Agăţarea unei jardiniere

64% of 100%

O jardinieră sau un ghiveci reprezintă o modalitate rapidă şi simplă de a a da balconului sau curţii interioare un aspect proaspăt, floral. Este o activitate distractivă, de ale cărei rezultate vă veţi putea bucura pe întreaga durată a sezonului.

Aspecte care necesită atenţie
O jardinieră este un punct de interes pe balconul sau în curtea dvs. Pentru rezultate optime, alegeţi o jardinieră de o dimensiune care corespunde locului în care intenţionaţi să o amplasaţi. Un recipient mare într-un balcon mic de multe ori nu arată prea bine, în timp ce o jardinieră prea mică poate chiar să treacă neobservată.

  1. Unde se instalează?

    Dacă doriţi să instalaţi jardiniere în partea exterioară a balconului unui apartament, mai întâi trebuie să verificaţi să nu existe norme privind clădirea sau siguranţa pe care trebuie să le respectaţi. Reţineţi că, în cazul producerii unui accident cu jardiniera dvs., veţi fi responsabil personal pentru daunele sau vătămările corporale provocate terţilor. În afară de a verifica dacă jardiniera este montată în siguranţă, trebuie de asemenea să verificaţi şi să vă asiguraţi că aceasta nu poate aluneca, prin glisare, în afara suporturilor de montaj.

  2. Pământ de flori şi nutriţie

    Când alegeţi plantele şi jardiniera, asiguraţi-vă că există suficient spaţiu pentru rădăcini. Utilizaţi un substrat din pietricele de argilă, pietriş sau fragmente de oală. Desigur, veţi avea nevoie de pământ de flori pentru a umple jardinierele. După câteva luni, stratul superior de pământ de flori va începe să se usuce şi să se oxideze, ceea ce înseamnă că plantele nu vor mai creşte atât de bine. Va trebui să adăugaţi pământ de flori proaspăt şi să rearanjaţi plantele. De asemenea, puteţi cumpăra diferite tipuri de fluide sau granule de nutriţie pentru plante, pentru a vă menţine plantele sănătoase şi cu un aspect estetic. Mai întâi, verificaţi dacă puteţi uda uşor plantele, precum şi dacă scurgerea este adecvată.

  3. Ce tip de suporturi să utilizez?

    Suporturile de montaj pentru uz exterior trebuie să fie acoperite cu plastic sau galvanizate, pentru a preveni ruginirea. De asemenea, asiguraţi-vă că recipientul nu se poate mişca în suport. În multe cazuri, trebuie să vă asiguraţi că gardul balconului nu se va deteriora prin instalarea unei jardiniere. Ceea ce înseamnă că ar fi posibil să nu aveţi voie să faceţi găuri!
    Magazinele de bricolaj şi cu articole de grădinărit dispun de o gamă variată de suporturi speciale pentru montarea jardinierelor.

  4. Înălţimea jardinierei

    Doriţi să montaţi o jardinieră într-un loc înalt? Dacă da, asiguraţi-vă că aveţi suficient spaţiu, astfel încât jardiniera şi plantele să nu încurce pe nimeni. De exemplu, aceasta se poate întâmpla atunci când montaţi o jardinieră sub pervaz, deasupra străzii sau a grădinii.

  5. Ce fel de dibluri trebuie să utilizez?

    Dacă montaţi mai multe jardiniere, încercaţi să le instalaţi „în linie”, atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Aceasta creează cel mai bun aspect vizual. Marcaţi primul orificiu, aşezaţi nivela cu bulă de aer orizontal şi apoi marcaţi orificiul următor. În zidăria de cărămidă, faceţi orificiile în rosturi (spaţiile dintre cărămizi). Pentru a marca lungimi mai mari, utilizaţi o scândură dreaptă de lemn care să susţină nivela. Într-un zid de piatră, puteţi utiliza un diblu universal de 6 mm. În cazul jardinierelor grele, utilizaţi un burghiu de 8 mm şi dibluri corespunzătoare. Pentru jardiniere sau ghivece foarte grele, se recomandă utilizarea unor ancore de perete.

Evaluare

Evaluaţi această instrucţiune pas-cu-pas.

Agăţarea unei jardiniere

3.2
3.2 of 5

112 total

  • 5
    42
  • 4
    17
  • 3
    7
  • 2
    10
  • 1
    36