Atârnarea unui tablou

78% of 100%

Mai întâi, stabiliţi unde doriţi să agăţaţi tabloul. Există o mulţime de factori de luat în considerare, printre care dimensiunea, înălţimea camerei, linia de privire şi iluminarea.

 1. Alegerea formatului

  Agăţaţi centrul tabloului la nivelul ochilor. În medie, aceasta înseamnă la o înălţime de 1,65 m. Într-o cameră mică, un tablou mare poate face camera să pară mai mare. Suspendarea mai multor tablouri mici unul peste altul creează o senzaţie de înălţime.

 2. Mai întâi, măsuraţi poziţiile tuturor tablourilor

  Încercaţi să montaţi toate tablourile în linie, cât mai mult posibil, deoarece aceasta oferă aspectul cel mai ordonat. Când aţi găsit locul adecvat, sprijiniţi tabloul de perete şi alegeţi poziţia exactă. Tablourile mici pot fi suspendate cu un singur şurub, dar la tablourile mari se recomandă utilizarea a două şuruburi. Marcaţi poziţia primului orificiu şi utilizaţi nivela cu bulă de aer pentru poziţionarea celui de-al doilea. Verificaţi din nou dacă al doilea orificiu este pe aceeaşi linie orizontală cu primul.

 3. SUGESTIE!

  Urmaţi liniile de pe peretele pe care atârnaţi un tablou. Cel mai bine este să atârnaţi un tablou lat pe un perete lat, respectiv un tablou înalt pe un perete înalt. Tablourile mari se atârnă cel mai bine pe un perete cu suprafaţă mare, iar tablourile mai mici - pe suprafeţe mai mici. Când cumpăraţi tabloul, aveţi în vedere zona înconjurătoare.
 4. Ce fel de dibluri se utilizează?

  Pentru un perete de cărămidă sau beton, utilizaţi dibluri universale de 6 mm, cu un burghiu de acelaşi diametru. Utilizaţi un burghiu de zidărie pentru pereţi din cărămidă sau beton.

 5. Iluminare (opţional)

  Cu o luminare adecvată, puteţi alege să accentuaţi tabloul sau să îl iluminaţi discret. Va trebui să aveţi o priză de perete în apropiere sau să utilizaţi un spot reglabil montat în tavan.

 6. Sistem cu şine

  Suspendarea unui sistem de montaj cu şine este foarte simplă. Aceste sisteme sunt ideale pentru agăţarea tablourilor şi a altor decoraţiuni. Montaţi şina în partea de sus a peretelui, cu şuruburi şi bride de fixare. Apoi, puteţi atârna tablourile sau alte lucrări de artă la înălţimea dorită şi le puteţi schimba cu uşurinţă poziţia oricând doriţi.

 7. Montarea unui sistem de şine

  Montaţi bridele de fixare pe perete la o distanţă de 40 cm, utilizând dibluri şi şuruburi. Apoi, fixaţi cu un declic profilul pe bride. Cablurile de care atârnă tablourile glisează în şină, elegant finisată cu capace. Puteţi regla înălţimile cârligelor pe care atârnă tablourile.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Atârnarea unui tablou

3.9
3.9 of 5

1143 total

 • 5
  574
 • 4
  243
 • 3
  98
 • 2
  78
 • 1
  150