Skip to content

Aplicarea substanţelor de etanşare

Poate fi costisitor să solicitați altei persoane să efectueze o lucrare în locul dvs. Dar, utilizând metoda corectă, puteţi face singur foarte multe lucruri. Veţi economisi timp şi bani utilizând instrucţiunile practice pas cu pas pe care le veţi găsi Pe siteul SKIL. Aceste instrucţiuni pas cu pas sunt împărţite în categorii aferente diferitelor categorii de lucrări în casă şi în jurul acesteia şi vă oferă explicaţii clare, de la A la Z.Faceţi clic pe una dintre instrucţiunile noastre pas cu pas şi veţi putea începe imediat!

  1. Ce tip de substanţă de etanşare să utilizez?

    Compoziţia substanţei de etanşare determină elasticitatea acesteia şi viteza cu care se întăreşte. Substanţa de etanşare universală este o opţiune adecvată pentru uz general. Pentru utilizarea în camere de baie sau în alte zone cu umezeală, cea mai bună opţiune este o substanţă de etanşare rezistentă la mucegai. Astfel, se previne înnegrirea îmbinării în timp. Reţineţi că anumite tipuri de substanţe de îmbinare pot fi vopsite, iar altele nu.

  2. Lipire

    Nu toate tipurile de substanţă de etanşare sunt disponibile pentru fiecare lucrare. De exemplu, substanţa de etanşare cu acril nu este adecvată pentru utilizarea pe sticlă, plăci de gresie şi alte suprafeţe omogene, în timp ce substanţele de etanşare cu cauciuc siliconic, teflon şi bitum prezintă o aderenţă mai bună pe suprafeţe cu bitum şi materiale pentru acoperişuri. În unele cazuri, aderenţa poate fi îmbunătăţită prin aplicarea, în prealabil, a unui strat de amorsă.

  3. Vopsirea peste substanţa de etanşare

    Majoritatea substanţelor de etanşare sunt disponibile în culorile alb, gri, maro sau transparent. Puteţi alege culoarea care se potriveşte cel mai bine cu suprafaţa pe care se aplică sau puteţi vopsi substanţa de etanşare în aceeaşi culoare cu suprafaţa respectivă. Verificaţi mai întâi informaţiile de pe ambalaj, pentru a vedea dacă substanţa de etanşare poate fi vopsită. Dacă intenţionaţi să vopsiţi substanţa de etanşare, reţineţi că vopseaua în sine nu este elastică, deci poate crăpa ulterior dacă îmbinarea se deplasează.

  4. Oxidare

    Dacă substanţa de etanşare conţine componente acide, pe suprafaţa de aplicare se pot produce fenomene de oxidare. Aceasta se poate întâmpla la oglinzi, plăci de piatră şi de marmură, aluminiu sau cupru. Pentru a vă proteja de asemenea situaţii, alegeţi o substanţă de etanşare fără acid. Puteţi verifica uşor acest lucru mirosind partea inferioară a cartuşului.

  5. Curăţaţi suprafaţa

    Dacă doriţi să umpleţi o crăpătură de la colţul unui perete, mai întâi trebuie să eliminaţi complet materialul desprins cu o daltă triunghiulară sau cu un cuţit ascuţit. Apoi, curăţaţi interstiţiul cu o perie sau cu aspiratorul. De asemenea, eliminaţi orice reziduuri de clei, substanţă de etanşare cu alcool sau agent de degresare.

  6. Mascare

    Dacă doriţi să obţineţi o curăţare maximă şi nu sunteţi sigur că puteţi aplica substanţa de etanşare în linie perfect dreaptă, mai ales în locaţii greu accesibile, cel mai bine este să utilizaţi bandă de mascare. Aplicaţi banda astfel încât să acopere ambele părţi ale liniei care se va etanşa, apoi îndepărtaţi banda înainte ca substanţa de etanşare să se usuce.

  7. Utilizarea cartuşului cu substanţă de etanşare

    Utilizaţi un cuţit pentru hobby pentru a îndepărta etanşarea cartuşului. Apoi, tăiaţi o mică parte din vârful duzei aplicatorului, pentru a forma o bandă îngustă de substanţă de etanşare. Dacă tăiaţi o parte mai mare a duzei, banda de substanţă de etanşare va fi mai groasă. Banda de substanţă de etanşare trebuie să fie cu 1 - 2 mm mai groasă decât spaţiul care trebuie umplut. Apoi, încărcaţi cartuşul în pistolul de etanşare. Când trageţi de mâner, duza aplicatorului se va umple cu substanţă de etanşare. Opriţi-vă de îndată ce vedeţi substanţa de etanşare.

  8. Realizarea etanşării

    Cea mai bună poziţie de lucru constă în a ţine pistolul de etanşare sub un unghi de 45° şi de a îl trage spre dvs. Pentru o aplicare omogenă a substanţei de etanşare, trebuie să găsiţi viteza corectă de lucru. Dacă vă mişcaţi prea lent, veţi obţine o suprafaţă de etanşare cu bulgări, neregulată, şi veţi irosi în mod inutil substanţa de etanşare. Dacă vă deplasaţi prea rapid, nu veţi obţine o umplere adecvată a interstiţiului. Când ajungeţi la capătul lipiturii, eliberaţi mânerul şi apăsaţi pe butonul sau pe maneta din partea din spate a pistolului de izolat. Astfel, presiunea este eliberată, iar fluxul de substanţă de etanşare se opreşte imediat. Dacă nu faceţi aceasta, substanţa de etanşare va continua să iasă prin duză.

  9. Finisarea dungii de substanţă de etanşare

    Udaţi degetul cu apă şi săpun într-un vas sau chiuvetă, apoi neteziţi lipitura. Săpunul nu permite substanţei de etanşare să se lipească pe deget. De asemenea, puteţi aplica apă cu săpun cu un spray pentru plante. Cu ajutorul apei cu săpun, eliminaţi toate urmele de substanţă de etanşare. După uscarea substanţei de etanşare, o puteţi elimina cu un cuţit şi cu un burete dur. Pentru aplicarea şi îndepărtarea substanţei de etanşare sunt disponibile spatule şi soluţii de curăţare speciale.

Rating

Evaluează această descriere pas cu pas.

Aplicarea substanţelor de etanşare

4.3
4.3 of 5

649 numărul de voturi

  • 5
    398
  • 4
    146
  • 3
    32
  • 2
    20
  • 1
    53