Construirea unei punţi

68% of 100%

O punte sau o curte interioară de lemn nu se încălzeşte şi nu se răceşte la fel ca una din piatră. Este comodă şi are un aspect atractiv. Un dezavantaj este acela că lemnul poate deveni alunecos când este ud, din cauza algelor, deşi acest aspect este uşor de eliminat cu ajutorul unui sistem ecologic de eliminare a algelor. Acest articol vă prezintă, în câţiva paşi uşori, modul de construcţie al unei punţi sau curţi interioare din lemn.

 1. Alegerea locului adecvat

  Deseori, curtea interioară este o prelungire a casei. Aşadar, când stabiliţi locul, ţineţi cont de orientarea casei şi de vânturile predominante, de poziţiile soarelui şi de momentele în care curtea va fi luminată de soare. Stabiliţi dimensiunea curţii interioare, dacă este necesar, o dată cu planul de dispunere a grădinii.

 2. Pregătiri la utilizarea scândurilor din material compozit

  Îndepărtaţi un strat de pământ şi nivelaţi solul. Este foarte important să procedaţi cu atenţie. Distanţa dintre barele de suport şi pietrele de pavaj pe care se vor sprijini acestea trebuie să fie de maximum 40 cm (între centre). Bateţi pietrele de pavaj pentru a le fixa în poziţie şi verificaţi să fie orizontale.

 3. Asiguraţi-vă că terenul este plat

  Barele de susţinere trebuie să se sprijine pe o suprafaţă dură. Puteţi face aceasta utilizând pietre de pavaj, o bază de beton sau un pat de pietriş. Asiguraţi-vă întotdeauna că solul de bază este stabil şi plat. Dacă este compus din pământ sau nisip, acoperiţi pietrele cu o muşama anti-putrezire.

 4. Lăsaţi o distanţă de la perete

  Aşezaţi pe sol barele de susţinere, cu capetele în linie. Lăsaţi un spaţiu de 3 cm de la perete, pentru a permite dilatarea din cauza luminii solare sau a precipitaţiilor. Poate fi necesară amplasarea unei bare de susţinere suplimentare sub îmbinări, între capetele a 2 scânduri, pentru asigurarea stabilităţii.

 5. Utilizarea bridelor

  Începeţi prin aşezarea primei scânduri şi fixaţi-o cu o bridă de capăt pe bara de susţinere. Reţineţi: nu înşurubaţi direct în bara de susţinere, dar evitaţi spargerea prin pregăurirea orificiilor. Montaţi o bridă la deschiderea de la celălalt capăt al scândurii, iar după pre-găurirea orificiilor fixaţi brida în poziţie cu şuruburi. Utilizaţi şuruburi din oţel inoxidabil, pentru a preveni ruginirea. Există diferite tipuri de bride, consultaţi imaginile A, B şi C, dar metoda de fixare este aceeaşi: împingeţi-le în deschidere şi înşurubaţi-le în poziţie pe barele de susţinere.

 6. Montaţi următoarea scândură

  Împingeţi următoarea scândură pe bridă, care acţionează şi ca distanţier între plăci. Nu uitaţi să lăsaţi acelaşi spaţiu de 1 cm la următorul rând de scânduri.

 7. Asamblare informală

  După fixarea scândurilor, dacă doriţi, puteţi finisa părţile vizibile ale scândurilor, cu ajutorul capetelor. Cel mai bine este ca scândurile să fie montate cu o asamblare informală, în loc de a amplasa toate îmbinările coliniar, deoarece aceasta asigură o mai mare stabilitate.

 8. SUGESTIE!

  Dacă scândurile trebuie tăiate la lungime, asiguraţi-vă că puteţi tăia la grosimea dorită şi că puteţi utiliza tipul de pânză de ferăstrău adecvat pentru material. Pentru mai multe informaţii privind ferăstrăul electric adecvat de utilizat pentru fiecare lucrare, vă rugăm să consultaţi utilizarea uneltelor.

 9. Curte interioară pe tălpi de lemn

  De asemenea, puteţi realiza o curte inferioară din lemn de esenţă tare şi tălpi de lemn. Ca opţiuni adecvate pentru lemn se numără lemnul de esenţă tare Bankirai omologat FSC sau pinul impregnat din Europa Centrală.

  Instalarea tălpilor de lemn pe nisip
  Utilizaţi scânduri cu o secţiune transversală de 2,5 x 14,5 cm. Acestea sunt disponibile sub diferite lungimi şi pot fi amplasate direct pe sol. Distanţa dintre tălpile de lemn nu va depăşi 70 cm. Asiguraţi-vă că tălpile sunt drepte utilizând o nivelă cu bulă de aer cu o scândură de susţinere, dacă este necesar. Utilizaţi o muşama anti-putrezire sau împrăştiaţi pietriş între tălpi pentru a contribui la prevenirea creşterii buruienilor.

 10. Fixare cu şuruburi a scândurilor în poziţie

  Fixaţi scândurile de tălpile de lemn, folosind şuruburi din oţel inoxidabil. Mai întâi, pregăuriţi orificiile, pentru a permite strângerea completă a şuruburilor şi pentru a preveni crăparea. Scândurile trebuie să se poată dilata şi contracta liber, deci lăsaţi spaţii de cel puţin 1 cm între scânduri adiacente. Acelaşi lucru este valabil şi la capetele scândurilor. Fixaţi cu şuruburi o scândură în poziţie verticală, la capetele scândurilor din curtea interioară, pentru o finisare atractivă.

 11. SUGESTIE!

  Este posibil să fie necesară tăierea scândurilor la lungime, astfel încât capetele să se afle la centrele tălpilor de lemn. Alternativ, puteţi aşeza o bucată de talpă rămasă sub punctul de întâlnire al celor 2 capete.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Construirea unei punţi

3.4
3.4 of 5

162 total

 • 5
  67
 • 4
  30
 • 3
  12
 • 2
  12
 • 1
  41