Skip to content

Găurirea în piatră sau sticlă

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Burghiu de zidărie

    Puteţi recunoaşte un burghiu de zidărie după inserţia mai lată de la vârf, care asigură muchiile tăietoare. Dacă găuriţi într-un material dur, trebuie să activaţi mecanismul de impact al burghiului. Pentru găurirea în cărămidă şi gresie, puteţi utiliza burghie standard de zidărie. Dacă doriţi să găuriţi orificii mai mari, se recomandă pregăurirea în prealabil a orificiului, cu un burghiu de zidărie de 4 mm.

  2. Burghiu de beton

    Diferenţa dintre un burghiu de zidărie şi un burghiu de beton constă mai ales la vârf. Ambele tipuri de burghie nu taie efectiv prin material, ci îl sfărâmă cu vârful plat al burghiului. Vârful burghiului de zidărie este realizat din metal dur, iar vârful burghiului de beton este diamantat sau Widia. Acest vârf extrem de dur face ca burghiul să fie adecvat pentru găurirea în beton, ceramică, granit şi gresie. De asemenea, există burghie pentru beton profesionale, cu 3 muchii tăietoare, care pot fi utilizate chiar pentru găurirea în beton armat. Alte burghie pentru materiale foarte dure sunt burghiele SDS+. Burghiele SDS+ se pot utiliza numai la ciocanele rotopercutoare cu o mandrină specială SDS+.

  3. Carotă I

    Pentru a face găuri mai mari în piatră, de exemplu pentru a instala o priză sau un comutator în perete, puteţi utiliza o carotă cu diametru variabil. Această carotă se utilizează cu o maşină de găurit electrică specială şi dispune de o selecţie de diametre fixe. Carota dispune de o lamă cu dinţi Widia sau diamantaţi.

  4. Carotă II

    De regulă, profesioniştii preferă să utilizeze o carotă cu diametru fix. Aceasta este mult mai rezistentă şi mai rigidă, fiind de regulă disponibilă în aceeaşi gamă de diametre fixe ca şi carota de diametru variabil. Burghiul de zidărie din partea centrală a carotei realizează mai întâi un orificiu de amorsă în perete, după care lama carotei taie efectiv orificiul de diametrul dorit.

  5. Burghiu diamantat

    Burghiele diamantate profesionale trebuie răcite cu apă, mai ales la realizarea unor orificii cu diametru mai mare. Acestea sunt adecvate pentru cărămidă, granit, cărămizi silico-calcaroase, argilă poroasă şi beton armat. De regulă, burghiele diamantate sunt montate pe maşini de găurit cu suport. Se recomandă o maşină de găurit cu o putere de 1500 - 2500 W.

  6. Burghie pentru sticlă

    Dacă doriţi să realizaţi găuri în sticlă, veţi avea nevoie de un burghiu special pentru sticlă. Lucraţi cu foarte mare atenţie, fără a utiliza o forţă excesivă. Dacă este posibil, găuriţi sticla din ambele părţi. Se recomandă susţinerea panoului de sticlă cu o scândură sau o placă de lemn.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Găurirea în piatră sau sticlă

3.8
3.8 of 5

373 numărul de voturi

  • 5
    158
  • 4
    99
  • 3
    38
  • 2
    22
  • 1
    56