltele SKIL, de exemplu, au un design pentru „depozitare ușoară”, care le permite să fie depozitate ușor după utilizare fără a ocupa prea mult loc. Ar trebui să utilizați aceste sisteme, având grijă să nu așezați uneltele prea aproape unele de altele.

  2. Curățarea uneltelor de grădină

    După utilizare, deconectați întotdeauna dispozitivul de la priză sau scoateți-i acumulatorul înainte de a-l curăța temeinic. Periați și spălați toată murdăria, apoi aplicați puțin ulei pe dispozitiv folosind o lavetă. Lubrifiați metalul periodic cu ulei menajer sau pentru metal. Lubrifiați mânerele din lemn de două ori pe an cu ulei din semințe de in.

    După curățare, întotdeauna uscați uneltele foarte bine pentru a preveni formarea ruginii. Dacă observați că în timp apar semne de rugină, le puteți îndepărta cu hârtie abrazivă fină. 

  3. Curățarea temeinică a uneltelor de toaletare

    Este deosebit de important să curățați temeinic uneltele de toaletare. Aceasta va preveni transmiterea bacteriilor sau bolilor de la o plantă la alta. Îndepărtați rășina și seva după fiecare tăiere cu detergent lichid sau benzină. Apoi, aplicați ulei pentru metal pe lame cu o lavetă și dacă doriți, pulverizați ulei pe piesele mobile și articulații.

  4. Menținerea uneltelor de grădină ascuțite

    Utilizați accesoriul potrivit pentru fiecare lucrare. Pentru siguranța și confortul dvs., uneltele trebuie să fie întotdeauna păstrate cât mai bine ascuțite posibil. Uneltele dvs. de toaletare se vor toci dacă sunt acoperite cu nisip sau încercați să tăiați ramuri care sunt prea groase. Înlocuiți fierăstraiele cu regularitate și ascuțiți foarfecile de grădină și pentru crengi întotdeauna cu o piatră de ascuțit sau cu o pilă de topor la începutul sau la sfârșitul sezonului. 

  5. Întreținerea echipamentelor

    De asemenea, trebuie să aveți grijă de echipamentele dvs., cum ar fi mașina de tuns iarba sau tocătorul de grădină, pentru a evita situațiile nesigure. După utilizare, verificați întotdeauna echipamentele de grădinărit dacă prezintă îndoiri, fisuri sau piese defecte. Oricât de minoră ar fi deteriorarea sau cât de fină fisura, nu uitați faptul că o situație periculoasă poate oricând să apară. Dacă oricare unealtă de grădină se defectează, nu încercați să o reparați dvs. Contactați un profesionist să analizeze situația ca un expert.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Îngrijirea și întreținerea uneltelor de grădinărit

4.1
4.1 of 5

68 numărul de voturi

  • 5
    46
  • 4
    7
  • 3
    2
  • 2
    1
  • 1
    12