Controlul presiunii SKIL: mai puţină presiune, şlefuire mai bună

Aţi băut vreodată un suc proaspăt de portocale dimineaţa? Şi atunci când apăsaţi portocala în storcător, aţi avut tendinţa de a o apăsa foarte repede, pentru că aţi crezut că veţi avea mai mult suc, mai rapid? De fapt, opusul este adevărat. Apăsarea rapidă a portocalei încetineşte motorul din storcător, astfel încât nu poate funcţiona adecvat. Ce are acest lucru de-a face cu şlefuirea?

Ei bine, oamenii fac acelaşi lucru atunci când şlefuiesc. Ei cred că dacă apară mai tare, polizorul ia mai mult material.

Şi aici, din nou, opusul este adevărat. Motorul polizorului se blochează şi nu mai poate funcţiona adecvat. Şi mai mult, vă oboseşte şi face ca mâinile şi articulaţiile să vă doară.

De aceea, SKIL a introdus controlul de presiunea la polizoarele sale. Este un principiu foarte simplu. Polizorul nostru are 4 LED-uri: două verzi, unul portocaliu şi unui roşu. Acestea răspund la presiunea de la polizor. Atâta vreme cât vă menţineţi în „zona verde“, polizorul funcţionează adecvat şi oferă cele mai bune rezultate de polizare. Dacă se aprinde LED-ul portocaliu folosiţi prea multă presiune. Şi dacă LED-ul roşu este aprins, trebuie să eliberaţi presiunea şi să lăsaţi unealta să îşi facă treaba. În fond, de ce trebuie să vă obosiţi dacă unealta poate face lucrarea pentru dumneavoastră?