Confecţionarea unui leagăn

86% of 100%

Este uşor să construiţi un leagăn în care copiii dvs. se pot distra, urmând aceste instrucţiuni clare, pas cu pas. 

Acest leagăn arată excelent în fiecare grădină, datorită utilizării lemnului recoltat durabil. Stâlpii sunt de aproximativ 70 x 70 mm grosime, iar bara de sus este de aproximativ 70 x 140 mm, ceea ce asigură o structură solidă. Când construiţi leagănul, asiguraţi-vă că este suficient de stabil pentru a permite copiilor să se joace în siguranţă. Şi instalaţi o suprafaţă moale sub leagăn, astfel încât copiii să nu aterizeze pe ceva dur în cazul în care cad din leagăn.

Materiale necesare
- Şuruburi cu ochi
- Piuliţe de dimensiunea M12
- Şaibe
- Carabine
- Sfoară
- Lemn de grădină sau lemn de esenţă tare:

Grosime grindă: stâlpi 70 x 70 mm, bară superioară 140 x 70 mm, traverse 150 x 22 mm. Dimensiune scaun: 450 x 250 x 22 mm.
 

 1. Dimensiunile leagănului

  Construiţi balansoarul cu lungimea, lăţimea şi grosimea de 270 cm. Nu uitaţi că stâlpii trebuie sa aibă o lungime totală de 310 cm, deoarece vor fi încastraţi în sol cu încă 40 cm, pentru a asigura stabilitatea balansoarului.

 2. Stâlpii leagănului

  Vom începe prin poziţionarea a 2 stâlpi, fiecare cu o lungime de 310 cm, pe partea stângă la un unghi de 60°. Cei doi stâlpi, împreună cu lăţimea de la bază, care este de asemenea de 310 cm, formează laturile unui triunghi echilateral (toate cele trei laturi au aceeaşi lungime).

 3. Asamblarea stâlpilor

  Pentru a ne permite să asamblăm stâlpii înainte de a monta bara de sus, vom face un distanţier (A) cu aceeaşi secţiune transversală ca bara de sus. Acest distanţier se asigură că atunci când asamblăm bara de sus, aceasta se potriveşte perfect în deschiderea dintre capetele de sus ale stâlpilor.

  Asiguraţi-vă că se încadrează perfect capetele de sus ale stâlpilor, decupaţi capetele de sus la un unghi de 60°. Plasaţi distanţierul între stâlpi şi montaţi traversa superioară în poziţie. Tăiaţi traversa superioară (E) după ce aţi poziţionat-o astfel încât bara de sus să se sprijine pe aceasta atunci când demontaţi distanţierul. Fixaţi traversa în poziţie cu patru piuliţe şi şuruburi, cu şaibe între ele. Fixaţi fiecare piuliţă cu o contrapiuliţă suplimentară, strânsă în direcţia opusă piuliţei.

 4. Montaţi traversa inferioară

  Pentru a preveni deformarea şi îndoirea leagănului, vom introduce o traversă (inferioară) suplimentară (B) cu o lăţime de 22 x 150 mm între stâlpi. Aceasta va menţine suportul transversal (C), pe care se va sprijini bara de sus (D), la poziţie. Astfel, vom confecţiona o structură de susţinere în părţile din stânga şi din dreapta ale leagănului.

 5. Montaţi stâlpul din dreapta

  Asamblaţi stâlpul din dreapta cu traversa inferioară şi superioară în acelaşi mod. Aceasta este o imagine în oglindă a stâlpului din stânga, cu traversele pe partea interioară a leagănului.

 6. Montaţi bara de sus

  Montaţi bara de sus în orificiile din capetele de sus ale stâlpilor şi perforaţi găuri prin bara de sus şi traversa superioară. Traversele sunt montate pe interiorul leagănului. Fixaţi bara de sus pe stâlpi cu piuliţe, şuruburi şi şaibe. În cele din urmă, montaţi contrapiuliţele suplimentare şi strângeţi-le în direcţia opusă piuliţelor. Procedaţi la fel pe partea dreaptă a leagănului.

 7. Montaţi suportul transversal

  Luaţi o scândură de 150 x 22 mm cu o lungime de aproximativ 60 cm şi decupaţi fiecare capăt la un unghi de 45°. Apoi montaţi cele două suporturi transversale sub bara de sus, în stânga şi în dreapta, şi fixaţi bara de sus în poziţie cu piuliţe, şuruburi şi şaibe.

 8. Montaţi scândurile de stabilizare ale leagănului

  Pentru a conferi stâlpilor stabilitate suplimentară, vom monta câte o scândură de stabilizare pe cei doi stâlpi, pe fiecare parte. Din nou, putem folosi scânduri de 150 x 22 mm.

 9. Introduceţi stâlpii leagănului în pământ

  Pentru siguranţă, trebuie să introduceţi stâlpii leagănului în pământ. Înainte de a face acest lucru, înşurubaţi mai multe şuruburi la baza fiecărui stâlp, astfel încât aceştia să fie ferm ancoraţi după umplerea găurilor cu amestec de beton.

  Utilizaţi o lopată îngustă sau o sapă pentru forat găuri de stâlpi pentru a realiza o gaură îngustă cu adâncimea de aproximativ 40 cm. Puteţi fixa stâlpii în poziţie cu amestec de beton, realizat din 1 kg de nisip macrogranular, 1 kg de pietriş şi 0,5 kg de ciment. Puteţi să utilizaţi şi un amestec de mortar cu uscare rapidă - vărsaţi-l în gaură direct din sac şi turnaţi apă peste el.

 10. Verificaţi dacă stâlpii sunt aliniaţi corespunzător

  Când turnaţi amestecul de beton, asiguraţi-vă că stâlpii leagănului sunt aliniaţi corespunzător. Utilizaţi o nivelă cu bulă de aer pentru a verifica dacă bara de sus şi scândurile de stabilizare sunt orizontale şi dacă, împreună cu stâlpii, sunt aliniate corespunzător şi paralel una faţă de cealaltă. În cele din urmă, bătătoriţi ferm pământul din jurul celor patru stâlpi.

 11. Şuruburile de susţinere a leagănului

  Montaţi şuruburile cu ochi pentru a susţine leagănul pe bara de sus, la distanţă egală de mijlocul barei de sus, cu spaţii de aproximativ 50 cm între ele. Perforaţi găurile pentru cele patru şuruburi cu ochi. Fixaţi şuruburile cu piuliţe, şuruburi şi şaibe şi montaţi contrapiuliţe suplimentare, strângându-le în direcţia opusă piuliţelor. Montaţi şuruburile cu ochi în rând şi strângeţi-le cu ajutorul unei şurubelniţe prin inelele şuruburilor.

 12. Scaun de leagăn din lemn

  Utilizaţi două scânduri (125 x 22 mm) cu o lungime de 450 mm pentru fiecare scaun al leagănului. Montaţi-le împreună utilizând scânduri similare cu o lungime de 250 mm de-a lungul şi sub extremităţile scaunelor. Astfel, obţinem scaune de 250 x 450 mm. Perforaţi patru găuri prin scaune pentru sforile de susţinere. Treceţi sforile într-o buclă mare prin carabine şi prin găurile din scaune şi legaţi patru noduri strânse sub scaune. Asiguraţi-vă că nodurile sunt suficient de mari pentru a susţine greutatea scaunelor şi a ocupanţilor. Carabinele facilitează montarea şi îndepărtarea ulterioară a sforilor, dacă este necesar.

 13. SUGESTIE!

  De asemenea, puteți utiliza cârlige speciale de leagăn pentru a susține leagănul. Oricum ați proceda, nu uitați să verificați construcția frecvent și să înlocuiți șuruburile cu ochi sau cârligele atunci când este necesar.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Confecţionarea unui leagăn

4.3
4.3 of 5

998 total

 • 5
  664
 • 4
  163
 • 3
  59
 • 2
  38
 • 1
  74