Skip to content

Eliminarea tapetului

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Pregătire

    La debarasarea tapetului se face multă murdărie, cu stropi de apă şi reziduuri de tapet şi pastă. Se recomandă utilizarea unei folii de polietilenă sau a unei prelate pentru a preveni pagubele provocate de apă. Aşezaţi dulapurile şi celelalte piese de mobilier în mijlocul camerei, purtaţi haine vechi şi asiguraţi-vă că aveţi o scară solidă. Prizele şi comutatoarele electrice necesită atenţie suplimentară şi trebuie atent acoperite cu bandă de mascare. Întrerupeţi grupul electric din dulapul electric pentru camera în care lucraţi şi verificaţi dacă prizele electrice din cameră sunt, cu adevărat, decuplate.

  2. Utilizarea soluţiei pentru eliminarea tapetului

    Pentru pereţi relativ mici, puteţi utiliza o soluţie pentru eliminarea tapetului. Diluaţi soluţia conform instrucţiunilor de pe pachet. Aplicaţi cu generozitate cu o perie de tapet şi lăsaţi să se înmoaie timp de câteva minute. Apoi, puteţi elimina tapetul cu ajutorul unui şpaclu lat. După ce aţi terminat, curăţaţi bine peretele cu apă şi cu o perie dură. Reparaţi crăpăturile şi alte stricăciuni cu chit, inclusiv spaţiile dintre panourile de gips-carton. După uscare, şlefuiţi zonele reparate pentru a elimina orice neregularităţi ale suprafeţei.

  3. Tapet uşor

    Faceţi tăieturi în tapet sau utilizaţi o rolă perforatoare pentru a face mici orificii. Aplicaţi pe tapet o soluţie de eliminare a tapetului şi apă caldă, utilizând un burete sau o perie curată, şi lăsaţi tapetul să se înmoaie timp de câteva minute. Apoi, îndepărtaţi tapetul cu un şpaclu lat. Îndepărtaţi reziduurile de tapet cu hârtie abrazivă.

  4. Tapet greu

    Faceţi mici găuri în tapet cu ajutorul unei role perforatoare. Apoi, trataţi tapetul cu o instalaţie cu abur de eliminare a tapetului. Perforaţiile vor permite pătrunderea aburului în spatele tapetului, care va putea fi apoi eliminat mai uşor. Aceasta este o metodă bună de îndepărtare a tapetului peste care s-a aplicat vopsea, deoarece altfel hârtia este rezistentă la umezeală.

    Tapet cu vinil
    Tapetul cu vinil este format din două straturi, care trebuie îndepărtate separat. Puteţi separa stratul superior de stratul inferior fără a folosi soluţie. Apoi, puteţi pur şi simplu aplica tapetul nou peste acest strat inferior. Dacă doriţi să eliminaţi toate straturile, utilizaţi o rolă perforatoare sau o perie de sârmă, urmată de o instalaţie cu abur de eliminare a tapetului.

    Hârtie pentru caşerare
    Hârtia pentru caşerare poate fi îndepărtată cu uşurinţă de pe perete.

  5. Hârtie caşerată cu fibră

    Acest tip de tapet se aplică utilizând pastă pe bază de apă. Efectuaţi tăieturi sau perforaţii în tapet, utilizând o rolă perforatoare mai grea, care poate pătrunde mai uşor, prin hârtie, în stratul adeziv. Înmuiaţi hârtia în apă caldă, folosind un burete. De regulă, hârtia caşerată cu fibră este, deseori, vopsită cu vopsea emulsionată. Aceasta este impermeabilă, ceea ce o face mai dificil de eliminat prin tratare cu abur şi înmuiere. Unica opţiune constă în a şlefui suprafaţa înainte de desprindere. Sau puteţi decide să nu îndepărtaţi tapetul, ci să aplicaţi peste acesta vopseaua de culoarea dorită. Astfel, veţi economisi o mulţime de timp şi de efort.

  6. Tapet vopsit

    Dacă pereţii dvs. sunt vopsiţi cu vopsea acrilică, îi puteţi curăţa cu apă cu săpun în care s-a dizolvat un produs degresant. Şlefuiţi suprafaţa unde vopseaua este deteriorată sau se cojeşte, deoarece astfel veţi îmbunătăţi aderenţa tapetului. Se recomandă tratarea prealabilă a pereţilor cu amorsă înainte de aplicarea tapetului.

  7. Instalaţie cu abur de eliminare a tapetului

    Pentru suprafeţe mari, se recomandă utilizarea unei instalaţii cu abur de eliminare a tapetului. Umpleţi aparatul cu apă şi aşteptaţi ca aceasta să atingă temperatura de lucru. Începeţi de sus, dintr-un colţ, şi menţineţi duza de abur în acelaşi loc pentru câteva momente. Tapetul se va înmuia, după care îl puteţi elimina cu uşurinţă utilizând un şpaclu lat. Lucraţi cu atenţie şi cu grijă, deoarece puteţi deteriora suprafaţa, ceea ce înseamnă că ulterior va trebui să o remediaţi. Lucraţi din partea de sus a peretelui în jos, deoarece apa de la instalaţia cu abur va curge în jos pe perete şi va umezi tapetul de dedesubt. Dacă adezivul se înmoaie uşor, puteţi elimina (cu atenţie!) bucăţi mari de tapet, cu ajutorul şpaclului. În final, eliminaţi resturile de tapet şi adeziv cu hârtie abrazivă.

  8. Finisare

    După îndepărtarea tapetului, veţi descoperi întotdeauna unele mici resturi rămase. Înmuiaţi-le bine şi eliminaţi-le cu ajutorul şpaclului sau lustruiţi-le cu un burete abraziv. Umpleţi toate găurile sau alte deteriorări cu chit pentru perete şi împrăştiaţi-l omogen cu ajutorul unui şpaclu.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Eliminarea tapetului

3.9
3.9 of 5

242 numărul de voturi

  • 5
    137
  • 4
    38
  • 3
    15
  • 2
    13
  • 1
    39