Brad de Crăciun din lemn

74% of 100%

Puteţi instala bradul de Crăciun refolosibil din lemn atât în interior, cât şi în exterior. Puteţi alege o dimensiune care să permită instalarea pe masă, o versiune ornamentală, bidimensională, sau un brad de Crăciun de mari dimensiuni. Bradul este realizat din placaj rezistent la apă, deci poate fi utilizat în numeroase moduri şi locuri diferite. După utilizare, bradul poate fi dezasamblat şi depozitat sub forma unui pachet plat, economisind spaţiu. Puteţi achiziţiona panouri de placaj având diferite dimensiuni şi grosimi. Dacă finisaţi bradul de Crăciun cu un lac transparent, acesta va avea un aspect plăcut, natural. Dacă doriţi, însă, puteţi utiliza lac de orice culoare. Este recomandat să aplicaţi un strat de protecţie pentru a etanşa marginile placajului; acesta va face bradul de Crăciun mai rezistent la intemperii şi îi va prelungi durata de viaţă.

 1. Câteva idei pentru un brad de Crăciun din lemn

  Aici, puteţi vedea câteva tipuri de brazi de Crăciun din lemn: un model de masă, cu laturi triunghiulare, un model plat, realizat din şipci, care poate fi montat pe perete şi un model realizat din bare rotunde de lemn, care se încrucişează. Un alt model tridimensional utilizează şipci drepte de lemn într-un model încrucişat; puteţi crea această versiune oricât de înaltă doriţi, utilizând mai multe sau mai puţine şipci orizontale de lemn.

 2. Brad de Crăciun instalat pe podea

  Dacă doriţi să realizaţi un brad de Crăciun instalat pe podea, este indicat ca acesta să fie destul de îngust. În acest scop, utilizaţi şipci mai subţiri. Acest lucru va reduce lăţimea bradului şi va permite atingerea unei înălţimi mai mari. Triunghiurile din lemn sunt fixate la un unghi de 15°. Puteţi fixa pe brad orice tip de decoraţiuni, precum LED-urile miniaturale, globurile şi stelele, fie pe interiorul copacului, fie pe exteriorul acestuia.

 3. Alegeţi formatul bradului de Crăciun

  Este indicat să utilizaţi placaj rezistent la apă, indiferent dacă faceţi un brăduţ de instalat pe masă sau unul mult mai mare, instalat pe podea. Pentru un brad mai mic, utilizaţi placaj cu grosimea de 9 mm; pentru unul mai mare, grosimea va fi de 12 sau 18 mm. Schiţa prezintă dimensiunile unui brad de Crăciun cu înălţimea de cca 145 cm. Fireşte, puteţi alege orice formă doriţi pentru ramurile copacului.

 4. Realizaţi „ramurile”

  Alegeţi numărul de profiluri din lemn– sau „ramuri” – decare aveţi nevoie pentru bradul de Crăciun; în mod normal, acesta va fi de 4, 6 sau 8. Pentru a obţine ramuri identice, începeţi prin a tăia un şablon de carton. Apoi, folosiţi şablonul pentru a desena, cu un creion, ramuri identice. Partea superioară a fiecărei ramuri va avea un unghi de 15°, astfel încât vârfurile ramurilor bradului să formeze, la sfârşit, un model atrăgător.

 5. Evitaţi crăparea lemnului

  Realizaţi orificii la unghiurile interne ale ramurilor, folosind un burghiu pentru lemn, cu diametrul de 8 mm. Acest lucru va preveni crăparea marginilor tăiate ale lemnului şi va facilita tăierea acestuia cu ferăstrăul vertical.

 6. Tăiaţi conturul ramurilor

  Folosiţi ferăstrăul vertical pentru a tăia primul profil complet sau prima ramură a bradului. Tăiaţi încet şi cu atenţie, nu împingeţi ferăstrăul în faţă, asiguraţi-vă că utilizaţi o lamă ascuţită şi urmaţi cu atenţie liniile trasate.

 7. Utilizaţi prima ramură ca şablon

  Neteziţi marginile tăiate cu hârtie abrazivă şi utilizaţi acest prim profil sau ramură a bradului ca şablon pentru toate celelalte ramuri. Cu un creion, trasaţi complet conturul următoarei ramuri în jurul marginilor primului profil. Utilizaţi panoul de placaj cât mai eficient posibil amplasând cu atenţie profilurile pe acesta.

 8. Tăiaţi conturul ramurilor

  Folosiţi ferăstrăul vertical pentru a tăia contururile tuturor ramurilor şi ferăstrăul circular pentru a tăia marginile drepte la dimensiunea corectă. Îndepărtaţi aşchiile şi neteziţi marginile cu hârtie abrazivă (cu granulaţia 180).

 9. Realizaţi piesele de conectare ale bradului de Crăciun

  Baza bradului triunghiular, mai exact lăţimea acestuia la nivelul podelei, este de cca 780 mm. Părţile de jos ale celor 6 profiluri sau ramuri sunt unite de piese de conectare. Acestea măsoară cca 40 × 370 mm şi pot fi tăiate din bucăţile rămase din panoul de placaj. Realizaţi orificii de 8 mm la capetele pieselor de conectare; prin acestea vor fi introduse bucăţile de frânghie de sisal care vor fixa ramurile bradului.

 10. Asamblaţi bradul de Crăciun

  Dacă aveţi 6 profiluri sau ramuri, începeţi prin a instala cele 2 ramuri aflate în poziţii diametral opuse, urmate de celelalte 4 profiluri. Pentru a conecta ramurile unele la celelalte, realizaţi câte un orificiu de 8 mm în partea de sus a fiecărei ramuri şi legaţi ramurile cu frânghie de sisal.

 11. Asamblaţi piesele de conectare

  Cele 6 profiluri ale ramurilor sunt unite de 6 piese de conectare, care se întâlnesc în centru. Aceste piese de conectare sunt legate cu frânghie de sisal astfel încât cele 6 ramuri să se afle la distanţe egale unele de celelalte. Este recomandat să utilizaţi frânghie de sisal, deoarece aceasta are un aspect plăcut, este plăcută la pipăit şi se potriveşte cu placajul natural utilizat pentru bradul dvs. de Crăciun.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Brad de Crăciun din lemn

3.7
3.7 of 5

75 total

 • 5
  41
 • 4
  5
 • 3
  8
 • 2
  5
 • 1
  16